De 13 beste AirPods-tips en -trucs van 2022

Inhoudsopgave:

De 13 beste AirPods-tips en -trucs van 2022
De 13 beste AirPods-tips en -trucs van 2022
Anonim

Het gebruik van AirPods is supereenvoudig: haal ze uit de hoes, stop ze in je oren en je bent klaar. En natuurlijk kent iedereen de basismanieren om ze te gebruiken, zoals dubbeltikken om audio af te spelen/pauzeren of AirPods op te laden door ze in de hoes te doen. Maar er zijn een aantal geweldige, niet zo bekende functies van de AirPods die ze nuttiger en leuker maken. Als je het meeste uit je AirPods wilt halen, moet je deze 13 tips en trucs kennen.

De informatie en instructies in dit artikel zijn van toepassing op de originele AirPods (met de oplaadcassette met de Lightning-poort), 2e generatie AirPods (met de draadloze oplaadcassette) en AirPods Pro.

De knop op de AirPod-hoes is niet aan/uit

Image
Image

Het is niet verwonderlijk als je dacht dat de knop op de AirPods-hoes is om de oordopjes in en uit te schakelen. Wat zou die knop nog meer doen? Nou, het is eigenlijk niet om de AirPods of hun hoesje aan en uit te zetten. In plaats daarvan gebruik je die knop om de AirPods in te stellen of om ze te resetten als onderdeel van het oplossen van problemen of om je klaar te maken om je AirPods te verkopen.

Lees meer over wat de knop doet en hoe je hem kunt gebruiken in AirPods resetten.

Koppel AirPods met andere apparaten dan de iPhone

Image
Image

Je kunt AirPods zien als iets dat je alleen gebruikt met de iPhone of misschien de iPad, maar je kunt ze eigenlijk met allerlei soorten apparaten gebruiken. Natuurlijk werken ze met Macs, Apple TV en Apple Watch. Maar ze kunnen ook worden aangesloten op Android-telefoons, gamesystemen, Windows-computers en vrijwel elk ander apparaat dat Bluetooth ondersteunt. Op niet-Apple-apparaten werken ze als draadloze oordopjes en hebben ze niet al hun coolste functies, maar ze werken nog steeds - en zien er uit! - geweldig.

AirPods + Apple Watch=Audio onderweg

Image
Image

Ga je hardlopen, wandelen, fietsen of naar de sportschool? Je kunt je iPhone achterlaten en gewoon je Apple Watch en AirPods meenemen om het gewicht te minimaliseren terwijl je nog steeds van audio geniet. Om dit te doen, volgt u deze eenvoudige stappen:

  1. Op je Apple Watch, open het Control Center (veeg omhoog vanaf de onderkant wanneer je naar de wijzerplaat kijkt).
  2. Tik op het AirPlay pictogram (drie ringen met een driehoek onderaan).
  3. Selecteer uw AirPods.

Lees hoe u muziek op uw Apple Watch laadt voor echt draadloos gebruik in Muziek afspelen op uw Apple Watch.

Vind je verloren AirPods

Image
Image

Omdat AirPods zo klein zijn, is het een constant risico om ze te verliezen. Gelukkig heeft Apple ondersteuning voor het vinden van verloren of gestolen AirPods toegevoegd aan de veelgebruikte (en zeer effectieve) Zoek mijn iPhone-tool. Leer hoe u de tool kunt gebruiken om uw ontbrekende oordopjes te vinden in Hoe u verloren Apple AirPods kunt vinden.

Koop draadloos opladen voor goedkoop

Image
Image

De 2e generatie AirPods bieden allerlei coole, nieuwe functies en een van de coolste is dat de case draadloos opladen ondersteunt. Met hen, in plaats van de AirPods aan te sluiten om de batterij op te laden, plaats je de case gewoon op een draadloze oplaadmat en je bent klaar om te gaan. Dat is een coole functie, maar misschien niet cool genoeg om je $ 199 te laten betalen voor een geheel nieuwe set AirPods. Maar hoe zit het met $ 79 in plaats daarvan? Je kunt gewoon de draadloze oplaadcase kopen voor die prijs en deze gebruiken met je bestaande AirPods.

Verschillende lichten betekenen verschillende dingen

Image
Image

Ooit opgemerkt dat het statuslampje op uw AirPods van kleur verandert? Net als het statuslampje op de iPod Shuffle (weet je dat nog?), geven die kleuren nuttige informatie over wat er met de AirPods gebeurt. Dit is wat ze bedoelen:

  • Groen licht:, oordopjes voor het geval: AirPods zijn volledig opgeladen.
  • Groen licht, zonder oordopjes voor het geval: Case is volledig opgeladen.
  • Oranje licht: Er blijft minder dan één lading over voor het geval de batterij leeg is.
  • Knipperend oranje lampje: AirPods moeten opnieuw worden ingesteld.
  • Knipperend wit licht: AirPods zijn klaar voor installatie.

Controleer de batterijduur van AirPods

Image
Image

Zonder een scherm en met alleen het statuslampje dat aangaat, kan het behoorlijk moeilijk zijn om erachter te komen hoeveel batterij je AirPods of de behuizing nog hebben. Er zijn een aantal manieren om de levensduur van de batterij te controleren, waaronder een aantal opties op de iPhone, een manier op de Mac en zelfs met een audiowaarschuwing.

Lees meer over het controleren van de levensduur van de AirPod-batterij en nog veel meer in Uw AirPods of AirPods opladen 2.

Acties voor dubbeltikken aanpassen

Image
Image

Als u dubbel op uw AirPods tikt, kunnen ze standaard de audio waarnaar u luistert afspelen of pauzeren, of een telefoongesprek beantwoorden. Maar wist je dat je AirPods-instellingen kunt aanpassen en dat je door dubbel tikken verschillende acties kunt activeren? In feite kunt u ervoor zorgen dat elke AirPod een ander ding doet wanneer u dubbel tikt. Hier is hoe:

  1. Tik op een iOS-apparaat op de Instellingen app.
  2. Tik op Bluetooth.
  3. Tik op het i pictogram naast je AirPods.
  4. Zoek het gedeelte Dubbeltik op AirPod en selecteer vervolgens Links of Rechts. Dit bepa alt voor welke van je AirPods je de instellingen wijzigt.
  5. Kies wat je wilt dat er gebeurt als je op die AirPod dubbeltik: Siri, Play/Pause, Volgend nummer, Vorige nummer en Uit (kies dit en er gebeurt niets als je dubbeltikt op de AirPod).

Bedien de microfoon van uw AirPods

Image
Image

Beide AirPods hebben een ingebouwde microfoon, zodat je altijd aan de telefoon kunt praten of Siri kunt gebruiken (daarover later meer). Maar je kunt de microfoon ook toewijzen om alleen op de ene AirPod te werken en niet op de andere door deze stappen te volgen:

  1. Op een iOS-apparaat, tik op Instellingen -> Bluetooth -> i pictogram volgende naar uw AirPods.
  2. Tik op Microfoon.
  3. Tik op Always Left AirPod of Always Right AirPod, afhankelijk van welke u wilt gebruiken.

AirPods kunnen u vertellen wie er belt

Image
Image

Als je AirPods op de juiste manier zijn geconfigureerd, hoef je nooit je telefoon uit je zak te halen om erachter te komen wie je belt. Dat komt omdat uw AirPods daadwerkelijk kunnen aankondigen van wie de oproep afkomstig is, zodat u kunt beslissen of u de oproep nu wilt beantwoorden of niet. Dit is wat u moet doen om deze functie in te schakelen:

  1. Tik op je iPhone op de Instellingen app.
  2. Tik op Telefoon.
  3. Tik op Oproepen aankondigen.
  4. Tik op Alleen hoofdtelefoon.

Een andere manier om te weten wie er belt zonder naar je telefoon te kijken, is door een aangepaste beltoon toe te wijzen aan individuele contacten.

Gebruik AirPods als gehoorapparaat

Image
Image

Dit is misschien wel de coolste verborgen AirPods-functie van allemaal. Als u AirPods met een iPhone gebruikt, kunt u van de iPhone een apparaat voor afstandsbediening maken en van de AirPods een gehoorapparaat. Stel je voor: je bent in een druk, lawaaierig restaurant of bar en het is bijna onmogelijk om de persoon met wie je probeert te praten, te horen. Als u deze functie inschakelt en de iPhone in de buurt van die persoon plaatst, pikt de microfoon van de iPhone op wat hij zegt en stuurt deze naar uw AirPods om gemakkelijker te kunnen luisteren. Gek, toch?! Hier leest u hoe u dit kunt laten werken:

  1. Op de iPhone, tik op Instellingen.
  2. Tik op Control Center.
  3. Tik op Besturing aanpassen.
  4. Tik op het + icoon naast Horen.
  5. Verbind je AirPods met je iPhone.
  6. Open Control Center en tik op het Hooring pictogram (het lijkt op een oor).
  7. Tik Live Luister.

Praat met Siri met AirPods

Image
Image

Beide generaties AirPods kunnen je met Siri laten praten (zolang de oordopjes zijn verbonden met een Apple-apparaat met Siri; sorry, Android-gebruikers). Op het 1e generatie-model activeert een dubbele tik Siri. Zeg op het model van de 2e generatie gewoon 'Hey Siri'. Vraag Siri om dingen te doen zoals een sms-bericht verzenden, de batterijduur van de AirPods controleren, het volume verhogen of verlagen, nummers overslaan en meer.

Deel audio met een vriend

Image
Image

Als je iOS 13 op je iPhone hebt, kun je audio delen met een vriend die AirPods heeft - en dat is supereenvoudig. Dit is wat je moet doen:

  1. Jij en je vriend moeten allebei binnen het bereik van je iPhone zijn (een paar dozijn voet) en je AirPods in je oren hebben.
  2. Begin met het afspelen van audio op je iPhone.
  3. Open Control Center.
  4. Open de muziekbediening.
  5. Beide AirPods verschijnen daar. Tik gewoon op beide en je luistert in een mum van tijd naar dezelfde audio.

Twijfel je of je je AirPods kunt uitschakelen? Het antwoord is ingewikkelder dan je zou verwachten. Lees hoe u uw AirPods uitschakelt.

Aanbevolen: