Hoe apps op Samsung-smartphones te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe apps op Samsung-smartphones te verwijderen
Hoe apps op Samsung-smartphones te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Houd het app-pictogram ingedrukt (lang indrukken) en tik vervolgens op Verwijderen in het pop-upvenster.
  • Als het een systeemapp is, verschijnt de verwijderoptie niet. Schakel in plaats daarvan de app uit om deze uit het zicht te verbergen.
  • Ga anders naar Instellingen > Apps, selecteer de app en tik vervolgens op Verwijderen op het app-informatiescherm.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u apps op een Samsung-telefoon kunt verwijderen. Oudere Samsung-modellen hebben mogelijk een of twee menu-items die verschillen, maar u zou deze handleiding moeten kunnen volgen, ongeacht uw Android-versie.

Hoe Samsung-apps van het startscherm te verwijderen

Op nieuwere handsets is de snelste manier om apps op een apparaat te verwijderen, door simpelweg te communiceren met het applicatiepictogram op je startscherm.

Als de app-snelkoppeling niet op een van je startschermen staat, kun je dit ook doen vanuit de applicatiebalk. Hieronder vindt u de instructies om dat te doen.

  1. Tik en houd (lang indrukken) op het pictogram van de app die u wilt verwijderen.
  2. Kies in het pop-upmenu de Uninstall optie. Selecteer OK in de prompt die verschijnt.

    Image
    Image

    Als het een systeemapp is - niet een die je zelf hebt geïnstalleerd - verschijnt de verwijderoptie niet. In plaats daarvan moet je de app uitschakelen die hem in feite uit het zicht verbergt. Open hiervoor hetzelfde pop-upmenu, maar kies in plaats daarvan de optie "App-info", aangegeven door een pictogram met de letter i erin. Kies op het scherm dat verschijnt Disable en selecteer OK vanaf de prompt.

Hoe Samsung-apps uit het applicatievak te verwijderen

Een andere snelle manier om apps van je apparaat te verwijderen, vooral als ze niet op je startscherm verschijnen, is door hetzelfde proces te volgen als hierboven, behalve dat je interactie hebt met het app-pictogram in het app-vak.

  1. Veeg vanaf je startscherm omhoog vanaf de onderkant van het scherm of tik op het app-pictogram in het app-vak, als je een thema hebt waarin dit wordt weergegeven.
  2. Zoek het pictogram voor de app die je permanent wilt verwijderen en druk lang (tikken en vasthouden) om het contextuele menu te openen.
  3. Kies de Uninstall optie. Selecteer OK in de prompt die verschijnt.

    Image
    Image

    Als het een systeemapp is (niet een die u zelf hebt geïnstalleerd), wordt de verwijderingsoptie niet weergegeven. In plaats daarvan moet je de app uitschakelen die hem in feite uit het zicht verbergt. Open hiervoor hetzelfde pop-upmenu, maar kies in plaats daarvan de optie "App-info", aangegeven door een pictogram met de letter i erin. Kies op het scherm dat verschijnt Disable en selecteer OK vanaf de prompt.

Hoe zich te ontdoen van apps met behulp van het Samsung-instellingenmenu

Een meer conventionele manier om apps permanent van uw Samsung-telefoon te verwijderen, is door het menu met systeeminstellingen te gebruiken.

Voor het grootste deel zijn de Samsung-instellingen bijna identiek aan de standaard Android-instellingen. Dit betekent dat het proces voor het verwijderen van apps vergelijkbaar moet zijn met hoe het op elk ander Android-apparaat wordt gedaan. Een of twee stappen kunnen verschillen, maar de algemene procedure moet gemakkelijk te volgen zijn, ongeacht het merk handset dat u heeft.

  1. Veeg vanaf een ontgrendelde telefoon omlaag vanaf de bovenkant van het scherm om het meldingenvak te openen.
  2. Selecteer de instellingenoptie, weergegeven door een tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het meldingenvak.
  3. Scroll naar beneden totdat je de Apps menu-optie ziet en tik erop om deze te selecteren.

    Image
    Image
  4. Vervolgens ziet u een lijst met alle apps die op uw apparaat zijn geïnstalleerd. Blader door de lijst totdat u de app vindt die u wilt verwijderen. Als je het hebt gevonden, tik je op de naam van de app om de informatiepagina te openen.

    Standaard worden de apps in alfabetische volgorde weergegeven. In de linkerbovenhoek kunt u de lijst met apps filteren op basis van of ze zijn ingeschakeld of uitgeschakeld. Dit maakt het gemakkelijker om een bepaalde app te vinden als je veel hebt geïnstalleerd.

  5. Bovenaan de volgende pagina zou je twee knoppen moeten zien: Uninstall en Force Stop. Selecteer de Uninstall optie om de app permanent van uw apparaat te verwijderen en kies OK in de prompt die verschijnt.

    Image
    Image

    Als het een systeemapp is (niet een die u zelf hebt geïnstalleerd), wordt de verwijderingsoptie niet weergegeven. In plaats daarvan ziet u een Disable-knop die deze in feite uit het zicht verbergt. Selecteer Disable en kies OK uit alle prompts die verschijnen.

Hoe u apps op uw telefoon kunt verwijderen met behulp van de Google Play Store

U kunt apps die op uw apparaat zijn geïnstalleerd ook rechtstreeks uit de Google Play Store verwijderen.

Dit is alleen van toepassing op applicaties die je zelf hebt geïnstalleerd, niet op systeem-apps die vooraf op de telefoon waren geïnstalleerd.

  1. Open de Google Play-applicatie.
  2. Tik op je profielfoto in de rechterbovenhoek.
  3. Selecteer de Mijn Apps & Games optie.

    Image
    Image
  4. Selecteer het tabblad Geïnstalleerd om een lijst te zien van de apps die momenteel op uw apparaat staan.
  5. Zoek de app die je wilt verwijderen door door de lijst te scrollen. Als je het hebt gevonden, tik je op de app-naam of het pictogram om de Play Store-pagina te openen.

    Standaard wordt de lijst met applicaties gesorteerd op de apps die het laatst zijn bijgewerkt. Als de app die je wilt verwijderen al enige tijd niet is bijgewerkt, moet je verder naar beneden scrollen in de lijst.

  6. Selecteer de Uninstall optie in het wit (aan de linkerkant) en kies OK in de prompt die verschijnt.

    Image
    Image

Apps verwijderen die zijn geïnstalleerd via Samsung's Galaxy Store

Samsung biedt een speciale applicatiewinkel als alternatief voor de Google Play Store, genaamd de Galaxy Store.

Hoewel je via de Samsung-marktplaats geïnstalleerde apps op dezelfde manier kunt verwijderen als andere apps, via de instellingen of het startscherm, kun je dit ook rechtstreeks via de mobiele winkel doen.

De Galaxy Store is niet zoals de Play Store. Er is geen toegankelijke pagina om de apps te zien die u hebt geïnstalleerd. Houd er dus rekening mee dat deze methode niet ideaal is.

  1. Open de Galaxy Store applicatie.
  2. Tik op het zoekpictogram in de rechterbovenhoek, aangegeven met een zandloper. Begin met het typen van de naam van de app die je wilt verwijderen en tik op de blauwe zandloper die op je toetsenbord verschijnt in plaats van Enter.
  3. Zoek de game die je wilt verwijderen in de lijst met zoekresultaten en tik erop om de winkelpagina te openen.

    Image
    Image
  4. Op de pagina die verschijnt, selecteer de witte Uninstall optie aan de linkerkant. Kies OK uit de prompt die verschijnt.

    Image
    Image

Is het proces hetzelfde voor alle Androids?

Hoewel het proces voor het verwijderen van apps, of liever gezegd het verwijderen ervan, op Android-apparaten relatief vergelijkbaar is, kan elke handset unieke stappen hebben die specifiek zijn voor het merk. Het verwijderen van apps van een Motorola- of LG-telefoon zal anders zijn dan bijvoorbeeld op een Samsung-apparaat.

Aanbevolen: