Twitch-abonnementen: wat ze zijn en hoe ze werken

Inhoudsopgave:

Twitch-abonnementen: wat ze zijn en hoe ze werken
Twitch-abonnementen: wat ze zijn en hoe ze werken
Anonim

Twitch-abonnementen zijn een maandelijkse betaling aan Twitch-partners en -affiliates als een manier voor kijkers om hun favoriete kanalen te ondersteunen.

Abonnees krijgen verschillende premium voordelen, zoals speciale emoticons (emotes) om te gebruiken in de chatroom van een stream, terwijl de streamer een terugkerende bron van inkomsten krijgt die kan helpen bij het betalen van hun streaming- en levensonderhoud. Abonnementen zijn een van de meest populaire manieren om geld te verdienen op Twitch.

Hoe is abonneren anders dan volgen?

Abonneren en volgen op Twitch zijn niet hetzelfde.

Als je een kanaal op Twitch volgt, wordt het toegevoegd aan je volglijst en wordt het weergegeven op de voorpagina van de Twitch-website en -apps wanneer het live is. Het is vergelijkbaar met het volgen van accounts op Instagram of Twitter en is volledig gratis.

Abonneren is daarentegen een manier om een Twitch-kanaal financieel te ondersteunen door je aan te melden voor regelmatige maandelijkse donaties.

Twitch-abonnementsvoordelen: kijker

Image
Image

Hoewel de meeste kijkers zich op kanalen abonneren, voornamelijk om hun favoriete streamer te ondersteunen, zijn er ook verschillende tastbare voordelen als u zich aanmeldt voor de terugkerende maandelijkse betaling.

Veel van deze voordelen verschillen echter van kanaal tot kanaal, dus het is altijd de moeite waard om de kanaalpagina van een Twitch-streamer volledig te lezen voordat je je abonneert om er zeker van te zijn dat je precies weet wat je krijgt.

Hier zijn alle mogelijke voordelen:

  • Emotes: Emotes zijn speciaal ontworpen emoticons (of emoji) die uniek zijn voor individuele Twitch-kanalen en alleen beschikbaar zijn voor abonnees van dat kanaal. Abonnees van het ene kanaal kunnen de emotes van dat kanaal gebruiken in elke andere chatroom op Twitch. Over het algemeen geldt dat hoe meer abonnees een kanaal heeft, hoe meer emotes beschikbaar worden gesteld voor gebruik door abonnees. Het maken van emotes is volledig de verantwoordelijkheid van de maker van het kanaal (de streamer), dus het aantal beschikbare emotes verschilt van kanaal tot kanaal.
  • Badges: Twitch-abonneebadges zijn speciale pictogrammen die naast de naam van een abonnee worden weergegeven in de chatroom van het betreffende kanaal. De standaardbadge is die van een ster, maar streamers hebben de mogelijkheid om deze aan te passen als ze dat willen. Streamers kunnen ook aangepaste badges toevoegen die veranderen afhankelijk van het aantal maanden waarop een kijker is geabonneerd, en wordt gedaan als een manier om loyaliteit te belonen en meer kijkers aan te moedigen zich te abonneren.
  • Speciale waarschuwingen: na het starten van een Twitch-abonnement verschijnt er een speciale knop om te delen in de chatroom van dat kanaal. Als je tijdens een livestream op drukt, verschijnt er een speciale waarschuwing voor alle kijkers die het nieuwe of verlengde abonnement aankondigen, samen met de Twitch-gebruikersnaam van de abonnee en het aantal maanden waarvoor ze zijn geabonneerd. De abonnee kan de streamer ook een aangepast bericht sturen om te lezen.
  • Exclusive Chatroom: Twitch Partners en Affiliates hebben de mogelijkheid om een sub-only chatroom voor hun streams te creëren die alleen toegankelijk is voor betalende abonnees. Dit kan handig zijn voor populaire kanalen met duizenden volgers die allemaal tegelijk reageren in de chat, wat het in wezen onbruikbaar kan maken. Niet alle kanalen hebben deze speciale chatrooms, omdat het aan de streamer is om ze te maken.
  • Exclusieve Wedstrijden: Veel Twitch-streamers houden speciale wedstrijden voor hun abonnees of geven ze meer deelname aan een wedstrijd die openstaat voor al hun kijkers. Prijzen kunnen variëren van kleine voorwerpen zoals mokken en t-shirts, maar kunnen ook grotere prijzen omvatten, zoals videogames of consoles.
  • Advertentievrij kijken: Veel streamers kiezen ervoor om hun abonnees te belonen met een advertentievrije kijkervaring. Hiermee worden alle pre-, mid- en postroll-videoadvertenties uit hun stream verwijderd. Sommige Twitch-streamers kiezen er echter voor om advertenties ingeschakeld te houden, dus dit is geen garantie.

Twitch-abonnement Voordelen: Streamer

Abonnementen zijn beschikbaar voor streamers op Twitch die een Twitch-affiliate of -partner zijn.

Statussen worden beloond aan gebruikers die meerdere keren per week actief uitzenden. Bovendien hebben Twitch-streamers een consistent en loyaal kijkerspubliek.

Abonnementen zijn ongelooflijk belangrijk voor streamers, omdat ze hen een bron van terugkerende inkomsten bieden die van maand tot maand sneeuwballen naarmate meer kijkers zich aanmelden om zich te abonneren. Er zijn tal van andere manieren om je favoriete Twitch-streamer te ondersteunen.

Zijn Twitch Affiliate- en Partnerabonnementen anders?

Terwijl Twitch Partners over het algemeen meer functies hebben dan Affiliates, is de abonnementsfunctie identiek tussen de twee accounttypes en werkt het op dezelfde manier.

Het enige verschil tussen een Twitch Affiliate en een Partner met betrekking tot abonnementen zijn emotes: Twitch Partners kunnen meer creëren.

Hoeveel kost een Twitch-abonnement?

Er zijn drie niveaus voor Twitch-abonnementen, die allemaal zijn ontworpen rond een maandelijks betalingsschema.

Toen de functie werd gelanceerd, was het standaard abonnementsbedrag $ 4,99, maar medio 2017 voegde Twitch twee extra niveaus toe voor $ 9,99 en $ 24,99.

Abonnementen kunnen maandelijks of in bulk worden betaald met tussenpozen van drie of zes maanden.

Hoeveel van de abonnementskosten krijgt de streamer?

Officieel ontvangen Twitch-partners en -affiliates 50 procent van de totale abonnementskosten, dus voor het niveau van $ 4,99 zou de streamer ongeveer $ 2,50 krijgen.

Het is bekend dat Twitch dit bedrag voor populaire streamers verhoogt om hen aan te moedigen op het Twitch-platform te blijven, waarbij sommige worden geüpgraded naar ergens tussen de 60 en 100 procent van de maandelijkse kosten.

Abonneren op een Twitch-kanaal

Als je je wilt abonneren op een Twitch-kanaal, moet je het in een webbrowser op een computer bezoeken.

Je kunt je niet abonneren op een Twitch-kanaal via een van de officiële apps voor mobiele of videogameconsoles, en alleen kanalen die worden beheerd door Twitch-partners en -affiliates geven kijkers een abonnementsoptie weer.

  1. Selecteer Abonneren op de kanaalpagina, onder de videospeler aan de rechterkant.

    Image
    Image

    Er verschijnt een klein vakje met opties om je te abonneren via Twitch Prime (meer daarover hieronder) of met een betaling.

  2. Selecteer Abonneren | $ 4,99 om de standaard maandelijkse abonnementskosten van $ 4,99 USD te kiezen. Of kies All Paid Tiers om de betalingsoptie van $ 9,99 of $ 24,99 te kiezen en een lijst met voordelen voor elke abonnementslaag te bekijken.

    Image
    Image

    Als je nog niet bent aangemeld bij Twitch, wordt je nu gevraagd dit te doen. Als u zich nu aanmeldt, moet u mogelijk de bovenstaande stappen herhalen terwijl u bent aangemeld.

  3. Vul uw betalingsvoorkeur in op het pop-upscherm. U kunt met creditcard of PayPal betalen, of Meer methoden kiezen voor een aantal andere opties, zoals cadeaubonnen, contant geld en cryptocurrencies.

    Image
    Image

    Als je de optie Meer methoden selecteert, kun je kiezen uit andere abonnementstypen, zoals $ 29,97 voor drie maanden en $ 59,94 voor zes maanden.

  4. Het Twitch-abonnement gaat in zodra de gekozen betaalmethode is verwerkt.

Hoe u zich gratis kunt abonneren op Twitch Prime

Twitch Prime is een premium lidmaatschap dat leden een advertentievrije kijkervaring biedt op alle Twitch-kanalen, exclusieve emotes en badges en gratis digitale inhoud voor videogames.

Een Twitch Prime-lidmaatschap geeft leden ook een gratis maandelijks abonnement op de Twitch Partner of Affiliate van hun keuze, ter waarde van $ 4.99. Dit abonnement is volledig identiek aan een betaald abonnement van $ 4,99, maar het moet elke maand handmatig door de abonnee worden verlengd.

Om dit gratis Twitch Prime-abonnement in te wisselen, volgt u gewoon de stappen voor het hierboven genoemde betaalde abonnement, maar kiest u in plaats van een geldoptie te kiezen Start Your Free Trial.

Image
Image

Je kunt ook een Twitch Prime-abonnement ontgrendelen via Amazon Prime. Als je een Amazon-abonnee bent, is Twitch Prime een van je Prime-voordelen.

Afmelden van een Twitch-kanaal

Twitch-abonnementen kunnen op elk moment worden geannuleerd door ervoor te kiezen ze niet te verlengen op de pagina Abonnementen van uw account. Het opgezegde abonnement blijft actief voor de rest van de betaalde periode, maar stopt wanneer de volgende betaling nodig is.

Je kunt geen abonnementen beheren vanuit de Twitch-app voor videogameconsoles of de app voor mobiele apparaten.

  1. Log in op Twitch en selecteer vervolgens vanaf elke pagina op de website het vervolgkeuzemenu in de rechterbovenhoek.
  2. Kies Abonnementen.

    Image
    Image

    Je wordt naar een pagina geleid met een lijst van alle Twitch-kanalen waarop je bent geabonneerd.

  3. Kies Betalingsinfo rechts van het kanaal waarvan je je wilt afmelden.

    Als je op geen enkel kanaal op Twitch bent geabonneerd, wordt je gewoon begroet met een wit scherm en een bericht dat je als zodanig meldt.

  4. Selecteer Niet verlengen in het pop-upvenster.

    Houd ook rekening met de volgende datum waarop het abonnement in rekening wordt gebracht, zodat je weet wanneer het bedrag in rekening wordt gebracht als je de optie voor automatisch verlengen ingeschakeld laat.

  5. Kies Niet verlengen om de Twitch-kanaalannulering te starten.

De bevestigingspagina voor het annuleren van de verlenging biedt je ook de mogelijkheid om feedback te geven en uit te leggen waarom je je Twitch-abonnement opzegt, maar het invullen van het feedbackformulier is optioneel.

Abonnementen kunnen op elk moment opnieuw worden gestart nadat de opzegging heeft plaatsgevonden (d.w.z. na de laatste verlengingsdatum), maar moeten binnen 30 dagen worden voltooid om je abonnementsreeks bij het kanaal te behouden. Als een abonnement wordt verlengd nadat er 30 dagen hebben plaatsgevonden, wordt het weergegeven als een volledig nieuw abonnement zonder geschiedenis.

Een Twitch-abonnementsbedrag wijzigen

De prijs van een Twitch-abonnement kan op elk moment worden gewijzigd van of naar elk van de tarieven van $ 4,99, $ 9,99 en $ 24,99.

De wijziging wordt onmiddellijk van kracht als een nieuwe afschrijving en er worden geen restituties gegeven voor de resterende dagen van de oorspronkelijke abonnementsperiode. U wordt aangeraden te wachten tot de laatste paar dagen van een factureringscyclus om uw abonnementstarieven te wijzigen.

Hier leest u hoe u het abonnementsbedrag kunt wijzigen, maar houd er rekening mee dat dit, net als de andere Twitch-abonnementsbeheeropties, alleen kan worden gedaan vanaf de Twitch-website via een webbrowser.

  1. Ga naar de pagina van het geabonneerde Twitch-kanaal dat je wilt wijzigen.
  2. Selecteer Geabonneerd links van de chat en noteer vervolgens de beschikbare tarieven. Uw huidige heeft een groene ster ernaast.

    Je kunt elke optie kiezen om hun respectievelijke voordelen te zien (exclusieve emotes, enz.).

  3. Kies Abonneer je nu naast het abonnement dat je wilt hebben.

Je vorige abonnement wordt geannuleerd en je nieuwe gaat onmiddellijk in, en je abonneereeks wordt overgedragen met het nieuwe tarief, ook al betaal je een ander bedrag.

Als u zich bijvoorbeeld drie maanden lang had geabonneerd tegen het tarief van $ 4,99 en vervolgens bent overgeschakeld naar het tarief van $ 9,99, wordt de volgende maand weergegeven dat u voor vier maanden bent geabonneerd.

Wanneer wordt een Twitch-abonnement verlengd?

Een maandelijks Twitch-abonnement wordt elke maand verlengd op dezelfde dag dat de eerste betaling is gedaan. Als de eerste betaling op 10 januari was gedaan, zou de volgende op 10 februari plaatsvinden, dan op 10 maart, enzovoort.

Een Twitch-abonnement dat in een cyclus van drie maanden wordt betaald, begint op 10 januari en wordt op 10 april verlengd.

Moet je je abonneren op een Twitch-kanaal?

Heb je een favoriete Twitch-streamer die je wilt steunen en heb je wat extra geld liggen? Abonneren op hun kanaal (als ze een Partner of Affiliate zijn) kan een geweldige manier zijn om hen te helpen. Houd er echter rekening mee dat het niet verplicht is.

Abonneren op een kanaal op Twitch is niet vereist om Twitch-streams te bekijken of om deel uit te maken van de Twitch-community. Het is een puur optionele functie waar velen gewoon voor kiezen om mee te doen.

Hoewel er enkele extra voordelen zijn als u zich aanmeldt voor de maandelijkse donaties, is de belangrijkste reden om dit te doen het ondersteunen van een streamer die u wilt laten slagen. Al het andere eraan verbonden moet als een bonus worden beschouwd.

Aanbevolen: