Wat is een zaak? (Computerbehuizing, toren, chassis)

Inhoudsopgave:

Wat is een zaak? (Computerbehuizing, toren, chassis)
Wat is een zaak? (Computerbehuizing, toren, chassis)
Anonim

De computerbehuizing dient voornamelijk als een manier om alle eigenlijke componenten in een computer fysiek te monteren en te bevatten, zoals het moederbord, de harde schijf, het optische station, het diskettestation, enz. Ze worden meestal geleverd met een voeding.

De behuizing van een laptop, netbook of tablet wordt ook als een behuizing beschouwd, maar aangezien ze niet apart worden gekocht of erg vervangbaar zijn, heeft de computerbehuizing de neiging om te verwijzen naar de behuizing die deel uitmaakt van een traditionele desktop-pc.

Sommige populaire fabrikanten van computerbehuizingen zijn Xoxide, NZXT en Antec.

Image
Image
NZXT H210i desktopcomputerbehuizing (zijaanzicht).

NZXT

De computerkast is ook bekend als een toren, doos, systeemeenheid, basiseenheid, behuizing, behuizing, chassis en kast.

Belangrijke feiten over computerbehuizingen

Moederborden, computerbehuizingen en voedingen zijn er allemaal in verschillende maten, vormfactoren genoemd. Alle drie moeten compatibel zijn om goed samen te werken.

Veel computerbehuizingen, vooral die van metaal, bevatten zeer scherpe randen. Wees zeer voorzichtig bij het werken met een open kast om ernstige snijwonden te voorkomen.

Als een computerreparateur zegt "breng de computer maar binnen", verwijzen ze meestal naar de behuizing en wat erin zit, met uitzondering van een extern toetsenbord, muis, monitor of andere randapparatuur.

Waarom een computerbehuizing belangrijk is

Er zijn verschillende redenen waarom we computerbehuizingen gebruiken. De ene is voor bescherming, wat gemakkelijk is aan te nemen omdat het het meest voor de hand liggend is. Stof, dieren, speelgoed, vloeistoffen, enz.kunnen allemaal de interne onderdelen van een computer beschadigen als de harde schaal van een computerbehuizing ze niet omsluit en ze weghoudt van de buitenomgeving.

Wilt u altijd kijken naar het schijfstation, de harde schijf, het moederbord, de kabels, de voeding en al het andere waaruit de computer bestaat? Waarschijnlijk niet. Hand in hand met bescherming, doet een computerkast ook dienst als een manier om al die delen van de computer te verbergen die niemand echt wil zien elke keer dat ze in die richting kijken.

Een andere goede reden om een hoes te gebruiken, is om de computer koel te houden. Een goede luchtstroom over de interne componenten is nog een voordeel van het gebruik van een computerkast. Hoewel de behuizing speciale ventilatieopeningen heeft om een deel van de lucht van de ventilator te laten ontsnappen, kan de rest worden gebruikt om de hardware af te koelen, die anders behoorlijk heet zou worden en mogelijk oververhit zou raken tot het punt van storing.

Het bewaren van lawaaierige computeronderdelen, zoals de ventilatoren, in een afgesloten ruimte in de computerkast is een manier om het geluid dat ze maken te verminderen.

De structuur van de computerkast is ook belangrijk. De verschillende onderdelen passen in elkaar en worden gemakkelijk toegankelijk voor de gebruiker door ze samen te persen in een koffer om alles bij elkaar te houden. De USB-poorten en de aan/uit-knop zijn bijvoorbeeld gemakkelijk toegankelijk en het schijfstation kan op elk moment worden geopend.

Beschrijving van de computerbehuizing

De computerkast zelf kan worden gemaakt van elk materiaal waarmee de interne apparaten nog steeds kunnen worden ondersteund. Dit is meestal staal, plastic of aluminium, maar kan in plaats daarvan ook hout, glas of piepschuim zijn.

De meeste computerkasten zijn rechthoekig en zwart. Case modding is de term die wordt gebruikt om de stijl van een case te beschrijven om deze te personaliseren met zaken als aangepaste interne verlichting, verf of een vloeistofkoelsysteem.

De voorkant van de computerbehuizing bevat een aan / uit-knop en soms een resetknop. Kleine LED-lampjes zijn ook typisch, die de huidige stroomstatus, activiteit op de harde schijf en soms andere interne processen vertegenwoordigen. Deze knoppen en lampjes worden rechtstreeks aangesloten op het moederbord, dat aan de binnenkant van de behuizing is bevestigd.

Koffers bevatten vaak meerdere 5,25-inch en 3,5-inch uitbreidingssleuven voor optische stations, diskettestations, harde schijven en andere mediastations. Deze uitbreidingsvakken bevinden zich aan de voorkant van de behuizing, zodat bijvoorbeeld het dvd-station tijdens gebruik gemakkelijk bereikbaar is voor de gebruiker.

Ten minste één kant van de behuizing, misschien beide, schuift of zwaait open om toegang te krijgen tot de interne componenten. Raadpleeg onze handleiding over het openen van een computerbehuizing voor instructies, of kijk hoe de binnenkant van een pc eruitziet.

De achterkant van de computerbehuizing bevat kleine openingen die passen in de connectoren op het moederbord, dat aan de binnenkant is gemonteerd. De voeding is ook net in de achterkant van de behuizing gemonteerd en een grote opening maakt de aansluiting van het netsnoer en het gebruik van de ingebouwde ventilator mogelijk. Ventilatoren of andere koelapparaten kunnen aan alle kanten van de behuizing worden bevestigd.

Aanbevolen: