Hoe meerdere ontvangers te e-mailen met Cc en Bcc

Inhoudsopgave:

Hoe meerdere ontvangers te e-mailen met Cc en Bcc
Hoe meerdere ontvangers te e-mailen met Cc en Bcc
Anonim

Dit artikel legt uit hoe u meerdere ontvangers kunt e-mailen met de velden Cc en Bcc in uw e-mailprogramma.

E-mail meerdere ontvangers met Cc en Bcc

Het nieuwe e-mailscherm in elk e-mailprogramma heeft een Aan-veld waarin u de naam of het e-mailadres van de ontvanger invoert. Veel schermen voor uitgaande e-mail tonen ook een Cc-veld, en sommige tonen een Bcc-veld. Of je ze nu wel of niet ziet, de velden Cc en Bcc zijn beschikbaar in je e-mailprovider. Mogelijk moet u een extra stap nemen om ze te vinden en weer te geven.

Nadat de velden bovenaan uw e-mail zijn weergegeven, kunt u zoveel e-mailadressen typen als u wilt, elk gescheiden door een komma. Uw uitgaande e-mail gaat naar elke persoon die wordt vermeld in de velden Cc en Bcc, samen met iedereen in het veld Aan.

Cc- en Bcc-velden lokaliseren en openen

Als je de velden Cc en Bcc niet ziet, moet je ernaar zoeken. Zodra u de velden activeert, kunnen ze (of niet, afhankelijk van het e-mailprogramma) op hun plaats blijven voor elke nieuwe e-mail die u verzendt.

Bijvoorbeeld: selecteer in Gmail Cc of Bcc (of beide) in de rechterbovenhoek van een nieuw bericht.

Image
Image

Er is geen one-size-fits-all plek om te kijken. In Safari worden de velden geselecteerd op het tabblad View; in Outlook zijn ze beschikbaar in de Options sectie.

Wat Cc betekent en hoe het te gebruiken

Cc is een afkorting voor carbon copy. Voordat post digitaal werd, maakte doorslagpapier het mogelijk om dezelfde brief naar twee mensen te sturen zonder hem twee keer te schrijven of te typen.

Image
Image

Wanneer een e-mailadres wordt ingevoerd in het veld Cc, ontvangt die persoon een kopie van het bericht dat naar de persoon is verzonden in het veld Aan. Het is handig om mensen op de hoogte te houden, zelfs als ze niet de focus van het bericht zijn.

Er kan meer dan één e-mailadres worden ingevoerd in het veld Cc, en alle adressen zullen een kopie van de e-mail ontvangen.

Scheid elk e-mailadres met een komma.

De tekortkomingen van Cc

Er zijn enkele nadelen aan het verzenden van doorslagen per e-mail. Wanneer u het veld Cc gebruikt, zien zowel de oorspronkelijke ontvanger als alle ontvangers van de doorslagen de e-mailadressen waarnaar het bericht is verzonden, en sommige mensen kunnen er bezwaar tegen hebben dat hun e-mailadres openbaar wordt.

Bovendien zien overvolle Cc-velden er niet goed uit. Ze kunnen behoorlijk lang worden en schermruimte in beslag nemen. Erger nog, wanneer iemand alle berichten in uw bericht beantwoordt, ontvangt elke geadresseerde in het Cc-veld het antwoord.

Wat Bcc betekent en hoe het te gebruiken

Bcc staat voor blind carbon copy. Dit veld verbergt de e-mailadressen die erin zijn ingevoerd. Alleen de oorspronkelijke afzender van de e-mail kan de Bcc-ontvangers bekijken. Dus, om maximale anonimiteit te behouden, zet je je e-mailadres in het veld Aan en gebruik je Bcc voor ontvangers.

Image
Image

Mensen in het Bcc-veld ontvangen ook geen antwoord-e-mails van Aan- of Cc-ontvangers, wat handig is tijdens een langdurig e-mailgesprek als je niet iedereens inbox wilt spammen.

Bcc is ook handig wanneer u een nieuwsbrief verzendt of een bericht stuurt naar niet-openbaar gemaakte ontvangers.

Bcc-ontvangers toevoegen

Elk besturingssysteem en e-mailprogramma heeft een iets andere methode voor het toevoegen van Bcc-ontvangers. Hier leest u hoe u Bcc-ontvangers toevoegt in Windows, macOS en populaire e-mailprogramma's.

Bcc-ontvangers toevoegen in Windows (AOL en Outlook Mail)

Als u Bcc-ontvangers in AOL wilt toevoegen, selecteert u Compose om een nieuwe e-mail te openen en klikt u vervolgens op Bcc in de Naar veld. Het veld Bcc wordt dan weergegeven onder het veld Aan. Voer adressen in het Bcc veld in.

Image
Image

Om Bcc-ontvangers in Outlook toe te voegen, opent u een nieuwe e-mail en selecteert u Options. Selecteer Show Fields (drie verticale stippen) > Bcc om de ontvangers toe te voegen.

Image
Image

Ga bij het doorsturen of beantwoorden van een e-mail in Outlook naar het tabblad Bericht (drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het scherm) om toegang te krijgen tot Toon velden.

Bcc-ontvangers toevoegen in macOS

Om Bcc-ontvangers in macOS toe te voegen, opent u een nieuw e-mailvenster en selecteert u View. Typ de adressen in het veld Bcc Address.

Bcc-ontvangers toevoegen in iOS Mail

Om Bcc-ontvangers toe te voegen in iOS Mail, tikt u eerst op het pictogram Compose en vervolgens op Cc/Bcc, From om het veld uit te vouwen. Tik op het Bcc-veld dat wordt weergegeven en ontvangers toevoegen.

Image
Image

Bcc-ontvangers toevoegen in Gmail, Outlook.com en Yahoo Mail

Als u Bcc-ontvangers in Gmail wilt toevoegen, selecteert u Compose om een nieuw bericht te openen. Selecteer in het veld To de pijl omlaag op mobiele apparaten of Bcc op het bureaublad. Voer ontvangers in het Bcc veld in dat wordt weergegeven.

Image
Image

De sneltoets om een Bcc-veld te maken in Gmail in Windows is Ctrl+ Shift+ Ben Command +Shift +B in macOS.

Als u Bcc-ontvangers wilt toevoegen in Outlook.com, selecteert u Nieuw bericht en selecteert u vervolgens Bcc in de Van veld. Voer ontvangers in het Bcc veld in dat wordt weergegeven.

Image
Image

Als u Bcc-ontvangers in Yahoo Mail wilt toevoegen, selecteert u Compose om een nieuw bericht te openen en selecteert u vervolgens CC / BCC in hetTO veld. Voer ontvangers in het BCC veld in.

Aanbevolen: