Hoe de AppData-map in Windows te vinden en te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de AppData-map in Windows te vinden en te gebruiken
Hoe de AppData-map in Windows te vinden en te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Open Configuratiescherm > Opties voor bestandsverkenner. Selecteer Bekijken > Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven > Toepassen > OK.
  • Ga naar C:\users\yourname, waar "yourname" uw Windows-profiel-ID is, om de bestanden in de App Data-map te bekijken.
  • Verplaats of verwijder geen bestanden uit de AppData-map; dit zal het gekoppelde programma beschadigen.

Dit artikel legt uit hoe je de AppData-map kunt vinden in Windows 10, 8 en 7, plus informatie over het soort apps in de map.

Hoe de AppData-map te vinden in Windows 10, 8 en 8.1

Elke Windows-computer bevat een verborgen map met de naam AppData. De meeste gebruikers hoeven deze map nooit te openen, en als je ermee rommelt, kan dit problemen veroorzaken op je computer als je niet weet wat je doet.

Er zijn een aantal manieren om naar de AppData-map te gaan. Je kunt het vinden via Windows Search of door Verborgen mappen zichtbaar te maken en er direct naartoe te navigeren.

  • Windows Search: Typ %appdata in de Zoekbalk op uw Windows-werkbalk % en druk op Enter. Dit opent de AppData-map in Windows Verkenner.
  • Verborgen mappen zichtbaar maken: de AppData-map is verborgen, dus u moet een optie in uw Settings omschakelen om deze te vinden zonder direct zoeken.

Hier leest u hoe u de map kunt vinden als u de zoekfunctie niet kunt gebruiken om deze te vinden.

  1. Open het Configuratiescherm.
  2. Selecteer Opties voor bestandsverkenner.

    Image
    Image
  3. Selecteer het tabblad View van het venster Opties voor bestandsverkenner.

    Image
    Image
  4. Kies Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven. Druk op Toepassen om eventuele wijzigingen op te slaan en selecteer vervolgens OK.

    Image
    Image
  5. De AppData-map bevindt zich op C:\users\YOURNAME, waarbij UWNAAM uw Windows-profiel-ID is.

    Image
    Image

Zoek de AppData-map in Windows 7

Het proces voor het vinden van uw verborgen AppData-map in Windows 7 is iets anders vanwege verschillen in de gebruikersinterface. Gebruik deze snelle stappen om de map te vinden.

  1. Klik op het mappictogram in de taakbalk onder aan uw scherm om de Bestandsverkenner. te openen
  2. Wanneer de bestandsverkenner wordt geopend, klikt u op Organiseren en selecteert u vervolgens in het menu dat verschijnt Mappen en zoekopties.
  3. Selecteer in het Mapopties-venster het tabblad View en zorg ervoor dat de optie Verborgen bestanden weergeven, mappen en stations is geselecteerd. Klik op Toepassen om eventuele wijzigingen op te slaan en klik vervolgens op OK.
  4. Klik vervolgens in het Windows Explorer-paneel aan de linkerkant een keer op C: Drive om de Mappen bekijk eronder.
  5. Dubbelklik op de map Users om deze te openen.
  6. Dubbelklik op de gebruikersnaam waarvoor u de AppData-map wilt openen. Dit breidt een lange lijst met mappen uit die beschikbaar zijn voor die gebruiker.
  7. Dubbelklik op de AppData map om deze te openen.

Wat is de AppData-map?

De AppData-map bevat alle gegevens die specifiek zijn voor uw Windows-gebruikersprofiel. Dit betekent dat uw gegevens van het ene apparaat naar het andere kunnen worden overgedragen zolang u zich aanmeldt met hetzelfde profiel.

Verschillende apps gebruiken de AppData-map, dus het is gemakkelijk om gegevens tussen apparaten gesynchroniseerd te houden. Internetbrowsers, zoals Firefox, slaan uw profielen en bladwijzers op in de AppData-map. E-mailprogramma's, zoals Thunderbird of Outlook, slaan ook gegevens op in deze map. De Save-bestanden van veel computerspellen komen terecht in de AppData-map.

Wat kan ik doen met de AppData-bestanden?

U wilt nooit bestanden verplaatsen of verwijderen uit de AppData-map; dit kan het programma waarmee deze bestanden zijn verbonden, breken. Als u een back-up van gegevens wilt maken of bepaalde dingen van het ene apparaat naar het andere wilt overbrengen, kunt u de bestanden naar cloudopslag of een flashstation kopiëren, zodat u de map op uw huidige apparaat intact kunt houden.

Bestanden opslaan in iCloud-opslag is handig als u opgeslagen bestanden of games van het ene apparaat naar het andere wilt overbrengen, specifieke instellingen hebt ingesteld waarvan u de overdracht wilt garanderen, of als u back-ups van uw opties en gegevens.

Nogmaals, de AppData-map is iets waar de meeste gebruikers nooit in hoeven rond te neuzen. Dat gezegd hebbende, is het handig om te weten hoe je toegang krijgt tot de map en wat je daar kunt vinden, voor het geval je dat ooit nodig hebt.

Aanbevolen: