In hoofdletters schrijven is als schreeuwen

Inhoudsopgave:

In hoofdletters schrijven is als schreeuwen
In hoofdletters schrijven is als schreeuwen
Anonim

Wat te weten

  • Schrijven in hoofdletters ("alle hoofdletters") wordt vaak geïnterpreteerd als schreeuwen en wordt daarom afgeraden.
  • Overweeg in plaats daarvan een vet of cursief lettertype te gebruiken om tekst te benadrukken.

Of je nu een e-mail, een sms of een expresbericht opstelt, het is meestal het beste om hoofdletters in zinnen te gebruiken, wat betekent dat je niet alleen hoofdletters gebruikt. Waarom? Want als je in hoofdletters schrijft, interpreteren de ontvangers het als het equivalent van schreeuwen.

Image
Image

Soorten gevallen

Hier zijn beschrijvingen van de verschillende kapitaalzaken:

  • Alle hoofdletters: DIT IS EEN ZIN GESCHREVEN IN HOOFDLETTERS.
  • Hoofdlettergebruik of naamval: Dit is een gemengde zin met alleen het eerste woord en eigennamen zoals John Smith met een hoofdletter.
  • Title case: De eerste letter van de meeste woorden is een hoofdletter in de titel Case.
  • Kleine letters: deze zin is allemaal in kleine letters geschreven.
  • Willekeurig gemengd hoofdlettergebruik: WILLEKEURIG GEMIDDELD BETEKENT DAT JE WILT SCHRIJVEN MET HOOFDLETTERS IN RANDOM.
  • CamelCase: Dit geval is meestal niet van toepassing op zinnen, maar eerder op merknamen met een hoofdletter in het midden, zoals FedEx of WordPerfect. Gebruik met een merk is acceptabel, maar dat is ongeveer de enige keer dat u letters op deze manier met hoofdletters moet gebruiken.

Wanneer schrijven in hoofdletters

Hoewel het over het algemeen als onbeleefd wordt beschouwd om hoofdletters te gebruiken, zijn er momenten waarop het gepast is, net zoals het soms gepast is om je stem te verheffen tijdens het spreken. Dergelijke situaties zijn bijvoorbeeld wanneer je echt van streek bent en de behoefte voelt om jezelf vrijuit te uiten, of wanneer je de aandacht wilt vestigen op bepaalde woorden of zinsdelen.

Alle hoofdletters kunnen het beste alleen worden gebruikt voor korte reeksen woorden in plaats van volledige zinnen. U kunt er in plaats daarvan voor kiezen om cursief of vet te gebruiken om tekst te accentueren.

Aanbevolen: