Hoe de opdracht Format te gebruiken om nullen naar een harde schijf te schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe de opdracht Format te gebruiken om nullen naar een harde schijf te schrijven
Hoe de opdracht Format te gebruiken om nullen naar een harde schijf te schrijven
Anonim

Wat te weten

  • Maak een systeemherstelschijf en start er vervolgens op.
  • Select Next > Herstelhulpmiddelen gebruiken > Next > Command Vraag.
  • Voer format e: /fs:NTFS /p:2 in en volg de stappen op het scherm.

Dit artikel beschrijft hoe u nullen naar een harde schijf schrijft om alle gegevens op Windows 7 en nieuwer te wissen. Instructies omvatten hoe u de schijf op een speciale manier kunt formatteren met behulp van het format-commando.

Een harde schijf op nul vullen met het formatteercommando

Omdat je nullen naar een harde schijf kunt schrijven met het format-commando, zowel vanuit Windows 7 en Windows Vista als van buiten het besturingssysteem, hebben we twee manieren gecreëerd om door deze instructies te gaan. Dit proces kan enkele minuten tot enkele uren duren.

Begin bij stap 1 als u nullen naar de primaire schijf, meestal C, van een Windows-besturingssysteem moet schrijven OR als u nullen naar elk station op een computer met Windows XP of eerder wilt schrijven. Begin bij stap 6 als u nullen moet schrijven naar een ander station dan het primaire station in Windows Vista of later; je moet een verhoogd opdrachtpromptvenster open en klaar hebben.

  1. Maak een systeemherstelschijf in Windows 7. Je hebt hiervoor toegang tot een Windows 7-computer nodig. Het hoeft echter niet uw Windows 7-computer te zijn. Als je geen pc met Windows 7 hebt, zoek dan een vriend die dat wel heeft en maak een herstelschijf vanaf hun computer.

    Image
    Image

    Als je nog geen manier hebt of kunt vinden om het te maken, dan kun je op deze manier geen nullen naar een schijf schrijven.

    Bekijk onze lijst met gratis softwareprogramma's voor gegevensvernietiging voor meer opties.

    Als u een installatie-dvd voor Windows Vista of Windows 7 hebt, kunt u ernaar opstarten in plaats van een systeemherstelschijf te maken. De aanwijzingen vanaf dit punt met behulp van een installatieschijf zullen over het algemeen hetzelfde zijn.

  2. Opstarten vanaf de systeemherstelschijf en let op het bericht Druk op een toets om op te starten vanaf cd of dvd… nadat uw computer is ingeschakeld, en zorg ervoor dat u dat doet. Als u dit bericht niet ziet, maar in plaats daarvan het bericht Windows is bestanden aan het laden… ziet, is dat geen probleem.

  3. Wacht tot Windows bezig is met het laden van bestanden… scherm. Als het voorbij is, zou u een venster met opties voor systeemherstel moeten zien. Wijzig elke gewenste taal of toetsenbordinvoermethode en selecteer vervolgens Volgende >.

    Maak je geen zorgen over het bericht "Bestanden laden"… er wordt nergens op je computer geïnstalleerd. Opties voor systeemherstel zijn net begonnen, wat nodig is om bij de opdrachtprompt te komen en uiteindelijk om nullen naar uw harde schijf te schrijven.

  4. Er verschijnt een klein dialoogvenster met de tekst "Zoeken naar Windows-installaties…". Na enkele seconden verdwijnt het en wordt u naar een venster Systeemherstelopties gebracht met twee opties. Kies Gebruik hersteltools die kunnen helpen bij het oplossen van problemen bij het starten van Windows. Selecteer een besturingssysteem om te repareren. en selecteer vervolgens Volgende >

    Uw besturingssysteem kan wel of niet in de lijst staan. Als je een ander besturingssysteem gebruikt, zoals Windows XP of Linux, wordt hier niets weergegeven - en dat is oké. U hebt geen compatibel besturingssysteem op deze computer nodig om nullen over de gegevens op de harde schijf te schrijven.

  5. Selecteer Opdrachtprompt in het scherm Opties voor systeemherstel.

    Dit is een volledig functionele versie van de opdrachtprompt en bevat de meeste opdrachten waarvan je zou verwachten dat ze beschikbaar zijn vanaf de opdrachtprompt in een geïnstalleerde versie van Windows 7. Dit omvat natuurlijk de opdracht formatteren.

  6. Typ bij de prompt het volgende, gevolgd door Enter:

    
    

    format e: /fs:NTFS /p:2

    De format-opdracht die op deze manier wordt gebruikt, formatteert de E-schijf met het NTFS-bestandssysteem en schrijft twee keer nullen naar elke sector van de schijf. Als u een andere schijf formatteert, wijzigt u e in de stationsletter die u nodig hebt. Het maakt niet uit welk besturingssysteem op de computer staat.

    Een enkele doorgang van nullen naar een harde schijf zou moeten voorkomen dat alle op software gebaseerde programma's voor bestandsherstel informatie van de schijf halen, wat de formatteringsopdracht in Windows 7 en Vista standaard doet. U kunt echter voor de zekerheid twee passen via deze methode doen. Nog beter, als je jezelf wilt beschermen tegen meer invasieve manieren om gegevens te herstellen, kies dan een echt gegevensvernietigingsprogramma met meer geavanceerde opties.

  7. Voer het volumelabel in van de schijf die u formatteert wanneer daarom wordt gevraagd en druk vervolgens op Enter. Het volumelabel is niet hoofdlettergevoelig.

    
    

    Voer het huidige volumelabel in voor station E:

    Als u het volumelabel niet weet, annuleert u het formaat met Ctrl+C en raadpleegt u Het volumelabel van een schijf vinden vanaf de opdrachtprompt.

    Als de schijf die u formatteert geen label heeft, wordt u logischerwijs niet gevraagd om deze in te voeren. Dus als je dit bericht niet ziet, betekent dit gewoon dat de schijf die je formatteert geen naam heeft, wat prima is. Ga gewoon verder met stap 8.

  8. Typ Y en druk vervolgens op Enter wanneer daarom wordt gevraagd met de volgende waarschuwing:

    
    

    WAARSCHUWING, ALLE GEGEVENS OP NIET-VERWIJDERBARE SCHIJF E: ZULLEN VERLOREN GAAN! Doorgaan met formatteren (J/N)?

    Je kunt een opmaak niet ongedaan maken! Wees er zeker van dat u deze schijf wilt formatteren en permanent wilt wissen! Als u uw primaire schijf formatteert, verwijdert u uw besturingssysteem en werkt uw computer niet meer totdat u een nieuwe installeert.

  9. Wacht terwijl het formatteren is voltooid.

    Image
    Image

    Het formatteren van een schijf van elke grootte kan lang duren. Het formatteren van een grote schijf kan erg lang duren. Het formatteren van een grote schijf met meerdere schrijf-nul-passages kan heel, heel lang duren.

    Als de schijf die je formatteert erg groot is en/of je hebt ervoor gekozen om meerdere schrijf-nul-passages uit te voeren, maak je dan geen zorgen als het voltooide percentage enkele seconden niet eens 1 procent bereikt of zelfs enkele minuten.

  10. Na het formatteren wordt u gevraagd een Volumelabel in te voeren. Typ een naam voor de schijf, of niet, en druk vervolgens op Enter.
  11. Wacht terwijl het maken van bestandssysteemstructuren op het scherm wordt weergegeven.
  12. Zodra de prompt terugkeert, herha alt u de bovenstaande stappen op alle andere partities op deze fysieke harde schijf. U kunt de gegevens op een volledige fysieke harde schijf niet als vernietigd beschouwen, tenzij u alle schijven op de schijf daadwerkelijk met deze methode formatteert.
  13. U kunt nu de systeemherstelschijf verwijderen en uw computer uitschakelen. Als je de format-opdracht vanuit Windows hebt gebruikt, sluit je gewoon de opdrachtprompt.

    Als je probeert op te starten vanaf een schijf waarvan je alle informatie hebt gewist, zal het niet werken omdat er niets meer is om te laden. Wat u in plaats daarvan krijgt, is de foutmelding "BOOTMGR ontbreekt" of een "NTLDR ontbreekt"-foutmelding, wat betekent dat er geen besturingssysteem is gevonden.

Nu alle gegevens zijn vervangen door nullen, is er geen informatie meer op uw harde schijf te vinden door een programma voor bestandsherstel.

Aanbevolen: