Hoe de Groepsbeleid-editor te vinden en te gebruiken in Windows 10

Inhoudsopgave:

Hoe de Groepsbeleid-editor te vinden en te gebruiken in Windows 10
Hoe de Groepsbeleid-editor te vinden en te gebruiken in Windows 10
Anonim

Dit artikel bevat instructies voor het vinden en gebruiken van de Groepsbeleid-editor, inclusief hoe u deze kunt openen en wat u ermee kunt doen.

De editor voor lokaal groepsbeleid openen

Als het gaat om het configureren van Windows 10, zijn sommige dingen eenvoudiger dan andere. Het opzetten en activeren van een draadloze verbinding is bijvoorbeeld eenvoudig met het systeemvak van de taakbalk en de app Instellingen. Maar wist u dat u kunt voorkomen dat alle gebruikers van een computer toegang krijgen tot een cd-rom-station? Dat kan, en de Editor voor lokaal groepsbeleid is een manier om het te doen.

Het eerste dat u moet weten, is dat de Editor voor lokaal groepsbeleid alleen beschikbaar is in de Professional- en Enterprise-versies van Windows 10. Dus voordat u de onderstaande stappen probeert, moet u controleren of u een van deze hebt en niet de Home-versie.

Bekijk de verschillen tussen Windows 10 Home en Windows 10 Pro.

Als je klaar bent om te gaan, gebruik dan een van de onderstaande methoden om de Editor voor lokaal groepsbeleid te openen.

  1. Klik op het Start-menu, typ run en selecteer vervolgens de app Run. (U kunt ook op Win + R drukken).

    Image
    Image
  2. Voer gpedit.msc in het vak in en klik vervolgens op OK.

    Image
    Image
  3. Je kunt het ook starten vanuit het Configuratiescherm. Je vindt het vermeld als Bewerk groepsbeleid onder de Administratieve Tools sectie (probeer te zoeken naar "groepsbeleid").

    Image
    Image
  4. Ten slotte kunt u het programma Local Group Policy Editor zelf starten vanuit de directory C:\Windows\System32\. Dubbelklik vanaf hier zoals gewoonlijk.

    Image
    Image

Wat is de Editor voor lokaal groepsbeleid?

Met de Editor voor lokaal groepsbeleid kunt u configuraties instellen voor een Windows 10-machine. Nu heeft Windows veel tools waarmee u dit kunt doen, dus waar past deze? Een manier om erover na te denken is in termen van gebruiksgemak. De app Instellingen is bijvoorbeeld misschien wel de meest toegankelijke Windows-configurator, met zijn grote tekst en gerichte opties. Maar je bent waarschijnlijk in een situatie geweest waarin je niet kunt vinden wat je zoekt in Instellingen, en je moet het Configuratiescherm openen, een stap hoger in zowel functionaliteit als complexiteit. Een zeer functionele (en daarom complexe) tool is de Register-editor, die vereist dat u cryptische sleutelnamen vindt en waarden handmatig wijzigt.

De Editor voor lokaal groepsbeleid bevindt zich op deze schaal tussen het Configuratiescherm en de Register-editor. U kunt hier dingen doen die u niet in het Configuratiescherm kunt doen, zoals het toepassen van systeembrede wijzigingen en het verwijderen van opties uit ingebouwde toepassingen zoals Verkenner. U kunt dergelijke wijzigingen ook aanbrengen in de Register-editor, maar het verschil is dat de Editor voor lokaal groepsbeleid u mooie grafische bedieningselementen biedt voor de opties die het ondersteunt.

Dus wat kunt u doen met de Editor voor lokaal groepsbeleid?

Het opsommen van alle mogelijkheden die beschikbaar zijn via de Editor voor lokaal groepsbeleid v alt buiten het bestek van dit artikel, of eigenlijk geen enkel stuk. Maar u kunt hier de opties verkennen, en we zullen een voorbeeld van het gebruik ervan doornemen om te demonstreren hoe u het kunt gebruiken.

  1. Je ziet een paneel met twee mappen aan de linkerkant: Computerconfiguratie en Gebruikersconfiguratie Zoals je zou kunnen raden, hiermee kunt u instellingen wijzigen voor respectievelijk de hele machine (d.w.z. alle gebruikers) of individuele gebruikers. Klik op de pijl om een of beide uit te vouwen.

    Image
    Image
  2. Elke groep op het hoogste niveau heeft drie subgroepen eronder: Software Settings, Windows Settings en Administrative SjablonenMet de eerste twee opties kunt u configuraties instellen voor geïnstalleerde of ingebouwde toepassingen. Beheersjablonen bevatten opties om functies op besturingssysteemniveau te besturen, zoals Windows Components of het Startmenu en Taakbalk Selecteer de laatste uit de Gebruikersconfiguratie sectie.

    Image
    Image
  3. Aan de rechterkant ziet u alle beschikbare opties. Dubbelklik op het pictogram Remove Documents uit het Startmenu.

    Image
    Image
  4. Deze optie geeft een dialoogvenster weer waarin wordt uitgelegd wat de instelling zal doen. In de linkerbovenhoek staat een set van drie keuzerondjes: Niet geconfigureerd (geen wijziging aangebracht zodat het systeem de standaardwaarde gebruikt), Enabled(het beleid wordt toegepast, d.w.z. in dit geval wordt het pictogram uitgeschakeld) en Uitgeschakeld (het beleid wordt niet toegepast, wat een instelling op systeemniveau kan overschrijven, bijvoorbeeld). Selecteer Enabled en klik vervolgens op OK Bij de volgende keer opstarten zal het pictogram Documenten niet aan de linkerkant van het Startmenu verschijnen.

    Image
    Image

Aanbevolen: