10 Instant Messaging-services die vroeger populair waren

Inhoudsopgave:

10 Instant Messaging-services die vroeger populair waren
10 Instant Messaging-services die vroeger populair waren
Anonim

In deze tijd is het volkomen normaal dat mensen elkaar berichten sturen met foto's, video's, animoji en emoji met behulp van populaire apps zoals Snapchat, WhatsApp, Facebook Messenger en anderen. Gezien hoe mainstream deze apps zijn geworden, is het moeilijk te geloven dat geen van deze apps nog maar een decennium geleden bestond.

Voor een snelle trip down memory lane, bekijk enkele van de oude instant messaging-tools waar de wereld van ging houden voordat internet zo'n sociale plek was. Als je ooit een van deze berichtenservices hebt gebruikt, welke was dan je favoriet?

ICQ

Image
Image

In 1996 werd ICQ de eerste instant messaging-service die werd omarmd door gebruikers van over de hele wereld. Denk aan de "Uh-oh!" geluid dat het maakte toen een nieuw bericht werd ontvangen? Het werd uiteindelijk in 1998 overgenomen door AOL en bereikte een piek van meer dan 100 miljoen geregistreerde gebruikers. ICQ bestaat nog steeds, bijgewerkt voor moderne berichten op alle platforms.

AOL Instant Messenger (AIM)

Image
Image

In 1997 werd AIM gelanceerd door AOL en werd het uiteindelijk populair genoeg om het grootste aandeel instant messaging-gebruikers in heel Noord-Amerika te veroveren. U kunt AIM niet meer gebruiken; het werd stilgelegd in 2017.

Yahoo Pager (later Yahoo Messenger)

Image
Image

Yahoo lanceerde zijn eigen messenger in 1998 en hoewel het niet meer beschikbaar is, was het een van de meest populaire IM-diensten. De tool, die voorheen Yahoo Pager heette toen het voor het eerst uitkwam, werd ook gelanceerd naast de populaire Yahoo Chat-functie voor online chatrooms, die in 2012 werd stopgezet.

MSN / Windows Live Messenger

Image
Image

MSN Messenger werd in 1999 door Microsoft geïntroduceerd. In de loop van de jaren 2000 groeide het uit tot de favoriete messenger-tool van velen. In 2009 had het meer dan 330 miljoen maandelijkse actieve gebruikers. De service werd in 2005 omgedoopt tot Windows Live Messenger voordat deze in 2014 volledig werd stopgezet.

iChat

Image
Image

Vandaag hebben we de Apple Berichten-app. In het begin van de jaren 2000 gebruikte Apple echter een andere tool voor instant messaging, iChat genaamd. Het werkte als een AIM-client voor Mac-gebruikers, die volledig kon worden geïntegreerd met de adresboeken en e-mail van gebruikers. Apple trok in 2014 eindelijk de stekker uit iChat voor Macs met oude OS X-versies.

Google Talk

Image
Image

Lang voordat het sociale netwerk Google+ naast de bijbehorende Hangouts-functie werd uitgerold, was Google Talk (vaak 'GTalk' of 'GCat' genoemd) de manier waarop veel mensen via tekst of spraak chatten. Het werd gelanceerd in 2005 en stopte in 2015.

Gaim (nu Pidgin genoemd)

Image
Image

Hoewel het misschien niet een van de meer herkenbare berichtendiensten van het digitale tijdperk is, was de lancering in 1998 van Gaim (uiteindelijk omgedoopt tot Pidgin) zeker een grote speler op de markt, met meer dan drie miljoen gebruikers in 2007. Bekend als "de universele chatclient", kunnen mensen het nog steeds gebruiken met algemeen ondersteunde netwerken zoals AIM, Google Talk, IRC, SILC, XMPP en andere.

Jabber

Image
Image

Jabber kwam uit in het jaar 2000 en trok gebruikers aan vanwege de mogelijkheid om te worden geïntegreerd met hun vriendenlijsten op AIM, Yahoo Messenger en MSN Messenger, zodat ze vanaf één plek met hen konden chatten. De Jabber.org-website is nog steeds in de lucht, maar het lijkt erop dat de registratiepagina is uitgeschakeld.

MySpaceIM

Image
Image

Toen MySpace de wereld van sociale netwerken domineerde, gaf MySpaceIM gebruikers een manier om elkaar privé berichten te sturen. Het werd gelanceerd in 2006 en was het eerste sociale netwerk dat een instant messaging-functie op zijn platform bracht. MySpaceIM kan vandaag nog steeds worden gedownload; het ziet er echter niet naar uit dat er een weboptie is.

Skype

Image
Image

Hoewel dit artikel gaat over "oude" instant messaging-diensten, is Skype vandaag de dag nog steeds populair, vooral voor videochatten. De dienst werd gelanceerd in 2003 en werd populair in vergelijking met concurrerende tools zoals MSN Messenger. In een poging om bij de tijd te blijven, lanceerde Skype later een mobiele berichten-app genaamd Qik die veel op Snapchat leek. Qik werd stopgezet in 2016.

Aanbevolen: