20 manieren waarop Siri u kan helpen productiever te zijn

Inhoudsopgave:

20 manieren waarop Siri u kan helpen productiever te zijn
20 manieren waarop Siri u kan helpen productiever te zijn
Anonim

Siri is een uitstekende persoonlijke assistent, en zijn krachten variëren van je meer georganiseerd houden tot je helpen erachter te komen waar je heen wilt en je aanwijzingen te geven om er te komen.

Hier leest u hoe Siri uw productiviteit op het werk, thuis of gewoon door uw apparaat te gebruiken kan verbeteren.

Image
Image

Lanceer een app

Misschien een van de meest eenvoudige taken die Siri kan uitvoeren en vaak een van de meest over het hoofd gezien. Denk maar aan het aantal keren dat je pagina na pagina met app-pictogrammen hebt doorzocht op zoek naar de juiste, terwijl je alleen maar moest zeggen "Start Facebook."

Houd je er niet zo van om tegen je apparaat te praten? Je kunt apps ook snel starten met Spotlight Search.

Bottom Line

Je kunt Siri gebruiken om op internet te zoeken door je vraag vooraf te laten gaan met 'Google', waarmee je bijvoorbeeld 'de beste iPad-games kunt googlen'. Maar vergeet niet dat Siri veel basisvragen kan beantwoorden zonder een webbrowser te openen. Vraag het gewoon: "Hoe oud is Paul McCartney?" of "Hoeveel calorieën zitten er in een donut?" Zelfs als het het exacte antwoord niet weet, kan het relevante informatie ophalen. Vragen "Waar is de scheve toren van Pisa?" geeft je misschien niet "Pisa, Italië", maar het geeft je wel de Wikipedia-pagina.

Markeer een evenement of vergadering in je agenda

Je kunt Siri ook gebruiken om een vergadering of evenement in je agenda te zetten. Deze gebeurtenis verschijnt ook op de aangegeven dag in uw meldingscentrum, zodat u gemakkelijk uw vergaderingen kunt volgen. Vraag het gewoon om "een vergadering te plannen" om aan de slag te gaan.

Bottom Line

We gebruiken Siri meer dan wat dan ook voor het instellen van herinneringen. We hebben gemerkt dat het geweldig is om ons meer georganiseerd te houden. Het is zo simpel als zeggen: "Herinner me eraan dat ik morgen om acht uur de vuilnis buitenzet."

Een timer aftellen starten

We ontdekken vaak nieuwe toepassingen voor Siri op basis van hoe vrienden haar gebruiken. Kort nadat het was uitgebracht, was een vriend voorbij en gebruikte Siri als timer om eieren te koken. Zeg gewoon "Timer twee minuten", en het geeft je een countdown.

Bottom Line

Siri kan er ook voor zorgen dat je je niet verslapt. Vraag het gewoon om "je over twee uur wakker te maken" als je een goede powernap nodig hebt. Deze functie kan handig zijn wanneer u reist.

Maak een snelle notitie

Siri's behulpzaamheid kan ook zo simpel zijn als het maken van een notitie. "Merk op dat de gemiddelde luchtsnelheid van een onbeladen zwaluw vierentwintig mijl per uur is." Alle aantekeningen die u maakt, inclusief Monty Python-trivia, worden opgeslagen in de Notes-app.

Bottom Line

Siri maakt ook lijstjes. U kunt een checklist maken door te zeggen: "Maak boodschappenlijstje". Nadat Siri het heeft gestart, kun je dingen toevoegen door te zeggen: "voeg tomaten toe aan de boodschappenlijst". Je kunt de lijst vinden in de Herinneringen-app en items hebben een selectievakje ernaast, zodat je ze kunt markeren als voltooid.

Gebruik Siri als rekenmachine

Een andere vaak over het hoofd geziene functie die in de categorie "vragen beantwoorden" v alt, is het gebruik van Siri als rekenmachine. Het kan een eenvoudig verzoek zijn van "Wat is zes keer vierentwintig?" of een praktische vraag als "Wat is twintig procent van zesenvijftig dollar en tweeënveertig cent?" Je kunt het zelfs vragen naar "Grafiek X kwadraat plus twee."

Bottom Line

Misschien de beste truc tijdens het reizen, Siri kan vanuit het Engels naar vele andere talen vertalen, waardoor je niet door een taalgids hoeft te zoeken of een specifieke vertaal-app hoeft te zoeken. Zeg gewoon: "Vertaal 'Waar is het toilet?' in het Spaans."

Locatieherinneringen

Het plaatsen van adressen in uw contactenlijst klinkt misschien als veel werk, maar het kan een enorme productiviteitsbonus opleveren. U kunt inderdaad adressen gebruiken om het vinden van een routebeschrijving veel gemakkelijker te maken. "Ontvang een routebeschrijving naar het huis van Dave" is veel gemakkelijker dan Siri het volledige adres te geven. Maar u kunt zelf ook herinneringen instellen. "Herinner me eraan Dave zijn verjaardagscadeau te geven als ik bij hem thuis ben" werkt echt, maar je moet herinneringen hebben ingeschakeld in de instellingen van je locatieservices. (Maak je geen zorgen. Siri zal je de eerste keer in de goede richting wijzen als je deze functie probeert te gebruiken. Is het niet prachtig?)

Bottom Line

Als onderdeel van de handsfree-functies kun je gemakkelijk bellen ("bel Tom Smith") en sms-berichten ("tekst Sally Jones") naar je contacten. Als een verbinding meerdere telefoonnummers heeft, zoals een werktelefoon en een mobiele telefoon, kun je er een in je favorietenlijst plaatsen en Siri gebruikt deze standaard.

E-mail

Siri kan ook recente e-mailberichten ophalen en een e-mail verzenden. Je kunt het zeggen: "Stuur Dave een e-mail over The Beatles en zeg dat je deze band moet gaan bekijken." Je kunt dit in stukjes opdelen door te zeggen "Stuur een e-mail naar Dave", en het vraagt om het onderwerp en de hoofdtekst van de e-mail, maar met de trefwoorden "over" en "zeggen" kun je alles in je oorspronkelijke verzoek zetten.

Bottom Line

Je kunt Siri's spraakdictaat bijna overal gebruiken waar je kunt typen. Het standaard toetsenbord op het scherm heeft een microfoonknop. Tik erop en je kunt dicteren in plaats van typen.

Muziek afspelen

Net als bij het starten van een app, kan Siri je muziek bedienen. Je kunt hem vertellen om een nummer, een album of een afspeellijst af te spelen. "Speel een geweldige afspeellijst met een mix uit de jaren tachtig." Je kunt Siri ook vragen "shuffle aan te zetten" of "dit nummer over te slaan".

Bottom Line

Het beste van Siri is dat wanneer je het vraagt om "een restaurant aan te bevelen", het ze sorteert op hun Yelp-beoordeling, waardoor je je keuze gemakkelijk kunt beperken. Je kunt ook een specifiek soort voedsel specificeren, zoals "pizza's in de buurt zoeken."

Controleer verkeer in de buurt

Wilt u niet vast komen te zitten in een verkeersopstopping? Je kunt Siri vragen om het verkeer in de buurt te controleren om te zien op welke wegen druk is, wat prima werkt als je je iPhone via CarPlay op je auto aansluit.

Vanaf de 14.5 iOS-update kunnen Apple Maps-gebruikers nu een ongeval, gevaar of snelheidscontrole melden door Siri op iPhone of CarPlay te vertellen.

Bottom Line

Heeft Siri een probleem met het uitspreken van een van de namen in je contactenlijst? Als u de contactpersoon bewerkt en een nieuw veld toevoegt, ziet u de optie om een Fonetische Voornaam of Fonetische Achternaam toe te voegen. Door dit te doen, kun je Siri leren hoe je de naam uitspreekt.

Geef een contactpersoon een bijnaam

Als fonetische spellingen niet helpen, dan zijn bijnamen handig. Naast het zoeken naar contacten op naam, controleert Siri ook het veld voor de bijnaam. Dus als het een probleem is om de naam van uw vrouw te begrijpen, kunt u de bijnaam 'mijn vrouw' gebruiken. Maar als je denkt dat er een kans is dat ze je contactenlijst ooit zal zien, zorg er dan voor dat je 'liefde van mijn leven' gebruikt in plaats van 'oude bal en ketting'.

Hé Siri

Je hoeft niet altijd de startknop ingedrukt te houden om Siri te activeren. Veel apparaten ondersteunen "Hey Siri", een spraakactivering die het vertelt om naar een opdracht te luisteren zonder de startknop te gebruiken. Met deze functie kan uw iPhone of iPad zich gedragen als een Amazon Alexa of een slimme Google Home-luidspreker.

Meer hulp nodig? Tik op het vraagteken in de linkerbenedenhoek van het scherm als je Siri hebt geactiveerd, en je krijgt een lijst met onderwerpen die Siri kan behandelen, inclusief voorbeeldvragen om het te stellen.

Aanbevolen: