Kun je je leeftijd wijzigen op TikTok?

Inhoudsopgave:

Kun je je leeftijd wijzigen op TikTok?
Kun je je leeftijd wijzigen op TikTok?
Anonim

Wat u moet weten

  • Tik Ik > menupictogram > Meld een probleem > Account en profiel > Profiel bewerken > Other > Nog steeds een probleem.
  • Typ het verzoek > Rapport. Je ontvangt een e-mail waarin om een identiteitsbewijs met foto wordt gevraagd om je verjaardag te bevestigen. Dien er een in om het proces te voltooien.
  • TikTok heeft de mogelijkheid verwijderd om je leeftijd in de app te wijzigen om minderjarigen te beschermen tegen ongepaste inhoud.

Dit artikel behandelt hoe je je leeftijd op TikTok kunt wijzigen, wat alleen kan worden gedaan door contact op te nemen met de klantenservice.

Een wijziging van je verjaardag aanvragen op TikTok

Hoewel je je gebruikersnaam en profielfoto op TikTok gemakkelijk kunt wijzigen wanneer je maar wilt, is het niet langer mogelijk om je TikTok-verjaardag te wijzigen via de app-bedieningselementen.

Als je je leeftijd op TikTok wilt wijzigen, moet je contact opnemen met de klantenondersteuning van de app en een verjaardagsupdate aanvragen. Hier is hoe het te doen.

  1. Open de TikTok-app op je smartapparaat en tik op Ik in de rechterbenedenhoek.
  2. Tik op het weglatingsteken (drie stippen) in de rechterbovenhoek.
  3. Scrol omlaag in het menu en tik op Een probleem melden.

    Image
    Image
  4. Tik op Account en profiel.
  5. Tik op Profiel bewerken.
  6. Tik op Other.

    Image
    Image
  7. Tik op Nog steeds een probleem.

  8. Typ in het daarvoor bestemde veld iets in de trant van Ik moet mijn verjaardag in mijn account bijwerken omdat de huidige datum onjuist is. Ik kan een identiteitsbewijs delen om mijn werkelijke verjaardag te bewijzen” en tik op Melden.

    Image
    Image

    Voeg in dit stadium geen foto's van uw identiteitsbewijs toe.

  9. Binnen de volgende dag of twee zou je een e-mail moeten ontvangen van TikTok-ondersteuning op het e-mailadres dat aan je account is gekoppeld. De vertegenwoordiger moet om een foto vragen van een identiteitsbewijs van de overheid dat uw verjaardag bewijst. Nadat je het naar hen hebt verzonden, zullen ze hopelijk je TikTok-verjaardag bijwerken met de nieuwe datum.

Waarom kan ik mijn verjaardag niet bijwerken in de TikTok-app?

TikTok heeft de mogelijkheid verwijderd om je verjaardag te wijzigen in een poging om minderjarigen te beschermen tegen toegang tot functies die bedoeld zijn voor oudere gebruikers, zoals direct messaging, munten krijgen op TikTok en het starten van TikTok livestream-uitzendingen. Veel jongere gebruikers veranderden hun leeftijd op TikTok om toegang te krijgen tot een deel van deze extra functionaliteit, dus de optie om dit te doen was uitgeschakeld.

Als je je leeftijd op TikTok bijwerkt, worden eerder ingestelde TikTok-ouderlijk toezicht die al zijn ingeschakeld niet uitgeschakeld.

Een nadeel van deze update was dat veel volwassen gebruikers die zich door de aanmelding haastten en tijdens het proces een nepverjaardag invoerden, ontdekten dat TikTok hun app-gebruik beperkte, hoewel ze ruim boven de minimumleeftijd voor bepaalde functies zitten.

Moet ik gewoon een nieuw TikTok-account starten?

Als je je leeftijd op TikTok niet via de bovenstaande methode kunt wijzigen, kun je een nieuw account openen met de juiste verjaardag. Helaas betekent dit dat je in termen van volgers vanaf het begin begint. Je zou echter ook in staat moeten zijn om al je TikTok-video's van je oorspronkelijke account te downloaden en ze zonder veel moeite opnieuw te uploaden naar je nieuwe.

Het is het beste om niet te liegen over je leeftijd wanneer je een TikTok-account aanmaakt, omdat andere gebruikers je kunnen melden als ze vermoeden dat je minderjarig bent.

Een andere mogelijke strategie zou zijn om een nieuw TikTok-account aan te maken met een ouder of voogd, die je samen zou kunnen beheren.

Aanbevolen: