De zaak voor goedkopere AirPods Max

Inhoudsopgave:

De zaak voor goedkopere AirPods Max
De zaak voor goedkopere AirPods Max
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Als je AirPod-functies in over-ear-koptelefoons wilt, gaat dat je geld kosten.
  • Zelfs audiofielen hebben misschien moeite met $ 550 voor Bluetooth-blikjes.
  • Helaas heeft Apple een geschiedenis van mislukte, te dure audioapparatuur.
Image
Image

Wat dacht Apple toen het de $550 AirPods Max kostte?

AirPods zijn een sensatie. Ze klinken geweldig, ze kunnen nauwelijks draagbaarder zijn en ze bieden allerlei diepe integraties met iPhones en iPads die andere koptelefoons niet eens kunnen evenaren. Maar ze zijn niet voor iedereen. Voor gebruikers van gehoorapparaten, mensen die dingen niet in hun oren kunnen of haten, zijn AirPods uit, en het over-het-oor Max-model is duurder dan veel audiofiele hoofdtelefoons.

Is er een plaats in de line-up van Apple voor een aantal goedkopere on-ear AirPods?

"Ik heb zowel over-the-ear hoofdtelefoons als hoofdtelefoons met oordopjes gebruikt en denk dat elke stijl zijn plaats heeft. Maar ik ben het er volledig mee eens dat $ 550 voor de AirPods Max gek is, en dat doe ik niet vind het een geweldige zet van Apple", vertelde JP Zhang, softwareontwikkelaar en zelfverklaarde audiofiel, via e-mail aan Lifewire.

Het AirPod-voordeel

AirPods bieden een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van alle andere hoofdtelefoons, draadloos of bedraad. Ten eerste is het koppelen eenvoudiger. Je opent gewoon het deksel van de oplaaddoos en de dichtstbijzijnde iPhone of iPad ziet ze automatisch en vraagt of je wilt koppelen.

En vanaf dat moment wordt het beter. Door met één apparaat te koppelen, wordt het ook gekoppeld aan alle andere apparaten die u bezit, en (in theorie) schakelen de AirPods automatisch over naar het apparaat dat u momenteel gebruikt. Je kunt de verschillende tik- en knijpbedieningen aanpassen en Siri kan berichten en (in iOS 15) app-meldingen voorlezen.

Ik ben het er volledig mee eens dat $ 550 voor de AirPods Max gek is, en ik denk niet dat het een geweldige zet van Apple is.

En zoals veel Apple-functies merk je pas hoe nuttig ze zijn en hoe geïntegreerd ze zijn geworden als je ze niet meer gebruikt. Ik heb bijvoorbeeld een geweldige Sony-koptelefoon met ruisonderdrukking, maar ik gebruik ze nooit met mijn iPad, omdat het ontkoppelen en repareren met mijn iPhone te lastig is.

En toch, om deze uitstekende functies te krijgen, functies waarvan Apple zeker wil dat iedereen ervan geniet, moet je ofwel kiezen voor in-ear AirPods, of meer dan een half mille betalen.

Over vs In

Over-ear-koptelefoons zijn misschien niet zo draagbaar als in-ears, maar ze zijn op veel andere manieren beter. Ze kunnen comfortabeler zijn (hoewel misschien niet op een warme zomerdag), en je kunt ze dragen met hoortoestellen of in plaats van oordopjes, als je die om medische of comfortabele redenen niet kunt dragen. En ze klinken ook beter. Grotere hoofdtelefoons betekenen grotere luidsprekerdrivers, wat betekent dat er meer lucht wordt verplaatst en meer bas.

"Over-the-ear-koptelefoons zijn beter voor meer authentieke audioreplicatie. Ze hebben bijna altijd een bredere frequentierespons en daarom geniet ik ervan voor het grootste deel van mijn muziek luisteren. Ze doen ook veel beter werk ruisonderdrukking via telefoons met oordopjes", zegt Zhang.

Er is ook ruimte voor grotere batterijen en je kunt echte fysieke bedieningselementen toevoegen die niet knallen als je erop tikt of erin knijpt. De AirPods Max hebben bijvoorbeeld een digitale kroonachtige knop voor volumeregeling en mijn Sony's werken door aan de buitenkant van de oorschelpen te vegen.

Image
Image

Persoonlijk houd ik van het gemak en de integratie van oordopjes, maar geef ik de voorkeur aan het comfort van over-ear-ontwerpen. Dat betekent dat ik ergens anders moet zoeken, want $ 550 voor een koptelefoon is te veel, vooral als ik al veel goedkopere modellen heb die beter klinken.

Capitulatie

Het goede nieuws is dat er een precedent is dat Apple het opgeeft en goedkoper gaat. Het nog betere nieuws is dat deze precedenten audioproducten zijn.

Bewijsstuk A is de HomePod. Technisch ongelooflijk, het zag er geweldig uit en klonk geweldig. Maar het kostte veel te veel. Mensen zijn gewend om hun slimme luidsprekers voor minder dan $ 100 te krijgen. Om het meeste uit de HomePod te halen, moest je er twee kopen, en voor bijna $ 700 voor het paar zouden maar weinig mensen dat doen.

Was de HomePod populair? Het werd gelanceerd in 2018 en Apple stopte het afgelopen maart. Ook toen was er nog drie maanden voorraad. En het was ook geen nieuwe voorraad. In die laatste paar maanden waren de restanten waar Apple moeite mee had om zich te ontdoen van de lanceringsvoorraad, vervaardigd in 2017-18.

Apple scoorde ook een misser met de iPod Hi-Fi, een geweldig klinkende luidspreker in boombox-stijl met een 30-pins iPod-dock aan de bovenkant. Ook dat kostte $ 349 bij de lancering in februari 2008 en werd stopgezet in september 2007.

Aanbevolen: