Hoe de standaard lettertype-opties van Gmail te wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe de standaard lettertype-opties van Gmail te wijzigen
Hoe de standaard lettertype-opties van Gmail te wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Selecteer in Gmail het tandwiel Instellingen, kies Zie alle instellingen en ga vervolgens naar de Algemeentab.
  • Selecteer in het gedeelte Standaard tekststijl het vervolgkeuzemenu Font en kies een nieuw lettertype.
  • Gebruik de Size en Color vervolgkeuzemenu's om andere wijzigingen aan te brengen. Selecteer Wijzigingen opslaan.

Dit artikel legt uit hoe je de standaard lettertype-opties van Gmail kunt wijzigen. Het bevat informatie over het maken van on-the-fly wijzigingen met behulp van de opmaakbalk onder aan het compositievenster.

De standaard tekstinstellingen van Gmail wijzigen

Met de standaard tekstopties van Gmail kun je je bericht overbrengen. Als u wilt dat uw communicatie wat meer pit bevat, wijzigt u de tekstopties in iets dat beter bij uw persoonlijkheid past. Doe het voor een individueel bericht of wijzig de standaardinstellingen, zodat Gmail elke keer uw voorkeuren gebruikt.

Gebruik de algemene instellingen van Gmail om de standaardtekst te wijzigen die Gmail gebruikt bij het opstellen van e-mailberichten. Wanneer u de instellingen wijzigt, kiest u het lettertype, de grootte en de kleur van de tekst. Nadat u uw wijzigingen hebt opgeslagen, gebruikt elke e-mail die u verzendt die stijlen, tenzij u ze opnieuw wijzigt.

  1. Open Gmail. Selecteer in de rechterbovenhoek het Settings (tandwiel) icoon.

    Image
    Image
  2. Kies Alle instellingen bekijken.

    Image
    Image
  3. Selecteer de Algemeen tab.

    Image
    Image
  4. Selecteer in het gedeelte Standaard tekststijl het Font vervolgkeuzemenu helemaal links en kies een nieuw lettertype. Sans Serif wordt standaard gebruikt.

    Image
    Image
  5. Selecteer het Size vervolgkeuzemenu aan de rechterkant om de grootte van de standaardtekst te wijzigen. U kunt kiezen tussen Small, Normal, Groot en Huge. Normaal is de standaardinstelling.

    Image
    Image
  6. Selecteer het Kleur vervolgkeuzemenu aan de rechterkant om toegang te krijgen tot de kleurenkiezer. Kies elke gewenste kleur. Zwart is de standaardkleur.

    Image
    Image
  7. De verste opdracht rechts van deze balk is Remove formatting, waarmee Gmail terugkeert naar de standaard tekstopties. Selecteer het als u het proces opnieuw wilt starten.

    Image
    Image
  8. Scroll naar de onderkant van het Settings scherm en selecteer Save Changes om de nieuwe standaard tekstopties in te stellen.

Opmaakbalkopties gebruiken

Nadat u uw voorkeuren als de nieuwe standaard hebt ingesteld, kunt u nog steeds de manier wijzigen waarop tekst in een afzonderlijk e-mailbericht wordt weergegeven met behulp van de opmaakbalk onder aan het scherm voor het opstellen van e-mail. Het maakt niet uit hoe je de standaardinstellingen instelt, alles is bewerkbaar in het venster waarin je een e-mail verstuurt. Dit is waar, of het nu een nieuw bericht is of een antwoord of doorgestuurd.

  1. Open een nieuw bericht. De tekstopmaakbalk verschijnt onderaan het compositiegebied, boven de balk met de Verzenden-knop.

    Image
    Image
  2. Selecteer uw ontvanger en voer een onderwerp en uw bericht in. Markeer de berichttekst.

    Image
    Image
  3. Maak selecties met behulp van de opmaakbalk. Wijzig de tekst bijvoorbeeld in Huge (grootte), Bold (lettertype) en Comic Sans MS(lettertype).

    Er zijn hier enkele bedieningselementen die niet zijn opgenomen in de standaardinstellingen. U kunt bijvoorbeeld tekst links, rechts of in het midden uitlijnen of opsommingstekens toevoegen.

    Image
    Image
  4. Maak andere gewenste aanpassingen en selecteer vervolgens Verzenden.

Aanbevolen: