Hoe u ruimte vrijmaakt, een alternatief voor schijfopruiming in Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe u ruimte vrijmaakt, een alternatief voor schijfopruiming in Windows 10
Hoe u ruimte vrijmaakt, een alternatief voor schijfopruiming in Windows 10
Anonim

Wat te weten

  • Open Windows 10-instellingen door op Win+ I te drukken. Selecteer Systeem > Opslag.
  • Schakel de schuifregelaar in voor Storage Sense.
  • Selecteer in het venster Nu ruimte vrijmaken de items die u wilt verwijderen. Kies Bestanden verwijderen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u ruimte op uw Windows 10-computer kunt vrijmaken met een alternatief voor Schijfopruiming. Het bevat informatie over de soorten bestanden die de tool Free Up Space scant en als veilig beschouwt om te verwijderen.

Hoe Windows 10 op te ruimen met de Free Up Space Tool

Ruim de bestanden op uw Windows-pc op en maak opslagruimte op uw harde schijf vrij met de tool Ruimte vrijmaken in Windows 10. De tool verwijdert tijdelijke bestanden, systeemlogbestanden, eerdere installatiebestanden van Windows-updates en andere bestanden die Windows niet nodig heeft.

In de Windows Update van april 2018 heeft Microsoft het hulpprogramma Schijfopruiming afgeschaft en vervangen door de tool Free Up Space, die op de harde schijf van een computer zoekt naar bestanden die het besturingssysteem niet nodig heeft en een lijst presenteert met bestanden die veilig kan worden verwijderd. Zo gebruik je het.

  1. Open Windows 10-instellingen door op Win+I te drukken. Selecteer Systeem.

    Image
    Image
  2. Selecteer Opslag. Zet de schuifregelaar aan voor Storage Sense.

    Image
    Image
  3. Wacht terwijl Windows de computer scant om bestanden te vinden die kunnen worden verwijderd om schijfruimte vrij te maken.
  4. Selecteer in het venster Nu ruimte vrijmaken de items die u wilt verwijderen. Lees de beschrijving van elk item om erachter te komen welke soorten bestanden kunnen worden verwijderd.
  5. Selecteer Bestanden verwijderen.

    Image
    Image
  6. Wacht terwijl Windows de geselecteerde bestanden verwijdert.

Hoe het hulpprogramma Ruimte vrijmaken werkt

De tool Free Up Space scant een computerschijf op onnodige bestanden. Nadat deze bestanden zijn verwijderd, komt er ruimte vrij op de schijf. Als je pc bijna geen opslagruimte meer heeft, creëert deze tool snel de extra ruimte die je nodig hebt.

Als het hulpprogramma Ruimte vrijmaken uw computer scant, kan het verschillende soorten bestanden vinden. Het organiseert deze bestandstypen in deze categorieën:

  • Windows upgrade logbestanden: Als de pc problemen heeft na een upgrade, verwijder dan niet de Windows upgrade logbestanden. Deze bestanden kunnen belangrijke informatie over het oplossen van problemen bevatten.
  • Systeem heeft Windows-foutrapportagebestanden gemaakt: In de meeste gevallen is het veilig om deze bestanden te verwijderen. Als de computer echter problemen heeft, hebt u deze bestanden nodig om updates te verwijderen en problemen met Windows op te lossen.
  • Windows Defender Antivirus-bestanden: Dit zijn tijdelijke bestanden en het verwijderen ervan heeft geen invloed op de toepassingen die op de computer zijn geïnstalleerd.
  • Windows Update Cleanup-bestanden: Deze bestanden blijven over na een Windows-update. Als de computer goed werkt, verwijdert u deze bestanden. Als de computer problemen heeft, heb je deze nodig om eventuele Windows-updates ongedaan te maken.
  • Thumbnails: Thumbnails zijn de kleine voorbeeldafbeeldingen voor bestanden en mappen die in Windows Verkenner verschijnen. Deze miniaturen worden opgeslagen in een cachedatabase, zodat u snel een voorbeeld van een bestand kunt bekijken. Als u miniaturen verwijdert, maakt u schijfruimte vrij, maar het duurt even voordat ze zijn gedownload de volgende keer dat u door uw bestanden bladert.
  • Tijdelijke Windows-installatiebestanden: Deze bestanden bevatten oudere Windows-installaties. Als u Windows niet terug hoeft te zetten naar een vorige versie, kunt u deze bestanden veilig verwijderen.
  • Tijdelijke bestanden: Tijdelijke bestanden vertragen de computer. Sluit alle apps voordat u deze bestanden verwijdert. Apps maken tijdelijke bestanden om gegevens te verwerken terwijl de app open is. Deze tijdelijke bestanden verdwijnen wanneer de app wordt gesloten.
  • Prullenbak: Voordat u de inhoud van de Prullenbak verwijdert, moet u eerst de benodigde bestanden herstellen.
  • OneDrive-bestanden: als u uw OneDrive-bestanden met uw pc synchroniseert, worden uw bestanden op twee plaatsen opgeslagen. Creëer extra schijfruimte door de bestanden op uw computer te verwijderen en deze alleen online te houden.
  • Delivery Optimization Files: Delivery Optimization-bestanden zijn updates die uw computer ontvangt van andere computers in uw netwerk. Windows 10 wist de Delivery Optimization-cache automatisch, maar laat mogelijk resterende bestanden achter. Deze bestanden kunnen veilig worden verwijderd.

Om erachter te komen welke versie van Windows op uw computer staat, opent u Windows Instellingen en selecteert u vervolgens Systeem > Over.

Aanbevolen: