Je volgende Vegas Lyft-chauffeur kan uiteindelijk een autonoom voertuig worden

Je volgende Vegas Lyft-chauffeur kan uiteindelijk een autonoom voertuig worden
Je volgende Vegas Lyft-chauffeur kan uiteindelijk een autonoom voertuig worden
Anonim

Houd autonome auto's in de gaten de volgende keer dat u in Las Vegas bent, dankzij een samenwerking tussen Lyft en fabrikant van autonome voertuigen Motional.

Misschien is het niet verwonderlijk dat Las Vegas een proeftuin zou zijn voor autonoom rijdende voertuigen (AV). Vooral omdat Nevada een van de Amerikaanse staten is die stappen heeft ondernomen om AV's op de openbare weg te legaliseren. En dat is precies wat er is gebeurd, met Lyft die enkele van Motional's IONIQ 5 volledig elektrische AV's in zijn Vegas-netwerk opneemt.

Image
Image

De IONIQ 5, ontwikkeld met de hulp van het moederbedrijf van Motional, Hyundai, is in de eerste plaats ontworpen als een "ride-hail-voertuig". Het is middelgroot om meer ruimte te bieden aan passagiers en biedt verschillende oplaadpunten voor het geval iemand zijn smartphone of andere apparaten moet opladen.

En omdat de IONIQ 5 is gemaakt om te werken met het netwerk van Lyft, biedt hij een aantal functies die je misschien niet aantreft tijdens het springen in een standaardrit. Volgens Motional kan de Lyft-app de deuren van de AV ontgrendelen zodra deze op zijn plaats zit, en de auto zal niet beginnen te bewegen totdat je toestemming geeft vanaf je telefoon. Hoewel de app geen vereiste is, heeft de IONIQ 5 ook ingebouwde aanraakschermen die kunnen worden gebruikt om de reis te starten, de klantenservice te bellen of meer reisinformatie te krijgen.

Image
Image

Verwacht echter nog niet dat je op The Strip rondrijdt zonder menselijk toezicht. Terwijl Motional vertrouwen heeft in zijn AV-intelligentie, zit er nog steeds een mens aan het stuur. Hoewel hun aanwezigheid meer een voorzorgsmaatregel is dan een vereiste om op je bestemming te komen, een beetje zoals een rij-instructeur die klaar staat om het over te nemen indien nodig.

Motional's IONIQ 5-robotassen zijn nu beschikbaar via het rideshare-netwerk van Lyft, maar zijn momenteel beperkt tot locaties langs de Las Vegas Strip. Voorlopig zijn ze misschien beperkt tot Vegas, maar beide bedrijven verwachten begin volgend jaar zonder bestuurder te gaan werken en de service in 2023 uit te breiden naar andere Amerikaanse steden.

Aanbevolen: