Hoe e-mails in Gmail te blokkeren

Inhoudsopgave:

Hoe e-mails in Gmail te blokkeren
Hoe e-mails in Gmail te blokkeren
Anonim

Wat te weten

  • Open het bericht van de afzender, selecteer Meer (de drie verticale stippen) en kies Afzender blokkeren.
  • Als u een blokkeerlijst wilt maken, stelt u een Gmail-filter in om inkomende e-mails van opgegeven afzenders rechtstreeks naar de prullenbak te sturen.
  • Berichten worden automatisch verwijderd, dus je ziet ze nooit. Blokkeren werkt op alle apparaten die met uw account zijn verbonden (met IMAP).

Dit artikel legt uit hoe je e-mails in Gmail van elke afzender kunt blokkeren. U kunt individuele afzenders blokkeren of een blokkeerlijst maken met behulp van filters.

Hoe e-mail van een afzender in Gmail te blokkeren

Een afzender toevoegen aan de lijst met geblokkeerde afzenders van uw Gmail en hun berichten automatisch naar de map Spam laten gaan:

  1. Open een bericht van de afzender die je wilt blokkeren.
  2. Selecteer More (de drie verticale stippen naast de Reply-knop in de kop van het bericht).

    Image
    Image
  3. Selecteer Block afzender in het vervolgkeuzemenu.

    Image
    Image

    Je hebt niet de mogelijkheid om berichten van sommige afzenders (zoals Google) te blokkeren, maar je kunt nog steeds een regel gebruiken om deze afzenders te blokkeren met behulp van de onderstaande instructies.

  4. Selecteer Block in het bevestigingsvenster. Nu is die afzender geblokkeerd.

    Image
    Image

    De afzender weet niet dat ze zijn geblokkeerd. Als je wilt dat ze het weten, gebruik dan een Gmail-filter om automatisch een reactie te activeren.

Hoe afzenders in Gmail te blokkeren met behulp van filters

Je kunt een blokkeerlijst maken in Gmail door een regel in te stellen om alle inkomende e-mail van elke afzender rechtstreeks naar de prullenbak te sturen zodra deze binnenkomt. Om Gmail automatisch berichten van specifieke afzenders naar de Prullenbak te laten sturen met behulp van een Gmail-filter:

  1. Selecteer de Show search options driehoek (▾) in het Gmail-zoekveld.

    Image
    Image
  2. Typ het gewenste e-mailadres in het veld Van. Om meer dan één adres te blokkeren, scheidt u ze met de verticale balk (|), die meestal boven de backslash op het toetsenbord staat.

    Als u bijvoorbeeld zowel [email protected] als [email protected] wilt blokkeren, typt u [email protected]|[email protected].

    Je kunt een heel domein blokkeren door alleen het domein van de afzender in te voeren. Als u bijvoorbeeld alle e-mail van zowel [email protected] als [email protected] wilt blokkeren, typt u @voorbeeld.com.

  3. Selecteer Creëer filter.

    Image
    Image
  4. Selecteer Verwijder het in het zoekfilterdialoogvenster dat verschijnt.

    Als u berichten wilt archiveren en labelen in plaats van berichten te verwijderen, kiest u Skip the Inbox (Archive it), en kies vervolgens Apply the label Next selecteer daarvoor Kies label om een vervolgkeuzemenu met alle beschikbare filters te openen. U heeft ook de mogelijkheid om een Nieuw label aan te maken

  5. Selecteer Creëer filter.

    Image
    Image

    Controleer Voeg ook een filter toe op overeenkomende gesprekken om eerder ontvangen berichten te verwijderen.

  6. Toekomstige berichten van de opgegeven afzender(s) gaan nu rechtstreeks naar de Prullenbak.

    Als alternatief kunt u deze berichten archiveren en labelen zodat u ze later kunt bekijken. Als je mailer-daemon-spam ontvangt, kun je deze markeren als spam of ongewenste e-mail.

Voeg een nieuw adres toe aan uw Gmail-blokkeringslijstregel

Als u nieuwe afzenders aan uw blokkeerlijst wilt toevoegen, voegt u ze toe aan een bestaand verwijderingsfilter door het filter te bewerken en een verticale balk te gebruiken (|), of u maakt een nieuw filter. Om de bestaande filters te vinden:

  1. Selecteer het tandwiel Instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Bekijk alle instellingen.

    Image
    Image
  3. Ga naar het tabblad Filters en geblokkeerde adressen en selecteer vervolgens edit naast het filter.

    Image
    Image

Aanbevolen: