Waarom zijn nieuwsbrieven nu zo populair?

Inhoudsopgave:

Waarom zijn nieuwsbrieven nu zo populair?
Waarom zijn nieuwsbrieven nu zo populair?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Facebook plant een concurrent voor de Substack-nieuwsbriefservice.
  • Nieuwsbrieven zorgen voor een directe verbinding tussen schrijver en publiek, net zoals blogs dat vroeger deden.
  • Grote door durfkapitaal gesteunde bedrijven zijn niet de enige manier om geld te verdienen aan indie-schrijvers.
Image
Image

Zodra iets populair wordt, koopt Facebook het of kopieert het. Deze keer kopieert het de betaalde nieuwsbriefservice Substack. Maar waarom zijn nieuwsbrieven nu zo populair?

Nieuwsbrieven waren de OG-vorm van internetpublicatie. Iedereen heeft tenslotte e-mail. De laatste tijd zijn nieuwsbrieven echter weer groot geworden en mensen betalen om ze te lezen. Wat is het beroep? Het begint allemaal met een directe verbinding.

"Ik denk dat nieuwsbrieven nu populair zijn voor wat ze zijn en voor wat ze niet zijn", vertelde Ryan Singel, Stanford fellow en oprichter en CEO van Contextly en Outpost, via e-mail aan Lifewire. "Het is niet de vreselijke ervaring die we allemaal op het web en sociale platforms krijgen, en ze zijn een manier om schrijvers en artiesten waar mensen om geven te ondersteunen, wat volgens mij belangrijk is geworden voor een groeiend aantal mensen."

Waarom nieuwsbrieven?

Tegenwoordig lezen en schrijven we op Twitter en Facebook. Deze platforms zijn beperkt tot korte tekstfragmenten, geen lange, weloverwogen artikelen. Het zijn ook slechte plaatsen om lange tekst te publiceren. Lezers gaan niet naar Twitter als ze lang willen lezen, en het gaat zo snel dat de goede dingen gewoon voorbij glippen.

Dus, schrijvers zijn overgestapt op nieuwsbrieven. Ze zijn eenvoudig in te stellen en ze spreken rechtstreeks tot hun publiek, dat nooit een bericht mist.

"Ik denk dat de uitgeverswereld onderschat hoeveel loyaliteit lezers eigenlijk moeten volgen (op de een of andere manier denken ze dat alleen columnisten volgers hebben), " zegt Singel.

Ze zijn een manier om schrijvers en artiesten te ondersteunen waar mensen om geven, wat volgens mij belangrijk is geworden voor een groeiend aantal mensen.

Substack heeft deze trend zowel aangestuurd als aan boord gesprongen. Als je met Substack een nieuwsbrief opzet, kun je gratis publiceren; als u een betaalde nieuwsbrief start, krijgt Substack 10% korting. Dat lijkt niet veel als je net begint, maar het klopt al snel.

Waarom gebruiken schrijvers dan zo graag Substack? Het kan gewoon wanhoop zijn.

"Een korting van 10% is fors", vertelde journalist Sharon Geltner via e-mail aan Lifewire. "Maar wanneer het inkomen van een verslaggever tot nul is gedaald omdat ze is ontslagen of haar publicatie is gesloten, richt ze zich waarschijnlijk op de 90% van het nieuwe inkomen dat ze hoopt te verdienen met haar eigen online nieuwsbrief."

"Deze diensten komen weg met het nemen van grote inkomstenverminderingen omdat het gemakkelijk is", zegt Singel, "maar ik denk dat hun prijsmodellen roofzuchtig zijn en worden gedreven door het feit dat deze bedrijven miljardairinvesteerders hebben die grote percentages van de bedrijven bezitten en van hun miljarden nog miljarden willen maken."

Hoe kunnen schrijvers geld verdienen?

Schrijvers willen een directe verbinding met hun publiek en ze willen dat het publiek hen beta alt. Substack een percentage geven is een manier om dat te doen. Een andere is om je aan te melden voor Patreon, een service waarmee je een maandelijks bedrag kunt betalen om een artiest van welke aard dan ook te ondersteunen, en in ruil daarvoor regelmatig artikelen, video's of liedjes krijgt. Maar Patreon is ook een tussenpersoon die afbreuk doet aan wat een directe relatie zou kunnen zijn.

Het is bijna alsof de wereld blogs is vergeten. Vóór Facebook en Twitter plaatsten we op blogs en mensen volgden ons met Google Reader of een andere RSS-leesapp. Het concept van blogs werd overgenomen door grote uitgevers, maar als blogs nooit meer terugkomen, moet er een andere manier zijn om het publiek te bereiken.

Image
Image

Outpost is een opkomende service voor indie-makers, opgericht door Singel, die gelooft dat "Indië geld moet verdienen voor indies, niet voor miljardairs."

Er zijn echter twee dingen die dat in de weg staan. Een daarvan is dat "de huidige technologie voor het runnen van een klein mediabedrijf janky en fantasieloos is." De andere is dat met durfkapitaal gefinancierde bedrijven zelden ethisch zijn en gebouwd zijn om maar één ding te doen: geld verdienen voor investeerders.

Ik denk dat de uitgeverswereld onderschat hoeveel loyaliteit lezers eigenlijk moeten schrijven.

"Na tien jaar mediatechnologie te hebben ontwikkeld, ben ik gefrustreerd over hoe slecht mediatools zijn en hoe weinig verbeeldingskracht mediabedrijven hebben getoond", aldus Singel. "Zelfs in de overgang naar abonnementen hebben mediabedrijven hun publicatiesystemen uitgebreid door eetstokjes aan lego's te lijmen. Mensen die schrijven en creëren om in hun levensonderhoud te voorzien, verdienen beter."

Iedereen leest dingen op internet. In het ideale geval betalen we de schrijvers die we het meest genieten direct, maar wie dat wil doen. Er zal waarschijnlijk een soort tussenpersoon nodig zijn, maar als het zo roofzuchtig is als Facebook, of zo op winst gericht is als Substack, zal het waarschijnlijk niet goed zijn voor lezers of schrijvers. Hopelijk kan de Voorpost van Singel het gat opvullen.

Aanbevolen: