Hoe YouTube op Chromebook te blokkeren

Inhoudsopgave:

Hoe YouTube op Chromebook te blokkeren
Hoe YouTube op Chromebook te blokkeren
Anonim

Wat u moet weten

  • Ga naar de Chrome Web Store en zoek naar een extensie voor het blokkeren van sites, of download een blokkerende app van derden.
  • Voeg YouTube toe aan de blokkeerlijst van de extensie of app om de toegang tot de website te blokkeren.
  • Als u de toegang wilt beperken, zoekt u een app die een wachtwoord of pincode nodig heeft om wijzigingen aan te brengen of verwijdert u deze van de Chromebook.

In dit artikel leggen we uit hoe je YouTube blokkeert op een Chromebook met een Chrome-extensie of een app.

Je kunt de YouTube-app die standaard op veel Chromebooks wordt geleverd, verwijderen door er met de rechtermuisknop op te klikken en op Verwijderen te klikken. Hiermee wordt echter alleen een snelkoppeling verwijderd, niet YouTube zelf.

Toegang tot YouTube blokkeren op Chromebook met een extensie

Extensies kunnen snel aan Chrome worden toegevoegd en zijn van toepassing wanneer u een browser opent. Extensies zijn het handigst als je je alleen zorgen maakt over YouTube op een specifieke Chromebook.

  1. Zoek naar extensies in de Chrome Web Store. Probeer taal zoals site blocker of video blocker.

    Image
    Image

    Tip

    Zoek naar extensies van leveranciers die u vertrouwt of die een groot aantal beoordelingen hebben, en controleer de datum aan de rechterkant om de versie en datum te zien waarop deze voor het laatst is bijgewerkt. Regelmatig bijgewerkte extensies zijn veiliger.

  2. Kies een extensie en klik op Toevoegen aan Chrome. Selecteer Extensie toevoegen om te verifiëren.

    Image
    Image
  3. Klik op het puzzelstuk icoon in de rechterbovenhoek. Selecteer Menu (drie verticale stippen) naast uw site blocker-extensie en klik op Options. Dit brengt u naar de configuratiepagina van de extensie. Je kunt elke site vanaf daar blokkeren, meestal door sites toe te voegen aan een blokkeerlijst.

    Image
    Image

    Tip

    Als een extensie interfereert met iets dat je nodig hebt, gebruik dan het menu extensies, klik op Menu (drie verticale stippen) en selecteer Verwijderen uit Chrome.

Toegang tot YouTube blokkeren op Chromebook met een app

Als je meerdere apparaten beheert, zijn apps een betere oplossing, aangezien één app een breed scala aan platforms en apparaten kan dekken.

  1. Open de Google Play storefront op uw Chromebook. Het bevindt zich over het algemeen in het dock onder aan het scherm. Zoek naar site blocker of een app die je al op andere apparaten gebruikt.

    Tip

    Veel Chrome-extensies hebben ook een bijbehorende app die kan synchroniseren met de extensie en gegevens kan importeren.

  2. Selecteer Install en download de app naar uw Chromebook. Het verschijnt bij je andere apps.
  3. Volg de instructies zoals gepresenteerd door de app om een blokkeerlijst in te stellen. Over het algemeen vragen apps die sites blokkeren om toestemming om het verkeer te controleren en informatie te verzenden. Als het een app is die je al gebruikt, kun je misschien inloggen en je instellingen importeren.

Hoe u kunt voorkomen dat een YouTube-blokker wordt verwijderd

Als je YouTube blokkeert voor andere gebruikers, zoek dan naar een app die een wachtwoord of pincode vereist om wijzigingen aan te brengen of om deze van de Chromebook te verwijderen. Voor extensies kun je het menu Extensies uitschakelen zodat het is alleen toegankelijk als de gebruiker weet waar hij de geavanceerde opties kan vinden.

  1. Open een nieuw venster in Chrome en voer het adres chrome://flags/ in. Dit opent de sectie Geavanceerde configuratie.
  2. Typ extension in het zoekvenster en zoek naar Extensions Menu Access Control. Selecteer Uitgeschakeld in het vervolgkeuzemenu en het extensiemenu is niet zichtbaar.

    Image
    Image

FAQ

    Hoe blokkeer ik YouTube-kanalen?

    Als je YouTube-kanalen wilt blokkeren, ga je naar de About-pagina van het kanaal en klik je op het vlagpictogram onder Channel Stats Klik op Block User > Submit Tik op mobiel op Menu (drie verticale stippen) > Gebruiker blokkeren > Block

    Hoe blokkeer ik video's op YouTube?

    Als je een video op YouTube wilt blokkeren, selecteer je de drie stippen naast de titel. Tik op Niet geïnteresseerd om YouTube te laten weten dat je het niet wilt zien. Tik op Dit kanaal niet aanbevelen om te voorkomen dat andere video's van dat kanaal worden weergegeven. Tik op Melden als de video gevaarlijk of aanstootgevend is.

    Hoe blokkeer ik YouTube op een iPad?

    Als je YouTube op een iPad wilt blokkeren, ga je naar Instellingen > Schermtijd > Inhouds- en privacybeperkingenen tik op de schuifregelaar om Inhouds- en privacybeperkingen Tik op Inhoudsbeperkingen > Apps en selecteer 12+ of lager. Aangezien de beoordeling van YouTube 17+ is, wordt deze op de iPad geblokkeerd.

Aanbevolen: