Hoe de Windows 11 Firewall te vinden en te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe de Windows 11 Firewall te vinden en te gebruiken
Hoe de Windows 11 Firewall te vinden en te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • De firewall van Windows 11 is standaard ingeschakeld.
  • Vind het hier: Instellingen > Privacy en beveiliging > Windows-beveiliging >Firewall & Netwerkbeveiliging , klik op Turn on in de Firewall-sectie.
  • U kunt de Windows 11-firewall veilig uitschakelen als u een andere firewall gebruikt.

Dit artikel legt uit hoe u de Windows 11 Firewall kunt vinden en gebruiken, inclusief hoe u de Windows 11 Firewall inschakelt en of u deze wel of niet moet gebruiken.

Is Windows 11 Firewall goed genoeg?

Het anti-malwarepakket van Windows Defender heeft veel verbetering ondergaan sinds het voor het eerst werd geïntroduceerd, en de versie die bij Windows 11 wordt geleverd, is erg goed in het opsporen en elimineren van malware. De meeste mensen kunnen rondkomen met alleen de antiviruscomponent van Windows Defender zonder een secundair antivirus- of antimalwarepakket te installeren.

Sommige premium antivirusprogramma's worden hoger gewaardeerd dan Defender wat betreft het onderscheppen en elimineren van nieuwe en onbekende malware, maar de firewallcomponent van Windows Defender is goed genoeg voor de meeste situaties.

Moet ik Windows 11 Firewall inschakelen?

Windows Defender is standaard ingeschakeld en als er geen andere firewall actief is, moet je de standaardfirewall aan laten staan. Als u de firewall om de een of andere reden hebt uitgeschakeld en u deze niet door iets anders hebt vervangen, moet u de Windows 11-firewall inschakelen. Zonder firewall is uw computer kwetsbaar voor aanvallen van buitenaf.

Zo zet u de Windows 11-firewall aan:

  1. Klik met de rechtermuisknop op het Windows-pictogram op de taakbalk.

    Image
    Image
  2. Klik op Instellingen.

    Image
    Image
  3. Klik Privacy en beveiliging.

    Image
    Image
  4. Klik op Windows-beveiliging.

    Image
    Image
  5. Klik Firewall & netwerkbeveiliging.

    Image
    Image
  6. Als de firewall is uitgeschakeld, ziet u een rood x-pictogram in het gedeelte Firewall en netwerkbeveiliging en een knop. Klik op de Turn on-knop om de firewall in te schakelen.

    Image
    Image

    Als je de rode x of de aan-knop niet ziet, staat de firewall al aan.

  7. De firewall gaat aan, de rode x verandert in een groen vinkje en de knop verdwijnt. U kunt op het pictogram Firewall & netwerkbeveiliging klikken om uw firewall-instellingen te bekijken.

    Image
    Image
  8. Klik op Openbaar netwerk om uw firewall-instellingen te bekijken.

    Image
    Image

    De andere firewalls staan ook aan, maar de openbare firewall is de enige die invloed heeft op uw internetverbinding.

  9. Als de firewall is ingeschakeld, is de schakelaar Microsoft Defender Firewall ingeschakeld.

    Image
    Image
  10. Als u op de schakelaar klikt, wordt Microsoft Defender uitgeschakeld en ziet u een rode x met een waarschuwingsbericht.

    Image
    Image

    Klik niet op deze schakelaar en schakel de firewall uit, tenzij je een goede reden hebt, bijvoorbeeld als je een andere firewall hebt geïnstalleerd via een antimalwarepakket van derden.

  11. Als u het scherm Firewall & netwerkbeveiliging bekijkt terwijl uw openbare firewall is uitgeschakeld, ziet u dit waarschuwingsbericht. Als het scherm er voor u zo uitziet, klikt u op instellingen herstellen of klikt u op Openbaar netwerk > Microsoft Defender toggle om uw firewall aan te zetten.

    Image
    Image

Is Windows Defender hetzelfde als Windows Firewall?

Microsoft Defender is een anti-malwarecomponent ingebouwd in Windows 11. Terwijl Windows Defender begon als een vrij eenvoudig antivirusprogramma, bevat Microsoft Defender anti-malwarefunctionaliteit, re altime bescherming, browserintegratie voor Edge en Chrome, gecontroleerde maptoegang ter bescherming tegen ransomware, een firewall en andere antimalwarefuncties.

Als u een verwijzing naar de Windows-firewall ziet, wordt verwezen naar de firewallfunctionaliteit van Defender. Er is geen Windows-firewall los van Defender, aangezien Defender het alles-in-één anti-malwarepakket van Microsoft is.

Hoe zet ik Windows 11 Firewall automatisch aan?

Het is niet nodig om de Windows 11-firewall automatisch in te schakelen, omdat deze standaard is ingeschakeld. Als u niets doet na het installeren van Windows 11, wordt de firewall automatisch ingeschakeld en blijft deze ingeschakeld. Als je het om wat voor reden dan ook uitschakelt, blijft het uit totdat je het weer aanzet.

Volg de stappen die eerder in dit artikel zijn beschreven om de firewall weer in te schakelen. Als de firewall ooit uit staat en er geen andere firewalls actief zijn, ziet u een waarschuwing in het menu Firewall & Netwerkbeveiliging, met de optie om de firewall weer aan te zetten.

FAQ

    Hoe schakel ik de Windows 11-firewall uit?

    Ga naar Instellingen > Privacy en beveiliging > Windows-beveiliging > Firewall & netwerkbeveiliging > Openbaar netwerk en selecteer de Microsoft Defender Firewall schakelaar om de Windows 11-firewall uit te schakelen.

    Hoe schakel ik de Windows-firewall voor een app uit?

    Ga naar Instellingen > Privacy en beveiliging > Windows-beveiliging > Firewall & netwerkbeveiliging > Een app door firewall laten > Instellingen wijzigen > Een andere app toestaanSelecteer Browse en kies vervolgens de app die u de Windows-firewall wilt omzeilen.

    Hoe test ik mijn Windows-firewall?

    De beste manier om uw firewall te testen is van buiten uw netwerk via internet. Gebruik een tool zoals ShieldsUP om verschillende poort- en servicescans uit te voeren op uw netwerk-IP-adres.

    Wat zijn enkele gratis firewallprogramma's voor Windows 11?

    Comodo Firewall, TinyWall en Peer Block zijn allemaal gratis Firewall-programma's die extra bescherming bieden bovenop Windows Defender.

Aanbevolen: