Hoe TechGirlz de weg vrijmaakt voor vrouwen in de tech

Inhoudsopgave:

Hoe TechGirlz de weg vrijmaakt voor vrouwen in de tech
Hoe TechGirlz de weg vrijmaakt voor vrouwen in de tech
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • TechGirlz is een non-profitorganisatie wiens missie het is om meisjes te inspireren om de mogelijkheden van technologie te verkennen om hun toekomstige carrière te versterken.
  • Door programma's in meer dan 60 technische onderwerpen kunnen jonge meisjes hun passie in technologie vinden en niet worden geïntimideerd om het na te streven.
  • TechGirlz helpt jonge meisjes die geïnteresseerd zijn in technologie om een gemeenschapsgevoel te vinden.
Image
Image

Niet genoeg jonge meisjes hebben vertrouwen in het kiezen van een carrièrepad in tech, maar TechGirlz probeert die statistieken te veranderen.

Volgens een onderzoek van de National Science Foundation behalen vrouwen in de VS slechts 18% van de bacheloropleidingen informatica en slechts 20% van de ingenieursdiploma's. En hoewel vrouwen 50% uitmaken van de hoogopgeleide beroepsbevolking, bekleden ze slechts 28% van de wetenschappelijke en technische functies.

TechGirlz is een non-profitorganisatie die jonge meisjes de tools en het vertrouwen geeft om het technische personeelsbestand te betreden, hoe dat er voor hen ook uit mag zien.

"Meisjes hebben nog steeds een vooropgezet idee van wat werken in de technologie betekent, en het houdt in dat ze de hele dag achter een computer zitten en computercode schrijven", vertelde Gloria Bell, de evenementen- en marketingmanager bij TechGirlz, aan Lifewire via de telefoon.

"Te veel meisjes begrijpen nog steeds niet de grote verscheidenheid aan mogelijkheden in tech, en dat ongeacht hun interesses, er een plek is in tech voor hen."

Ze jong beginnen

TechGirlz-oprichter Tracey Welson-Rossman kreeg het idee voor TechGirlz toen ze voor een softwareontwikkelingsbedrijf werkte, maar zag niet veel vrouwen door haar sollicitatiepijplijn komen.

Te veel meisjes begrijpen nog steeds niet de grote verscheidenheid aan mogelijkheden in tech en dat ongeacht wat hun interesses zijn, er een plek is in tech voor hen.

Bell zei dat de redenen achter het beperkte aantal vrouwen in de technologie voortkomen uit hun ervaringen op jonge leeftijd, met name op het niveau van de middelbare school.

"Tot de middelbare school was de interesse van meisjes en jongens in technologie gelijk, maar veel van de redenen achter de interesse van meisjes waren de perceptie van wat een carrière in de technologie zou zijn," zei Bell.

"De missie achter TechGirlz is om te proberen meisjes te helpen die vooroordelen te begrijpen en te doorbreken."

TechGirlz ontwikkelt programma's om jonge meisjes op te leiden en te inspireren op allerlei technologisch gebied. Bell zei dat de organisatie het leerplan en het draaiboek maakt, en dat iedereen met kennis van de behandelde gebieden de programma's kan onderwijzen aan meisjes in hun gemeenschap.

Bell zei dat gemeenschapsgroepen, technologiebedrijven, padvinderstroepen en anderen de technische programma's onderwijzen, die variëren van beginner tot gevorderd. TechGirlz heeft meer dan 60 technische onderwerpen om uit te kiezen, waaronder game-ontwerp, het ontwerpen van mobiele apps, podcasting, cyberbeveiliging en internetveiligheid, HTML en CSS, virtual reality en meer.

"Meisjes die interesse, passie en comfort hebben ontdekt door niet alleen technologie te gebruiken, maar ook te creëren, zullen meer succes behalen op welk gebied ze ook kiezen," zei Bell.

Image
Image

Tot op heden heeft TechGirlz meer dan 25.000 meisjes lesgegeven, waaronder meer dan 8.000 tijdens de pandemie toen de programma's verschoven naar virtueel.

Gevoel van gemeenschap

Naast het bieden van onderwijs in de enorme mogelijkheden van de technische wereld, is TechGirlz ook gericht op het bieden van een gemeenschapsgevoel aan jonge meisjes in een veld dat zich vaak eenzaam kan voelen.

"Een deel van wat het voor een meisje moeilijk maakt, is wanneer ze een technische klas binnenlopen, en ze zijn het enige meisje," zei Bell.

"Als ze naar een van onze workshops komen en beseffen dat ze niet de enige meisjes zijn die van [tech] houden, helpt het hen dit gemeenschapsgevoel en dit gevoel van vertrouwen te ontwikkelen."

Dat gemeenschapsgevoel stopt niet alleen na een TechGirlz-workshop, aangezien de non-profitorganisatie ook een Teen Advisory Board en tienervrijwilligers heeft die de jongere meisjes die aan het programma deelnemen blijven opleiden en begeleiden.

"Het is zeer de moeite waard om die vonk van interesse die begon toen ze naar hun eerste workshop kwamen, verder te zien," zei Bell.

Meisjes die interesse, passie en comfort hebben ontdekt door niet alleen technologie te gebruiken, maar ook te creëren, zullen meer succes behalen op welk gebied ze ook kiezen.

Eén zo'n TechGirlz-deelnemer, Lucy Minchoff, begon het programma als een middelbare scholier en ging verder als lid van de Teen Advisory Board om de jongere generatie te inspireren.

"Het was verkwikkend om in een kamer vol competente vrouwen te zijn. Ze gaven me een onverwoestbaar gevoel", vertelde Minchoff via e-mail aan Lifewire.

"De reden dat ik vrijwilligerswerk doe, is om meisjes datzelfde gevoel van kracht en ambitie te geven dat ik kreeg toen ik naar workshops ging."

Minchoff zei dat ze van plan is om milieutechniek te gaan studeren aan welke universiteit ze ook kiest, hopelijk doorbreekt ze het glazen plafond van vrouwen in technische statistiek.

Volgens Bell zei 82% van de deelnemers aan TechGirlz-workshops dat ze van gedachten zijn veranderd over een carrière in de technologie en nu meer geïnteresseerd zijn in het nastreven van die kansen, wat een sprankje hoop markeert in de toekomst van vrouwen in tech.

Aanbevolen: