Wat zijn Google Instant-apps en hoe werken ze?

Inhoudsopgave:

Wat zijn Google Instant-apps en hoe werken ze?
Wat zijn Google Instant-apps en hoe werken ze?
Anonim

Google Instant-apps (ook wel Google Play- of Android Instant-apps genoemd) zijn een handig alternatief voor het downloaden en installeren van een app, zodat u delen ervan kunt gebruiken, zelfs als deze momenteel niet op uw smartphone of tablet is geïnstalleerd.

Bottom Line

Ontwikkelaars nemen Android Instant op in hun apps, zodat gebruikers een voorbeeld van een afgeslankte versie kunnen bekijken voordat ze beslissen of ze de volledige app willen downloaden en installeren. Dit aanbod kan de vorm hebben van een Try Now-knop op de Google Play Store-pagina van de app, een banner op een website, een link in een e-mail of een alternatieve bezorgmethode zoals een scanbare QR-code.

Hoe werken instant-apps?

Zodra een instant-app is geselecteerd, verzendt Google Play automatisch alleen de bestanden die nodig zijn om de respectieve functies uit te voeren naar uw apparaat en start de app onmiddellijk. Geen downloads, geen installatieprogramma's en, belangrijker nog, niet wachten.

Inschakelen van instant-apps op uw Android-apparaat

Om te profiteren van Google Play Instant, moet u eerst controleren of de functie is ingeschakeld op uw smartphone of tablet.

  1. Open de Google Play Store vanaf het startscherm van je apparaat.
  2. Tik in de interface van de Google Play-app op je profielfoto in de rechterbovenhoek.
  3. Wanneer het vervolgkeuzemenu verschijnt, tikt u op Instellingen.

    Image
    Image
  4. Breid de Gebruikersinstellingen sectie uit.
  5. Tik op Google Play Instant.
  6. Tik op de Upgrade weblinks schakelaar zodat deze groen wordt, wat aangeeft dat deze instelling nu actief is.

    Image
    Image

    Als je op specifieke Google Play-links tikt, worden nog steeds instant-apps gestart, indien van toepassing, zelfs als de instelling Weblinks upgraden is uitgeschakeld.

Hoe gegevens uit Google Instant Apps te verwijderen

Hoewel instant-apps geen volwaardige versies zijn en niet daadwerkelijk op uw smartphone of tablet zijn geïnstalleerd, slaan ze in veel gevallen nog steeds gegevens op terwijl u ze gebruikt. Deze gegevens kunnen worden verwijderd door de onderstaande stappen te volgen.

  1. Open Instellingen, scrol omlaag en tik op Apps.
  2. Er verschijnt een lijst met apps met de apps die op je apparaat zijn geïnstalleerd, evenals instant-apps die eerder zijn gebruikt. Tik op de naam van de betreffende instant-app.
  3. Een schat aan informatie over de Instant App-displays, inclusief hoeveel opslagruimte en geheugen het gebruikt, evenals het gebruik van de batterij en mobiele data. Om alle gegevens te wissen die momenteel door deze app zijn opgeslagen, tikt u op Clear app en volgt u de aanwijzingen op het scherm.

    Image
    Image
  4. Je kunt de momenteel aan deze instant-app verleende machtigingen ook bekijken of wijzigen in het gedeelte App-instellingen, en bepalen welke webadressen door de app worden ondersteund.

    Als je de volledige versie van een Google Instant-app wilt installeren, kan dat ook via deze app-info-interface. Tik gewoon op Installeren.

Aanbevolen: