Paula Mora Arias helpt bij het opbouwen van carrières voor BIPOC-vrouwen

Inhoudsopgave:

Paula Mora Arias helpt bij het opbouwen van carrières voor BIPOC-vrouwen
Paula Mora Arias helpt bij het opbouwen van carrières voor BIPOC-vrouwen
Anonim

Stages kunnen meer betekenen dan alleen een toegang tot een nieuw carrièrepad, en voor Paula Mora Arias kunnen deze kansen helpen de toekomst van jonge professionals te bepalen.

Mora Arias is het hoofd van bedrijfsontwikkeling en strategische partnerschappen voor Symba, maker van een managementplatform voor programma's voor personeelsontwikkeling. Ze maakt ook deel uit van het oprichtingsteam van het bedrijf.

Image
Image
Paula Mora Arias spreekt op South Summit.

Symba

Symba werd geboren in 2017 met een missie om het personeelsbestand open te stellen. De CEO van het bedrijf, Ahva Sadeghi, nam deel aan een fellowship met voormalig congreslid John Lewis in Atlanta en richtte als actieproject Symba op om gelijke toegang tot het personeelsbestand te creëren.

Symba biedt een technisch platform om werkgevers te helpen bij het beheren van externe en persoonlijke stages, beurzen, leerlingplaatsen en andere programma's voor personeelsontwikkeling. Het platform helpt organisaties bij het omgaan met logistiek, zoals onboarding, communicatie en het toewijzen van projecten.

"Wat we proberen te doen, is werknemers de juiste capaciteit, infrastructuur en tools geven om daadwerkelijk meer stagiaires aan te trekken", vertelde Mora Arias aan Lifewire in een telefonisch interview. "We willen deuren openen en meer kansen bieden aan studenten, vooral gekleurde studenten en studenten met een niet-traditionele achtergrond."

Snelle feiten

  • Name: Paula Mora Arias
  • Leeftijd: 26
  • Van: Colombia
  • Random delight: Ze houdt van yoga en zal overal een hoofdstand raken!
  • Belangrijkste citaat of motto: "'Siempre para adelante', wat betekent ' altijd vooruit gaan'. Dit is heel speciaal voor mij omdat het de laatste woorden zijn die mijn oma me vertelde voordat ze een paar jaar geleden stierf. Sindsdien is het mijn go-to-life-quote geweest. "

Sociale impact is de sleutel

Mora Arias en haar familie verhuisden naar Miami toen ze negen jaar oud was. Ze groeide op in Florida en aangezien haar ouders daar nog steeds wonen, beschouwt ze het als haar thuis. Na haar studie aan de Florida International University verhuisde Mora Arias in 2017 naar Washington, D. C. voor een IT- en bedrijfsmanagementfunctie bij de Wereldbank.

Ze is altijd geïnteresseerd geweest in de ruimte voor sociale impact, dus Mora Arias zou zich vrijwillig aanmelden als lerares Spaans en begon met het bijwonen van op vrouwen gerichte ondernemerschapsevenementen georganiseerd door de Wereldbank.

Mora Arias ontmoette Sadeghi op een van deze ondernemersevenementen begin 2018 en begon naast Sadeghi te werken voordat ze fulltime bij het bedrijf kwam werken.

"Ik wilde me bezighouden met iets dat extra betekenisvol was", zei Mora Arias. "Ik voelde me aangetrokken tot [Symba] en wilde wat meer leren en op de een of andere manier ondersteunen."

Met een team van 20 medewerkers bestaat het kernteam van Symba allemaal uit vrouwen, waarvan de meerderheid immigranten zijn. Mora zei dat het leiderschapsteam van Symba een vergelijkbare ervaring had met het deelnemen aan stages om hun carrière te beginnen, dus ze wilden ervoor zorgen dat meer studenten, vooral die van buiten de VS, dezelfde kansen zouden krijgen.

Image
Image
Paula Mora Arias en andere leden van het Symba-team.

Symba

"Stages zijn natuurlijk een van de belangrijkste aspecten van carrièresucces direct na de universiteit, maar ze zijn op een bepaalde manier ook vaak erg exclusief", zei Mora Arias.

Die exclusiviteit waar Mora Arias naar verwijst, is het feit dat stages soms onbetaald zijn of verplaatsing vereisen, dus alleen studenten met financiële steun van hun familie of voogd kunnen ze aannemen. Symba werkt eraan om ervoor te zorgen dat alle studenten aan deze kansen kunnen deelnemen.

Uitdagingen en uitbreiding

De grootste uitdaging voor Symba was de financiering, deelde Mora Arias mee. Als vrouwelijke oprichters van kleur hebben de leiders van Symba steun kunnen krijgen van mentoren en adviseurs om te helpen bij het vinden van financiering. Het bedrijf heeft ook gebruik gemaakt van acceleratorprogramma's zoals Halcyon in D. C. en de Latinx startup-community van Techstars.

Symba kondigt een Series A-financieringsronde aan na vier jaar in het bedrijfsleven, ondanks de uitdagingen en belemmeringen. Mora Arias weigerde het bedrag bekend te maken.

"Er wordt veel steun en initiatieven gestoken om deze financieringskloof te dichten," zei Mora Arias.

Image
Image
Paula Mora Arias en een andere Symba-leider spreken op een conferentie met mensen over Symba.

Symba

Een van de meest lonende momenten in de ervaring van Mora Arias om met Symba te werken, heeft internationale bekendheid gekregen na deelname aan de South Summit 2021. Het bedrijf werd gekroond tot wereldwijde winnaar uit 8.000 projecten. De oprichters mochten ook spreken met en pitchen voor Symba voor de koning van Spanje.

Een ander hoogtepunt voor Mora Arias was het bereik van Symba; ze zei dat het bedrijf sinds de oprichting ongeveer 5.000 talentontwikkelingservaringen heeft ondersteund. Het komende jaar zei Mora Arias dat Symba zich richt op het uitbreiden van zijn portfolio van langetermijncontracten, het in dienst nemen van meer teamleden, uitbreiden naar nieuwe markten en het verbeteren van zijn eigen technologie. Het platform van Symba is mobielvriendelijk, maar het is webgebaseerd, dus het bedrijf is ook van plan om een mobiele applicatie te ontwikkelen.

"We beginnen eigenlijk nog maar net aan de oppervlakte te komen", zei Mora Arias.

2021-11-22 - Correctie: Informatie over financiering verwijderd op verzoek van Mora Arias (paragraaf 14, zin 2).

Aanbevolen: