Hoe apps op een Android-telefoon te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe apps op een Android-telefoon te verwijderen
Hoe apps op een Android-telefoon te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Vanaf het startscherm: veeg omhoog vanaf het startscherm > tik en houd de app vast > Verwijderen > OK.
  • Van Instellingen: Tik op Apps > tik op de app > Verwijderen >OK.
  • Vanuit de Play Store-app: Tik op profielpictogram > Apps en apparaten beheren > Beheren > selectievakje > prullenbak >Verwijderen.

Dit artikel biedt stapsgewijze instructies voor drie manieren om apps van je Android-smartphone te verwijderen, inclusief hoe je vooraf geïnstalleerde apps kunt verwijderen.

Hoe kom ik van apps af die ik niet wil?

Er zijn meerdere manieren om apps die je niet wilt van je Android-smartphone te verwijderen. Hier zijn twee van de gemakkelijkste.

Android-apps verwijderen

  1. Veeg vanaf het startscherm van je telefoon omhoog vanaf de onderkant van het scherm om je lijst met apps weer te geven.
  2. Houd de app die je wilt verwijderen ingedrukt totdat er een menu uit tevoorschijn komt.
  3. Tik in het pop-outmenu op Verwijderen.

    In sommige versies van Android, zoals Android 12 op Pixel, moet je de app slepen om de optie Verwijderen te zien, en als je het ziet, sleep je het pictogram daarin vak bovenaan.

    Image
    Image
  4. Een pop-upvenster zorgt ervoor dat je begrijpt wat er gaat gebeuren. Tik op OK. om door te gaan met het verwijderen van de app
  5. Een bericht vertelt je dat de app is verwijderd en nu is verwijderd van je Android-telefoon.

    Image
    Image

Als u een app van het startscherm wilt verwijderen zonder de app zelf te verwijderen, houdt u gewoon ingedrukt totdat het pop-outmenu verschijnt. Tik op Verwijderen Of in sommige versies van Android, zoals Android 12 op Pixel, moet u de app slepen om de optie Verwijderen te zien, en wanneer u zie het, sleep het pictogram naar dat vak bovenaan. De app staat nog steeds op je telefoon, maar neemt geen ruimte meer in beslag op het startscherm.

Android-apps verwijderen uit Instellingen

Deze optie is vooral handig als je opslagruimte wilt vrijmaken, omdat je kunt zien welke apps veel ruimte innemen.

  1. Open de app Instellingen en tik op Apps.
  2. Tik op de app die je wilt verwijderen.

    Image
    Image
  3. Tik op Verwijderen.

    Sommige apps tonen geen Verwijderen-knop op dit scherm. Raadpleeg het volgende gedeelte voor meer informatie over het verwijderen van deze vooraf geïnstalleerde apps.

  4. Tik in het pop-menu op OK. In een oogwenk wordt de app die je hebt geselecteerd van je Android verwijderd.

    Image
    Image

Hoe verwijder ik vooraf geïnstalleerde apps in Android?

Android-telefoons worden geleverd met veel vooraf geïnstalleerde apps en het verwijderen van deze apps vereist vaak een andere reeks stappen. Volg deze stappen om vooraf geïnstalleerde apps te verwijderen:

  1. Open de Google Play Store-app en tik op je profielpictogram in de rechterbovenhoek.
  2. Tik op Apps en apparaat beheren.
  3. Tik op Beheren.

    Image
    Image
  4. Tik op het selectievakje naast elke app die je wilt verwijderen.
  5. Tik op het prullenbakpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm.
  6. Tik in het pop-upmenu op Verwijderen.

    Image
    Image
  7. Technisch gezien zal dit de vooraf geïnstalleerde app niet volledig van je telefoon verwijderen. Het pictogram zal nog steeds in deze lijst verschijnen. Dit verwijdert echter wel alle updates die je voor de app hebt geïnstalleerd en maakt alle opslagruimte vrij die door de app wordt gebruikt.

Waarom kan ik geen apps op mijn Android verwijderen?

In sommige gevallen kan het zijn dat u de apps die u wilt verwijderen niet kunt verwijderen. Als u met die situatie wordt geconfronteerd, zijn hier enkele van de oorzaken:

  • App is systeem of vooraf geïnstalleerd: Sommige apps kunnen niet worden verwijderd, hetzij omdat ze essentieel zijn voor de werking van de telefoon of omdat de maker of telefoon van de telefoon bedrijf heeft het verwijderen ervan geblokkeerd.
  • Verwijderen wordt geblokkeerd door een beheerder: Als u uw telefoon van uw werk of van een ouder krijgt, kan deze worden geconfigureerd om alleen iemand met een beheerderswachtwoord toe te staan sommige of alle te verwijderen apps.
  • Er is een bug: Het is mogelijk dat je een soort bug ervaart die het verwijderen van apps verhindert. Als dat zo is, probeer dan je Android opnieuw op te starten en, als dat niet werkt, alle beschikbare OS-updates te installeren.

FAQ

    Hoe verberg ik apps in Android?

    Het Android-besturingssysteem heeft geen ingebouwde manier om apps te verbergen die u niet gebruikt of wilt beveiligen, maar u heeft wel opties. Een daarvan is om een app uit te schakelen door naar Settings > Apps > te gaan tik op de app > DisableEen uitgeschakelde app verschijnt niet in uw app-lade, maar u kunt deze nog steeds opnieuw activeren via Instellingen zonder naar de App Store te gaan. U kunt ook een beveiligde map of een app van derden gebruiken.

    Hoe verplaats ik apps naar een SD-kaart in Android?

    Een alternatief voor het verwijderen van dingen van je Android-apparaat om ruimte vrij te maken, is het verplaatsen van apps naar een SD-kaart. Om dit te doen, plaatst u de SD-kaart en gaat u naar Instellingen > Apps & meldingen > App-info> selecteer app > Opslag > Wijzigen, en selecteer vervolgens uw SD-kaart. Niet alle apps ondersteunen deze optie.

Aanbevolen: