De 7 beste 4K Blu-Ray-spelers van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste 4K Blu-Ray-spelers van 2022
De 7 beste 4K Blu-Ray-spelers van 2022
Anonim

Fysieke media gaan misschien langzaam de weg van de dodo in, maar de beste 4K Blu-ray-spelers zijn nog steeds de beste en enige manier om die dikke stapels schijven af te spelen die je in de loop der jaren hebt verzameld. Gelukkig zijn sommige van deze spelers uitgegroeid tot meer dan alleen opslagplaatsen voor fysieke schijven, en hebben ze de mogelijkheid om mediabestanden af te spelen via USB of streamingdiensten toe te voegen aan je tv via Ethernet of Wi-Fi-connectiviteit.

Een andere handige functie die het nut van deze apparaten uitbreidt, is de mogelijkheid om SD- en HD-inhoud op te schalen naar 4K. De uiteindelijke kwaliteit kan drastisch variëren, afhankelijk van de kwaliteit van de opschalingssoftware die door een individuele speler wordt gebruikt, maar spelers zijn nog steeds een fantastische manier om wat meer leven uit je oude dvd's te persen.

Lees onze gids over wat u moet weten wanneer u een Blu-ray Disc-speler koopt voordat u een duik neemt in onze topkeuzes voor de beste 4K Blu-Ray-spelers.

Beste algemeen: Sony UBP-X700 4K Ultra HD Blu-ray-speler

Image
Image

Prijzen voor 4K dvd-spelers zijn snel gedaald sinds ze voor het eerst uitkwamen, en je kunt nu een speler boordevol functies van een groot merk kopen voor minder dan $ 200. Het beste voorbeeld? Sony's UBP-X700.

Fysiek is het een vrij eenvoudig ogende zwarte doos, maar het is wat erin zit dat telt. Ondersteuning voor Dolby Vision, zeldzaam in deze prijsklasse, zorgt voor helderdere, levendigere video en vloeiendere kleurovergangen op schijven die dit ondersteunen.

De X700 kan SD- of HD-inhoud ook beter opschalen dan al zijn goedkopere concurrenten, en ook veel van de duurdere. Dat is vooral belangrijk als de meeste van uw bestaande schijven in deze oudere formaten zijn.

Zowel de disccaddy als de afstandsbediening reageren snel en de interface is verfrissend eenvoudig te gebruiken. De speler ondersteunt ook een breed scala aan streamingdiensten, waaronder de gebruikelijke verdachten zoals Netflix en YouTube. Als je ze nog niet via je televisie of een plug-in apparaat hebt, is dat een handige extra.

Beste waarde: LG 4K Ultra-HD Blu-ray-speler

Image
Image

LG's UBK80 is een solide barebones-optie, waardoor de extra's worden weggelaten om zich te concentreren op wat belangrijk is voor de meeste kopers: 4K Blu-Ray-prestaties.

Daar is hij absoluut het beste in, met vloeiende bewegingen en indrukwekkende details, zelfs in technisch uitdagende scènes. Er is geen Dolby Vision of HDR10+, hoewel geen van beide tegenwoordig een groot probleem is, gezien de beperkte beschikbaarheid van schijven in beide formaten.

Er zijn geen streamingservice-opties beschikbaar (er is zelfs helemaal geen netwerkondersteuning), maar je kunt muziek, video en stilstaande beelden afspelen vanaf een USB-stick of draagbare harde schijf via de aansluiting aan de voorkant.

Reageert snel op commando's van de standaard afstandsbediening, de gebruikersinterface is duidelijk en gemakkelijk te gebruiken, in plaats van in de weg te zitten zoals vele anderen doen. Er is ook goede achterwaartse compatibiliteit met cd's, dvd's en niet-4K Blu-Ray-schijven. Al met al is de UBK80 een voordelige optie in de 4K Blu-Ray-ruimte.

Beste voor opschaling: Panasonic DP-UB820

Image
Image

Een van de problemen bij het overschakelen naar 4K-videotechnologie is wat u moet doen met al uw oude films en shows. Je zult niet alle voordelen van die mooie nieuwe 4K-televisie zien als alle inhoud die je erop afspeelt alleen in standaard (SD) of high definition (HD) formaat is.

Hoewel geen enkele dvd-speler oudere inhoud eruit kan laten zien alsof deze in 4K is opgenomen, kunnen sommige SD- en HD-video veel beter opschalen dan andere. De Panasonic DP-UB820 is misschien wel de beste van allemaal, en als je veel oudere schijven hebt, wil je het alleen al om die reden serieus overwegen.

Panasonic's "HDR Optimizer" kan een merkbaar verschil maken bij het bekijken van HDR-inhoud, met name zeer heldere scènes (of delen van scènes) die detail verliezen op de meeste televisies. Het houdt zelfs rekening met het type display dat je gebruikt, en het effect wordt naar behoefte verminderd of versterkt.

Er is ondersteuning voor Dolby Vision en HDR10+, evenals zowel Ethernet als de nieuwste Wi-Fi-standaarden voor snelle netwerkweergave. Al met al is de UB820 een hoogwaardige 4K Blu-Ray-speler die het bekijken waard is, vooral als je het meeste uit je bestaande schijfverzameling wilt halen.

Beste budget: Sanyo FWBP807FP 4K Ultra HD Blu Ray-speler

Image
Image

Aan de andere kant van de markt van premium-modellen bevinden zich apparaten zoals de Sanyo FWBP807FP. Meestal wordt het voor minder dan honderd dollar verkocht, het is een eenvoudige kleine 4K-speler die heel weinig meer doet dan de basis. Voor die prijs is het echter echt alles wat het hoeft te doen.

Het apparaat zelf is heel eenvoudig, met alleen de uitwerp- en aan / uit-knoppen aan de voorkant en HDMI- en Ethernet-poorten (er is geen wifi) aan de achterkant. De afstandsbediening is klein, maar tenzij je bijzonder grote handen hebt, doet hij zijn werk goed genoeg.

Hoewel je hier geen van de extra's zoals Dolby Vision of HDR10+ krijgt, is de kwaliteit van native 4K-inhoud verrassend goed voor de prijs. Afgezien van het af en toe stotteren bij complexe scènes, zou je het moeilijk hebben om het verschil te zien met spelers die twee of drie keer zoveel kosten.

De speler kan ook goed oudere dvd- en Blu-Ray-schijven opschalen en audioschijven en bestanden afspelen, maar verwacht geen online-inhoud te streamen.

Beste voor veelzijdigheid: LG UP970 UHD Blu-ray-speler

Image
Image

Als je de neiging hebt om content van een grote verscheidenheid aan bronnen te bekijken, kijk dan eens goed naar de LG UP970. Deze speler uit het middensegment is even veelzijdig als aantrekkelijk en kan bijna alle soorten audiovisuele inhoud aan die je waarschijnlijk zult consumeren.

Naast Dolby Vision-compatibele 4K HDR Blu-Ray-schijven, kan het slanke apparaat zowel commerciële dvd's als cd's afspelen, evenals alle verschillende beschrijfbare schijfformaten. Afspelen is ook compatibel met meerdere regio's, dus het zou uw dvd- en Blu-Ray-schijven moeten kunnen verwerken, ongeacht waar u ze hebt gekocht.

De afspeelopties stoppen daar echter niet. U kunt streamen vanaf Netflix en YouTube, of media selecteren vanaf een USB-stick of draagbare schijf, of via lokaal Wi-Fi of fysiek netwerk. Meer dan een dozijn verschillende audio- en videocoderingen worden ondersteund.

Er is een paar HDMI-uitgangen, een aparte optische audio-uitgang en een eenvoudige maar effectieve afstandsbediening.

Beste uitgave: Panasonic DP-UB9000 UHD Blu-ray-speler

Image
Image

Hoewel hij misschien exorbitant geprijsd is, is de Panasonic DP-UB9000 een 4K Blu-Ray-speler die ongeëvenaard is. Deze met heavy metal beklede speler beschikt over alle hedendaagse soorten HDR; HDR10, 10+, HLG en Dolby Vision. Deze speler beschikt ook over een verscheidenheid aan hoogwaardige digitale audio-omzetters (DAC's), evenals dual-channel en surround-sound-uitgang.

De UB9000 biedt u niet alleen hoogwaardige weergave van al uw fysieke media, maar beschikt ook over Wi-Fi- en Ethernet-connectiviteit voor het streamen van inhoud en firmware-updates.

Het kan veel meer kosten dan sommige van de keuzes op onze lijst, maar voor iedereen die de beste ervaring van zijn Blu-Ray-speler eist, biedt de DP-UB9000 ongeëvenaarde visuele en audiokwaliteit met een paar handige functies om het hoge prijskaartje te rechtvaardigen.

Beste voor gamers: Microsoft Xbox One S

Image
Image

Het is misschien verrassend dat een van de betere goedkope 4K Blu-Ray-spelers helemaal niet als Blu-Ray-speler wordt verkocht. Microsoft's Xbox One S (en de duurdere Xbox One X) staat natuurlijk beter bekend als een uitstekende gameconsole, maar hij is ook in staat om Ultra HD BluRay-video af te spelen.

De beeldkwaliteit is indrukwekkend, en hoewel er geen Dolby Vision- of HDR10+-ondersteuning is, zul je waarschijnlijk niet teleurgesteld zijn over het eindresultaat. Zoals je zou verwachten, zijn de configuratie-opties echter beperkt, en de bediening kan behoorlijk lastig zijn als je een gamecontroller gebruikt in plaats van een afstandsbediening.

Zoals bij veel speciale 4K Blu-Ray-spelers, heb je ook de mogelijkheid om oudere schijfformaten af te spelen en te streamen vanaf online bronnen zoals Netflix en Amazon Prime Video.

Als je alleen maar 4K Blu-Ray-schijven wilt afspelen, kun je beter een speler met dezelfde prijs kopen die aan het werk is toegewijd. Als je je filmavonden echter wilt afwisselen met een beetje gamen, dan is de Xbox One S een perfecte keuze.

Hoewel je altijd welkom bent om te investeren in een speciale 4K Blu-ray-speler zoals de Sony UBP-X700 bij Amazon, blijft een van de meest veelzijdige manieren om fysieke media af te spelen de Xbox One S, met zijn mogelijkheid om speel games en stream media naast het gebruik van fysieke schijven.

Over onze vertrouwde experts

David Dean is een schrijver die gespecialiseerd is in consumenten- en reistechnologie. Hij is gepubliceerd in The New York Times, Chicago Tribune en andere publicaties.

FAQ

    Kunnen 4K Blu-ray-spelers dvd's afspelen?

    Elke 4K Blu-ray-speler kan ook dvd's en standaard (niet-4K) Blu-ray-schijven afspelen. Er is maar één formaat, dus u hoeft zich geen zorgen te maken over compatibiliteit. Dat gezegd hebbende, het voordeel van een 4K Blu-ray-speler is dat ze je de beste kwaliteit bieden voor inhoud met functies zoals HDR en een breed kleurengamma.

    Welke 4K Blu-ray-spelers ondersteunen Dolby Vision?

    Dolby Vision is een HDR-formaat ontwikkeld en op de markt gebracht door Dolby Labs. Om een lang verhaal kort te maken, het is een gepatenteerde technologie waarvoor fabrikanten een vergoeding moeten betalen voor Dolby, en daarom vind je het niet op elke Blu-ray-speler of tv. Gelukkig zijn je keuzes niet beperkt, aangezien Dolby Vision wordt ondersteund op tv- en Blu-ray-modellen van merken als LG, Philips, Sony, TCL, Vizio, Oppo Digital, Panasonic en Cambridge Audio. Voor bepaalde apparaten kan Dolby Vision-compatibiliteit worden aangeboden met een firmware-update. Het enige grote merk dat Dolby Vision niet ondersteunt, is Samsung.

    Zullen 4K Blu-ray-spelers dvd's opwaarderen?

    DVD-formaten zijn 720x480, maar als je een 4K Blu-ray-speler hebt, ondersteunen sommige van hen het opschalen van content met een lagere definitie. Alle Blu-rayu-spelers kunnen standaard DVS opschalen, zolang de speler maar is aangesloten op een HDTV of 4K UHD-tv via een HDMI-aansluiting. Sommige Blu-ray-spelers bieden ook 4K-opschaling voor zowel dvd- als Blu-ray-weergave.

Aanbevolen: