Hoe u uw Mac-gebruikersnaam kunt wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe u uw Mac-gebruikersnaam kunt wijzigen
Hoe u uw Mac-gebruikersnaam kunt wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Vanuit Finder, selecteer Go > Ga naar map, voer in /Users, klik vervolgens op de map en druk op Enter om een nieuwe naam te typen.
  • Ga naar Systeemvoorkeuren > Gebruikers en groepen, Control+ klik het gebruikersaccount, selecteer Geavanceerde opties en werk de Accountnaam. bij
  • Start je Mac opnieuw op om de normale toegang tot bestanden en mappen te bevestigen.

Dit artikel legt uit hoe je de gebruikersnaam op een Mac kunt wijzigen. Instructies zijn van toepassing op OS X Yosemite (10.10.5) en hoger.

Maak een back-up van belangrijke gegevens op uw Mac met een Time Machine-back-up of uw favoriete back-upmethode om ervoor te zorgen dat u de bestandstoegang niet verliest.

Hernoem je thuismap

De naam van uw gebruikersaccount en uw thuismap moeten hetzelfde zijn om uw account correct te laten werken, dus de eerste stap is om de naam van de thuismap te wijzigen.

Je kunt de naam van een account waarop je bent ingelogd niet wijzigen. Log in op een ander account met beheerdersrechten of maak een extra beheerdersaccount aan. Voer na het instellen van het tweede beheerdersaccount de volgende stappen uit.

  1. Selecteer in het Apple-menu Log Out UserName (waarbij UserName de naam is van het account dat u wilt wijzigen).

    Image
    Image
  2. Log in het inlogscherm in op een ander of nieuw beheerdersaccount.
  3. Selecteer in het Finder menu Go > Ga naar map, typ/Users en kies vervolgens Go om naar uw thuismap te navigeren.

    Image
    Image

    De map Gebruikers bevat uw huidige thuismap, die dezelfde naam heeft als uw accountnaam. Noteer de naam van uw huidige thuismap om later naar te verwijzen.

  4. Selecteer de thuismap waarvan u de naam wilt wijzigen en druk op Enter om deze te bewerken.

    Als je je thuismap hebt gedeeld, moet je stoppen met het delen van de map voordat je hem kunt hernoemen.

  5. Typ de nieuwe naam (zonder spaties) die je wilt gebruiken voor je thuismap, druk op Enter en gebruik het beheerderswachtwoord dat je hebt gebruikt om in te loggen wanneer daarom wordt gevraagd.

    Image
    Image
  6. Schrijf de naam van de nieuwe thuismap op om ernaar te verwijzen bij het hernoemen van je account.

Hernoem je account

Nadat je de naam van de thuismap hebt gewijzigd, blijf je afgemeld bij het account waarvan je de naam wilt wijzigen en voer je de volgende stappen uit.

  1. Selecteer in het Apple menu System Preferences > Users & Groups.

    Image
    Image
  2. In Users & Groups, selecteer het slotpictogram en typ het wachtwoord voor uw reserve beheerdersaccount.

    Image
    Image
  3. In de lijst met gebruikers, Control+ klik de gebruikersaccountnaam die u wilt wijzigen en selecteer Geavanceerd Opties.

    Image
    Image
  4. Typ in het veld Accountnaam de naam van de nieuwe thuismap die u hebt gemaakt en selecteer OK.

    Image
    Image

    U kunt op dit moment ook de volledige naam voor uw account wijzigen, maar de accountnaam en de naam van de gebruikersmap moeten overeenkomen.

  5. Sluit alle geopende vensters en dialoogvensters en start je Mac opnieuw op.
  6. Log in op het account waarvan je de naam hebt gewijzigd en controleer of je al je bestanden en mappen kunt zien en openen.

    Als je je niet kunt aanmelden bij het hernoemde account of je kunt aanmelden maar geen toegang hebt tot je thuismap, komen de accountnaam en de naam van de thuismap waarschijnlijk niet overeen. Meld u af bij het hernoemde account, meld u aan bij het reservebeheerdersaccount en herhaal deze procedure. Mogelijk moet u uw Mac opnieuw opstarten.

Uw Mac-gebruikersaccount

Elk macOS-gebruikersaccount bevat informatie met betrekking tot uw naam en primaire directory:

  • Volledige naam: Dit is uw volledige naam (bijvoorbeeld Casey Cat). Het kan ook de naam zijn die u gebruikt om in te loggen op uw Mac.
  • Accountnaam: De accountnaam is een verkorte versie van uw volledige naam (bijvoorbeeld caseycat). macOS stelt een accountnaam voor op basis van de volledige naam die je invoert, maar je kunt elke gewenste naam gebruiken.
  • Home directory: De naam van de thuismap en de accountnaam zijn hetzelfde. Standaard bevindt de thuismap zich in de map Gebruikers van uw opstartschijf, maar u kunt de thuismap verplaatsen naar waar u maar wilt.

macOS heeft een lange weg afgelegd sinds de tijd dat typfouten in accountnamen iets waren waar je mee moest leven, tenzij je bereid was Mac-terminalcommando's op te zoeken om de fout te corrigeren. Accountbeheer is nu eenvoudig en u zult zich een professional voelen.

Aanbevolen: