Uw Apple Watch kan uiteindelijk de bloeddruk meten

Inhoudsopgave:

Uw Apple Watch kan uiteindelijk de bloeddruk meten
Uw Apple Watch kan uiteindelijk de bloeddruk meten
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De volgende Apple Watch kan bloeddruk, bloedglucose en alcoholgeh alte in het bloed meten.
  • Constante, de hele dag monitoring kan gegevens opleveren die onmogelijk te verkrijgen zijn met een enkel bezoek aan de dokter.
  • De Apple Watch is hard op weg een draagbaar medisch laboratorium te worden.
Image
Image

Constante, de hele dag door bloeddrukmeting kan al dan niet zo nauwkeurig zijn als de opblaasbare manchet van uw arts, maar het zou veel nuttiger kunnen zijn.

De volgende Apple Watch kan volgens de geruchten de bloeddruk, de bloedglucose en het alcoholgeh alte in het bloed meten. Het horloge meet al uw hartslag, uw bewegingen, omgevingsgeluid en zelfs uw bloedzuurstofgeh alte. Op zich zijn deze al interessant genoeg, maar samen in een horloge dat bijna altijd om je arm zit, kunnen ze een revolutie teweegbrengen in de gezondheidszorg.

"De mogelijkheden voor sensoren die in een horloge kunnen worden opgenomen, zijn praktisch eindeloos, maar de benadering van Apple is om een bijna perfect product te maken voordat het in een productiehorloge wordt geplaatst", Vardhan Agrawal, softwareontwikkelaar en mede-maker van de BP-lytische manchetloze monitor, vertelde Lifewire via e-mail. "De kans is groot dat we deze technologieën pas in onze eigen horloges zullen zien als ze rijp zijn."

Nauwkeurigheid

De nieuwe sensoren zijn afkomstig van de Britse startup Rockley Photonics en kunnen de bloeddruk meten zonder opblaasbare manchet.

"Het gerucht gaat dat Apple een seismocardiogram gebruikt, dat microscopisch kleine bewegingen in het hartritme meet", zegt Agrawal."Omdat dit verschilt van technieken die traditioneel werden gebruikt voor continue bloeddrukmeting in het verleden (bijvoorbeeld hartslag-transit-tijd), wordt verwacht dat het nauwkeuriger is."

Er zijn al genoeg horloges en om de pols gedragen medische apparaten die de bloeddruk kunnen controleren. De Omron HeartGuide van $ 500 bevat bijvoorbeeld een opblaasbare manchet in de riem. Dat is een goed medisch apparaat, maar het mist alle andere functies die de Apple Watch geweldig maken.

In sommige opzichten lijkt het erop dat de Apple Watch allerlei gadgets aan de pols overbodig zal maken op dezelfde manier als de iPhone deed met camera's, iPods, zakspelconsoles en (ironisch genoeg) horloges.

Constante zorg

Meestal laat u uw biometrie alleen meten als u naar de dokter gaat. Constante monitoring heeft duidelijke voordelen ten opzichte hiervan, zelfs als de algehele nauwkeurigheid lager is (wat niet noodzakelijk het geval is).

"Het voordeel van continue bewaking van de bloeddruk komt in de vorm van trends", zegt Agrawal. "Voor patiënten met essentiële hypertensie is het bijvoorbeeld belangrijk om de factoren te beoordelen die veranderingen in iemands bloeddruk veroorzaken. Een enkele lezing bij een dokterspraktijk wordt niet als voldoende beschouwd."

Image
Image

Als je horloge constant je vitale functies bewaakt, kan het ook afwijkingen signaleren. Ondanks wettelijke waarschuwingen, is de Apple Watch een behoorlijk effectief systeem voor vroegtijdige waarschuwing. Het detecteert zelfs vallen en waarschuwt de hulpdiensten als je niet reageert.

Constante controle "in het veld" kan ook nauwkeuriger zijn, niet minder, suggereert Agrawal.

"Factoren zoals witte-jassen-hypertensie of gemaskeerde hypertensie kunnen ervoor zorgen dat enkelvoudige metingen om psychologische redenen ten onrechte worden verhoogd of verlaagd", zegt hij. Dat is wanneer je fysiologische reactie verandert omdat er een dokter is die je metingen doet.

Andere sensoren?

De andere sensoren die voor de volgende Apple Watch worden aangekondigd, meten de bloedglucose en het alcoholgeh alte in het bloed. De eerste zou geweldig zijn voor zowel de diagnose als het beheer van diabetes, terwijl de laatste duidelijk handig zou zijn om te kijken wat je drinkt tijdens het rijden. Dankzij de waarschijnlijke juridische complicaties, zul je waarschijnlijk nooit een app krijgen die je vertelt dat het veilig/niet veilig is om te rijden, maar misschien kan het een afschrikmiddel zijn.

De mogelijkheden voor sensoren die in een horloge kunnen worden opgenomen zijn vrijwel eindeloos.

Een andere zeer nuttige monitor is de lichaamstemperatuur. Op dit moment kun je een app koppelen aan een slimme thermometer, maar wat heeft het voor zin? Je kunt net zo goed een goedkope, gewone thermometer gebruiken. Temperatuurmeting is altijd handig voor de diagnose van algemene aandoeningen, maar kan nu vooral handig zijn als indicator voor een COVID-19-infectie.

Medische controle is een van de belangrijkste pijlers van de Apple Watch-functionaliteit geworden, dus we kunnen verwachten dat dit zo zal blijven. Hoewel, om eerlijk te zijn, deze verslaggever blij zou zijn als Apple die digitale tijduitlezing zou vervangen die verschijnt wanneer het scherm boven een actieve app slaapt.

Aanbevolen: