Windows 10 tips, trucs en hacks

Inhoudsopgave:

Windows 10 tips, trucs en hacks
Windows 10 tips, trucs en hacks
Anonim

Hoewel Windows 10 al sinds 2015 bestaat, zijn er veel functies die u misschien niet kent. Hier zijn enkele tips en trucs voor Windows 10 om u te helpen het meeste uit uw besturingssysteem te halen.

De informatie in dit artikel is van toepassing op alle apparaten met het besturingssysteem Windows 10.

Image
Image

Beveilig uw computer met Windows Hallo

Windows Hello is het biometrische beveiligingssysteem dat beschikbaar is in Windows 10. Het kan uw gezicht, iris of vingerafdruk scannen om u aan te melden bij Windows 10. Windows Hello instellen:

  1. Selecteer het Windows pictogram en selecteer vervolgens de gear om uw Windows Settings te openen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Accounts.

    Image
    Image
  3. Selecteer Aanmeldopties.

    Image
    Image
  4. Selecteer een aanmeldingsoptie onder Windows Hello.

    Niet alle Windows 10-computers ondersteunen gezichts- en vingerafdrukherkenning. Als die van jou dat niet doet, kun je Windows Hello niet gebruiken.

    Image
    Image

Toegang tot het verborgen startmenu

Als u merkt dat u het traditionele Windows Start-menu mist, klikt u met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram in de linkerbenedenhoek van het scherm. Er verschijnt een menu met algemene beheertools, mappen en afsluitopties.

Image
Image

Kopiëren en plakken met Cloud Clipboard

Windows 10 heeft een cloudklembordfunctie waarmee je een geschiedenis kunt zien van items die je hebt gekopieerd. Je kunt zelfs items vastzetten die je meer dan eens wilt hergebruiken of beoordelen.

Druk op Windows-toets + V om het cloudklembord te openen. U hebt toegang tot geknipte of gekopieerde tekst, afbeeldingen en meer op elke computer, zolang u bent aangemeld bij hetzelfde Microsoft-account.

Neem je scherm op met de spelbalk

Hoewel het bedoeld is voor pc-gamers om clips en schermafbeeldingen van games op te nemen terwijl ze spelen, kan iedereen profiteren van deze veelzijdige tool in Windows 10. Druk op Windows-toets + G om de spelbalk van Windows 10 te openen.

Image
Image

Met de spelbalk open, kun je de volgende sneltoetsen gebruiken:

  • Windows-toets + alt="Afbeelding" + R: Start /stop opname.
  • Windows-toets + alt="Beeld" + G: Neem de vorige 30 seconden.
  • Windows-toets + alt="Image" + PrtScn: Take een schermafbeelding.

Dichtbij delen inschakelen

Met

Delen in de buurt kun je websitelinks, foto's, documenten en meer delen met andere apparaten in de buurt via Bluetooth of Wi-Fi. Nadat u Delen in de buurt hebt ingeschakeld, kunt u alles delen door het Share-pictogram in Microsoft Edge te selecteren. U kunt foto's ook rechtstreeks vanuit de Microsoft Photos-app delen.

Beide apparaten moeten Windows 10 versie 1803 of hoger hebben en Bluetooth moet zijn ingeschakeld om Dichtbij delen te gebruiken.

Image
Image

Snel uw bureaublad weergeven

In eerdere versies van Windows bevond de knop Bureaublad weergeven zich in de rechterbenedenhoek van het scherm naast de tijd en datum. Nu is er een functie genaamd het Action Center. De Show Desktop knop is er nog steeds; het is zojuist aanzienlijk ingekort. Als u op de kleine, rechthoekige plek rechts van het actiecentrum klikt, wordt u naar uw bureaublad geleid.

U kunt ook de sneltoets Windows-toets + D gebruiken om direct naar uw bureaublad te gaan.

Image
Image

Dynamisch slot instellen

Je computer vergrendelen wanneer je wegloopt, kan een effectieve manier zijn om je privacy te beschermen. Er zijn een paar manieren waarop u uw scherm op de meeste computers kunt vergrendelen.

  • Druk op Windows-toets + L.
  • Druk op Ctrl + alt="Beeld" + Verwijder en selecteer Lock.
  • Gebruik de vergrendelingsfunctie in uw schermbeveiliging.
  • Selecteer het Window pictogram, selecteer uw gebruikerspictogram en selecteer vervolgens Lock.

Met Windows 10 is er nog een manier om uw computer te vergrendelen. Met de Dynamic Lock-functie kunt u uw pc via Bluetooth met uw telefoon koppelen. Wanneer de twee apparaten niet dicht bij elkaar staan, wordt uw computerscherm automatisch vergrendeld. Dynamisch slot instellen in Windows 10:

  1. Koppel je telefoon met je computer via Bluetooth.
  2. Open je Windows-instellingen en selecteer Account.

    Image
    Image
  3. Selecteer Aanmeldopties.

    Image
    Image
  4. Selecteer het selectievakje voor Sta toe dat Windows uw apparaat automatisch vergrendelt wanneer u weg bent onder Dynamic Lock.

    Image
    Image

Je moet eraan denken om je telefoon bij je te dragen als je wegloopt om Dynamic Lock te laten werken.

Bottom Line

Hoewel het in Windows 7 werd geïntroduceerd, is Aero Shake een weinig bekende functie die nog steeds beschikbaar is in Windows 10. Om Aero Shake te gebruiken, klikt u op de titelbalk van een venster dat niet is gemaximaliseerd. Terwijl u de muisknop ingedrukt houdt, "schudt" u de muis rond. Alle andere geopende vensters worden geminimaliseerd. Je kunt ze allemaal weer naar boven halen door het raam nog een keer vast te pakken en te schudden.

Microsoft Edge-leesmodus

Zelfs als u Chrome, Firefox of een andere webbrowser gebruikt als uw primaire manier om toegang te krijgen tot internet, wilt u misschien Microsoft Edge eens proberen wanneer u probeert te lezen of studeren zonder afleiding. Microsoft Edge Reading View elimineert banners, advertenties en navigatie-elementen van een website, waardoor de inhoud wordt omgezet in een tijdschriftachtige indeling die prettiger is voor uw ogen.

Leesmodus werkt alleen op sites die deze functie ondersteunen.

Je scherm splitsen met Snap Assist

Deze Windows 10-functie kan u helpen productiever te zijn door vensters probleemloos aan de zijkanten of hoeken van uw scherm te klikken. U kunt uw scherm splitsen door twee, drie of vier vensters gelijkmatig te knippen.

Image
Image

Cortana-vaardigheden toevoegen

Cortana is de digitale assistent die is ingebouwd in Windows 10. Hoewel de virtuele assistent veel dingen direct uit de doos kan doen, kun je meer Cortana-vaardigheden toevoegen om je productiviteit te verhogen:

  1. Typ Cortana-notebook in het Windows-zoekvak en selecteer Open Cortana's Notebook.

    Image
    Image
  2. Selecteer Vaardigheden beheren.

    Image
    Image
  3. Selecteer Ontdek meer vaardigheden. Er wordt een browservenster geopend met vaardigheden die u kunt zoeken, bladeren en toevoegen.

    Image
    Image

Voeg contacten toe aan je taakbalk met Mijn mensen

Met de functie Mijn mensen in Windows 10 kunt u drie contacten aan uw taakbalk toevoegen. U kunt het gebruiken om snel in contact te komen via Skype of e-mail. Om Mijn mensen te gaan gebruiken, selecteert u het Mensen pictogram op de taakbalk, selecteert u Aan de slag en volgt u de instructies op het scherm.

Image
Image

Nachtlicht

Het blauwe licht dat door elektronische apparaten wordt uitgestraald, kan voorkomen dat je 's nachts in slaap v alt. Windows 10 heeft een ingebouwde Night Light-functie waarmee je tijden kunt plannen wanneer je computerscherm in plaats daarvan overschakelt naar warmere kleuren.

  1. Open Windows-instellingen en selecteer Systeem.

    Image
    Image
  2. Selecteer Nachtlichtinstellingen onder Display.

    Image
    Image
  3. Kies de instellingen die u wilt gebruiken onder Schedule.

    Kies Zonsondergang tot zonsopgang voor de functie Nachtlicht om het 's nachts automatisch in te schakelen en' s ochtends uit te schakelen.

    Image
    Image
  4. Als je klaar bent, kun je het venster sluiten en worden de instellingen automatisch van kracht volgens het schema dat je hebt ingesteld.

Aanbevolen: