ARD-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)

Inhoudsopgave:

ARD-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
ARD-bestand (Wat het is & Hoe er een te openen)
Anonim

Een bestand met de ARD-bestandsextensie kan een ArtiosCAD Workspace-bestand zijn dat een tekening of een 3D-ontwerp bevat. Ze worden gebruikt met het ArtiosCAD-programma van Esko.

Uw specifieke ARD-bestand kan in plaats daarvan een Alphacam Router Drawing-bestand zijn. We hebben geen informatie over dit type ARD-bestand, maar gezien de aard van de Alphacam Router-software is het hoogstwaarschijnlijk een soort tekenbestand dat wordt gebruikt om uit te leggen hoe een CNC-router iets moet snijden.

Als het bestand geen van beide formaten heeft, kan het worden gebruikt met IBM's Content Manager OnDemand-software. We weten niet zeker of ze iets met elkaar te maken hebben, maar ARD is ook een afkorting voor asynchronous request dispatcher, een instelling die door sommige IBM-programma's wordt gebruikt.

Image
Image

ARD is ook een afkorting voor sommige technologietermen die niets te maken hebben met een bestandsindeling, zoals Apple Remote Desktop, Application Remote Database en Average Random Delay.

Hoe een ARD-bestand te openen

Je kunt een ARD-bestand openen, tenminste één dat een ArtiosCAD Workspace-bestand is, met Esko's ArtiosCAD-programma, of gratis met ArtiosCAD Viewer. Het is mogelijk dat andere Esko of vergelijkbare CAD-programma's het ook kunnen openen, maar waarschijnlijk alleen als de juiste plug-in is geïnstalleerd (er is een lijst met plug-ins op de website van Esko).

Alphacam Router Drawing-bestanden worden geopend met software met dezelfde naam en mogelijk met andere Alphacam-software. De producten van dat bedrijf worden hier vermeld.

We weten niet precies waarvoor dit programma ARD-bestanden gebruikt, maar de Content Manager OnDemand-software van IBM zou er een moeten kunnen laden die het nodig heeft.

Als u merkt dat een toepassing op uw pc het bestand probeert te openen, maar het is de verkeerde toepassing of u wilt liever dat een ander geïnstalleerd programma het opent, lees dan hoe u het standaardprogramma voor een specifieke bestandsextensie in Windows kunt wijzigen.

Een ARD-bestand converteren

Het is waarschijnlijk dat zowel het ArtiosCAD-programma (niet de gratis Viewer-tool) als het Alphacam Router-programma ARD-bestanden kunnen converteren vanuit hun respectievelijke applicaties. We hebben het zelf niet geprobeerd om te verifiëren, maar CAD-programma's bieden doorgaans ondersteuning voor het exporteren van een geopend bestand naar een ander formaat, zodat het in andere vergelijkbare programma's kan worden gebruikt.

Hetzelfde geldt voor ARD-bestanden die worden gebruikt met IBM-software.

In beide gevallen, ongeacht met welk programma je het bestand gebruikt, als het mogelijk is om het naar een ander formaat te converteren, zal het programma waarschijnlijk een optie hebben om dit ergens onder een te doen File, Export of Convert menu.

Hoewel ARD-bestanden hier geen goed voorbeeld van zijn, kunnen de meeste bestanden (zoals PDF, DOCX en MP4) heel gemakkelijk worden geconverteerd met een gratis bestandsconverter.

Kan het nog steeds niet openen?

Hoewel deze bestandsextensie een paar dezelfde letters deelt als ARW, GRD en ARJ, kan geen van hen op dezelfde manier worden geopend met dezelfde software. Als je bestand niet opent met de bovenstaande suggesties, controleer dan nogmaals of je de extensie goed leest.

Aanbevolen: