Hoe apps van Apple Watch te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe apps van Apple Watch te verwijderen
Hoe apps van Apple Watch te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Op Apple Watch: druk op de digitale kroon. Tik en houd een app-pictogram (of naam in lijstweergave) vast totdat het wiebelt.
  • Tik vervolgens op X in de app om deze te verwijderen. Bevestig door te tikken op Delete App.
  • Op iPhone Watch app. Scrol naar het gedeelte met apps van derden en tik op een app. Schakel Toon app op Apple Watch uit.

In dit artikel worden twee methoden uitgelegd voor het verwijderen van apps van een Apple Watch: één op het horloge zelf en één met de Watch-app op de iPhone.

Apps direct op Apple Watch verwijderen

Zodra je apps op je Apple Watch hebt geïnstalleerd, zijn er twee eenvoudige manieren om ze te verwijderen als je besluit dat je ze niet langer om je pols wilt hebben. U kunt de Watch-app van uw iPhone gebruiken of u kunt deze rechtstreeks van uw Apple Watch zelf verwijderen. Hier leest u hoe u apps op het horloge kunt verwijderen.

  1. Druk op de Digital Crown om de apps op je Apple Watch te openen. Als u Lijstweergave gebruikt, ziet u een lijst in plaats van een raster.
  2. Zoek de app die je wilt verwijderen. U kunt met een vinger over het gezicht zelf vegen of de Digital Crown draaien om de app-pictogrammen te verkleinen of te vergroten. Als u zich in Lijstweergave bevindt, bladert u omhoog en omlaag in de lijst om de app te vinden die u wilt verwijderen.
  3. Zodra je de app kunt zien die je verwijdert, tik je op het pictogram (of de naam in Lijstweergave) en houd je het vast totdat het begint te wiebelen en je een groot X in de linkerbovenhoek van het pictogram. Dit zal bekend voorkomen als je eerder apps van je iPhone of iPad hebt verwijderd.

  4. Tik op de X om de app te verwijderen en bevestig de actie door op de knop Delete App te tikken.

    Image
    Image

U kunt vervolgens op dezelfde manier andere apps verwijderen, of u kunt op de Digital Crown klikken om de Apple Watch uit deze modus te halen. Als u apps wilt verplaatsen, kunt u dat doen terwijl de pictogrammen een X hebben.

Je kunt op dit moment geen aandelen-apps van Apple Watch verwijderen.

Apps verwijderen van Apple Watch op je iPhone

Dit was de manier waarop je je apps voor Apple Watch moest beheren. Nu is het gewoon een andere manier om dit te doen.

  1. Start de Watch app op je iPhone.
  2. Scroll omlaag langs de door Apple geleverde apps naar het gedeelte met apps van derden.

    U kunt eerste-partij Apple-apps niet van uw Apple Watch verwijderen.

  3. Tik op een app die je wilt verwijderen.
  4. Toggle de Toon app op Apple Watch schakel over naar grijs/wit.
  5. Er zal een klein bericht verschijnen met de tekst Verwijderen.

    Image
    Image
  6. Als het bericht verdwijnt, wordt de app verwijderd van je Apple Watch.
  7. Als je de app weer op je Apple Watch wilt zetten, ga dan terug naar de Watch app, blader langs de apps die al op je horloge staan naar de Beschikbare apps sectie.
  8. Tik op de Install knop rechts van de app die je opnieuw wilt installeren op je Apple Watch. Wacht tot de bekende cirkel rond een vierkant pictogram klaar is met draaien. Als je van gedachten verandert tijdens het opnieuw installeren, tik je op het vierkantje om het opnieuw installeren te stoppen.

Automatische app-installatie uitschakelen

Als je merkt dat je niet wilt dat alle Apple Watch-compatibele apps van je iPhone op je Apple Watch belanden (de standaardinstelling), kun je deze uitschakelen en apps handmatig installeren via de nieuwe Apple Watch App Store of je iPhone.

  1. Start de Watch app op je iPhone.
  2. Zorg ervoor dat het tabblad Mijn horloge linksonder is geselecteerd.
  3. Tik op Algemeen om naar de gewenste instellingen te gaan.
  4. Tik op de tuimelschakelaar rechts van Automatische app-installatie om het uit te schakelen. De groene knop wordt grijs/wit.

    Image
    Image

Nu heb je niet elke app die je op je iPhone zet op je Apple Watch, waardoor je rommel en ruimte bespaart (voor apps die je wilt, muziek of foto's).

Aanbevolen: