Uw Eufy-camera heeft mogelijk vreemden in uw huis laten kijken

Uw Eufy-camera heeft mogelijk vreemden in uw huis laten kijken
Uw Eufy-camera heeft mogelijk vreemden in uw huis laten kijken
Anonim

Door een privacyschending kunnen vreemden je live en opgenomen Eufy-beveiligingscamerastreams bekijken, meldden Reddit-gebruikers maandag.

Door het probleem met de Eufy-camera's kan iedereen toegang krijgen tot uw account en zelfs het pannen en kantelen van sommige camera's regelen. Maandag vóór 12.00 uur stond in een bericht op het officiële Eufy-forum dat het probleem was opgelost. Het was niet meteen duidelijk hoe lang de problemen al aan de gang waren.

Image
Image

"Het probleem was te wijten aan een bug in een van onze servers", aldus het forumbericht."Dit werd snel opgelost door ons technische team en ons klantenserviceteam zal de getroffenen blijven helpen. We raden alle gebruikers aan om: 1. Koppel de thuisbasis los en sluit vervolgens opnieuw aan. 2. Log uit bij de Eufy-beveiligingsapp en log in Neem contact op met [email protected] voor vragen. (sic)"

Op Reddit reageerden gebruikers op het nieuws van de beveiligingsinbreuk.

"Dit geeft me zo'n goed gevoel dat ik nooit de kogel op Eufy Camera's bijt", schreef gebruiker quote_work_unquote. "Je kunt de live feeds van INSIDE PEOPLE'S HOMES niet doorkruisen en naar anderen laten sturen. Wyze had een tijdje geleden iets soortgelijks meegemaakt en die heb ik meteen in de prullenbak gegooid."

Het verhaal werd voor het eerst gerapporteerd door 9to5Mac.

Cybersecurity-experts zeggen dat het Eufy-probleem deel uitmaakt van een groeiend aantal privacyproblemen met thuisbeveiligingsapparaten.

Elk van deze apparaten maakt in de meeste gevallen verbinding met onze wifi-thuisaccounts of met openbare wifi als we onderweg zijn. Dit kan ze bijzonder kwetsbaar maken voor ongeautoriseerde toegang of hacking.

"IoT-apparaten hebben de manier veranderd waarop we verbinding maken, dagelijkse taken stroomlijnen en verschillende aspecten van het dagelijks leven bewaken", zei Heather Paunet, senior vice-president bij cyberbeveiligingsbedrijf Untangle, in een e-mailinterview. "Elk van deze apparaten maakt in de meeste gevallen verbinding met onze wifi-thuisaccounts of met openbare wifi als we onderweg zijn. Dit kan ze bijzonder kwetsbaar maken voor ongeautoriseerde toegang of hacking."

Bescherm jezelf door een sterk, uniek wachtwoord te kiezen, zei Joseph Carson, hoofd beveiligingswetenschapper bij cyberbeveiligingsbedrijf ThycoticCentrify, in een e-mailinterview, eraan toevoegend: "Het kan het verschil zijn tussen een crimineel die je in je eigen huis in de gaten houdt via je beveiligingscamera."

Aanbevolen: