De 4 beste pc-voedingen in 2022

Inhoudsopgave:

De 4 beste pc-voedingen in 2022
De 4 beste pc-voedingen in 2022
Anonim

Een van de meest over het hoofd geziene onderdelen van een pc-build is de voeding. Hardware wordt steeds complexer en verbruikt steeds meer energie, waardoor het kiezen van de juiste PSU belangrijker dan ooit is. De dagen dat gebruikers gewoon een generieke 400W-voeding konden kiezen uit een oude pre-built die ze hadden liggen, zijn voorbij.

Ervoor zorgen dat een PSU efficiënt is, voldoende stroom kan leveren en betrouwbaar is, is een balancerend spel dat pc-bouwers moeten spelen, terwijl ze nog steeds rekening houden met het budget dat ze hebben. De beste voeding voor de ene gebruiker is misschien niet geschikt voor de andere. Gelukkig hebben we een lijst met PSU's samengesteld die de meeste pc-bouwers moeten helpen het juiste product te vinden.

Beste algemene PSU: Corsair RM850x

Image
Image

De Corsair RM850x is de beste PSU voor mid- tot high-end gaming-pc's met een enkele GPU. De RM850x heeft een 80 Plus Gold-certificering, levert 850 watt en zakt nooit onder de 87% efficiëntie, wat betekent dat er minder afvalwarmte wordt gegenereerd (en dus minder slijtage aan het apparaat). Minder warmte betekent ook dat deze PSU geschikt is voor een Zero RPM Fan Mode wanneer deze onder lichte belasting staat. Dit maakt het een van de stilste producten op onze lijst.

Voor wie op zoek is naar een schone, fotogenieke constructie, de RM850x is volledig modulair en compatibel met Corsair's sleeved-kabels. Het kan ook een USB 2.0-header gebruiken om softwarebesturing via het iCUE-bedieningspaneel van Corsair mogelijk te maken. Hierdoor kunnen gebruikers een groot aantal instellingen regelen, waaronder de ventilatorcurve. Met een adviesprijs van minder dan $ 150 is de RM850x geprijsd om te verhuizen, en de extra functies en kwaliteit zijn de premie waard, vergeleken met meer standaard PSU's.

Beste RGB-voeding: Therm altake Toughpower Grand RGB Gold

Image
Image

Sommige pc-enthousiastelingen willen dat hun aangepaste builds letterlijk schitteren. Gelukkig, voor die onverschrokken zielen, heeft Therm altake's Toughpower Grand RGB-serie hoogwaardige hardware en aangepaste kleuren-LED's die kunnen passen bij of onafhankelijk werken van de rest van de interne verlichting van een pc. De Grand RGB is 80+ Gold gecertificeerd en de output van 850 W is voldoende om bijna elk enkel CPU/GPU-systeem van stroom te voorzien. Net als de RM850x hierboven heeft de Grand RGB een nul-RPM-modus voor zijn ventilator, waardoor ruis wordt geëlimineerd wanneer de PSU licht wordt belast.

De Grand RGB is een volledig modulaire PSU, wat zorgt voor een eenvoudigere, mooiere build. Kabels met mouwen zijn ook beschikbaar (tegen meerprijs), die voor dat extra vleugje verfijning zorgen. Het enige dat dit product onder de RM850x op onze lijst plaatst, is dat het geen degelijke bescherming tegen oververhitting heeft. De functie ontbreekt volledig of de OTP-afsluiting is zo hoog ingesteld dat deze niet effectief is.

Als de PSU ooit een temperatuur heeft bereikt die de hardware zou beschadigen, zou een andere set sensoren waarschijnlijk een fout detecteren en de pc uitschakelen. Als het echter om een pc gaat die waarschijnlijk duizenden dollars kost, willen de meeste gebruikers alle beveiligingen die ze kunnen krijgen.

Beste budget PSU: Gamemax GM-800 800W semi-modulaire voeding

Image
Image

Voor degenen die iets goedkoops nodig hebben, maar toch het gemak van een semi-modulaire PSU willen, klaart de Gamemax GM-800 de klus. Er zijn echter enkele kanttekeningen bij dit product. Ten eerste is het minder efficiënt dan de PSU's hoger op de lijst, met een 80+ Bronze-classificatie. Dit betekent dat hij meer warmte genereert, meer stroom trekt om zijn 800W-specificatie te bereiken en luider is.

Deze PSU levert ook technisch slechts 800 Watt. In werkelijkheid is het maximale uitgangsvermogen 720W op de 12V-rail en 130W op de 3V- en 5V-rails. Dit betekent dat gebruikers hun stroombehoefte zorgvuldig moeten berekenen voordat ze de GM-800 zorgvuldig kopen. De enige echte franje aan dit apparaat is dat het semi-modulair is, dus houd er rekening mee dat een budget-PSU in een budget-build moet passen.

Beste modulaire voeding: NZXT C750 750W modulaire voeding

Image
Image

De NZXT C750 plaatst het lef van een Seasonic Focus Plus Gold in een aantrekkelijke behuizing. De C750 wint in deze categorie vanwege zijn uitstekende prestaties en zijn esthetiek. De PSU-behuizing zelf ziet er niet alleen geweldig uit, maar alle standaard kabels (ATX, EPS, PCIe) worden geleverd met sleeved. Hierdoor kunnen bouwers een strak uiterlijk krijgen zonder dat ze extra bedrading hoeven aan te schaffen.

Het grootste nadeel van de C750 is dat hij een beetje luid kan zijn. Het is een 80+ Gold gecertificeerde PSU en heeft een Zero RPM Fan Mode. De 120 mm-ventilator is echter luidruchtiger dan vergelijkbare uitgeruste PSU's. Degenen die een RTX 3090 hebben gekocht, vinden 750 watt misschien ook een beetje te bloedarm, in welk geval de C850 een betere keuze zou zijn. De meeste enkele CPU/GPU-gebruikers zullen 750W echter voldoende vinden.

De meeste pc-bouwers zouden in de bovenstaande lijst de beste voeding voor hen moeten vinden. Er zijn echter enkele scenario's waarin een gebruiker meer wattage nodig heeft dan de bovenstaande eenheden kunnen bieden. Gelukkig hebben veel van de bovenstaande producten variaties die meer wattage produceren. Deze zijn duurder, maar hebben toch dezelfde geweldige eigenschappen.

Als je op zoek bent naar een solide, veerkrachtige PSU voor je volgende build, met voldoende hoofdruimte voor next-gen componenten, zoek dan niet verder dan onze topkeuze, de Corsair RM850x. Deze modulaire voeding heeft alles wat je nodig hebt voor de nieuwste generatie grafische kaarten, en dankzij de garantie van 10 jaar heb je niet snel een nieuwe nodig.

Over onze vertrouwde experts

Brittany Vincent is een freelance schrijver van videogames en entertainment wiens werk is opgenomen in publicaties en online locaties, waaronder G4TV.com, Joystiq, Complex, IGN, GameMe, Destructoid, Kotaku, GameSpot, Mashable en The Escapist. Zij is de hoofdredacteur van mojodo.com.

Aanbevolen: