Hoe de lettertype-instellingen van Gmail te wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe de lettertype-instellingen van Gmail te wijzigen
Hoe de lettertype-instellingen van Gmail te wijzigen
Anonim

Wat te weten

  • Toegang tot de opmaakopties in een e-mail: Selecteer het A pictogram onderaan het bericht.
  • Wijzig het lettertype, de lettergrootte, het gewicht en meer: Markeer de tekst die u wilt wijzigen en selecteer de bijbehorende pictogrammen.
  • Maak uw opmaak de standaard: Ga naar Instellingen > Bekijk alle instellingen > Algemeen > Standaard tekststijl, breng vervolgens uw wijzigingen aan en sla ze op.

Dit artikel legt uit hoe je de letterkleur in Gmail kunt wijzigen, evenals het lettertype, de achtergrondkleur en meer.

Toegang tot lettertype-opties in Gmail

Als u het lettertype, de grootte en andere kenmerken van de tekst wilt instellen tijdens het opstellen van een bericht, selecteert u formatting options (de onderstreepte A) onderaan het berichtvenster.

Image
Image

Het lettertype in Gmail wijzigen

Hier leest u hoe u de werkbalk met opmaakopties gebruikt om uw tekst aan te passen:

  1. Markeer de tekst die u wilt wijzigen en selecteer opmaakopties.

    Image
    Image
  2. Selecteer de font selector in de opmaakopties onderaan het scherm en maak een lettertypeselectie uit de lijst die verschijnt. De lettertypekiezer bevindt zich boven Send.

    Image
    Image
  3. De volgende optie is Size, gelabeld met een kleine T en een grote T. Selecteer het en kies uit de beschikbare maten.

    Image
    Image
  4. De volgende drie opties geven bold, italic en underlined type aan.

    Image
    Image

Letterkleur en achtergrondkleur wijzigen in Gmail

Je kunt ook kleuren toewijzen aan de tekst van je e-mail of de achtergrond vanuit de opmaakbalk.

  1. Markeer de tekst die u wilt wijzigen en selecteer opmaakopties.
  2. Selecteer de kleine A rechts van de knop Onderstrepen in de opmaakbalk om twee kleurenpaletten te openen met het label Achtergrondkleur enTekstkleur.

    Image
    Image
  3. Selecteer het kleurstaal voor de achtergrondkleur van de tekst.
  4. Selecteer het kleurstaal voor de tekstkleur.

Elke nieuwe tekst die u toevoegt nadat de gekleurde tekst in hetzelfde kleurenschema verschijnt, totdat u een wijziging aanbrengt.

Image
Image

Uitlijning en andere tekstopties

De opmaakbalk bevat nog een paar opties, meestal gerelateerd aan tekstuitlijning. Om alle opties weer te geven, selecteert u de pijl omlaag aan de rechterkant van de werkbalk.

  • Tekst uitlijnen: naast het kleurpictogram staat de tekstuitlijningsknop. Tekst in een Gmail-bericht kan links, gecentreerd of rechts worden uitgelijnd met de knop Align.
  • Geordende en ongeordende lijsten: Maak lijsten met de volgende twee knoppen van links in de opmaakbalk. Markeer een tekstgedeelte en klik op een van deze knoppen om opsommingstekens of cijfers toe te passen.
  • Tekst inspringen: In sommige e-mailprogramma's kun je met tabs een inspringing maken, maar dat wordt niet ondersteund in Gmail. Gebruik in plaats daarvan de knoppen Indent More en Indent Less om tekst in en uit de linkerkant van de pagina te verplaatsen. Je kunt het ook gebruiken met een lijst om sublijsten te maken.
  • Quote: vergelijkbaar met de inspringoptie is de Quote-knop waarmee de geselecteerde tekst zich onderscheidt van de rest met een inspringing en verticale balk.
  • Doorhalen: voeg een horizontale lijn over de tekst toe.
  • Opmaak verwijderen: verwijder de aangepaste opmaakopties die je hebt gemaakt en converteer alles naar platte tekst. Selecteer de tekst en klik op deze knop om de aangepaste kleur, inspringingen, lettertypewijzigingen en al het andere dat u hebt toegevoegd te verwijderen.

Formatteren met behulp van sneltoetsen

De meeste van deze bewerkingstools zijn toegankelijk via Gmail-sneltoetsen. Beweeg de muis over een knop in de opmaakbalk om de snelkoppeling te zien. Als u bijvoorbeeld tekst snel vet wilt maken, markeert u de tekst en drukt u op Ctrl+ B op een pc of Command + B op een Mac. Druk op Ctrl+ Shift+ 7 op een pc of Command + Shift+ 7 op een Mac om tekst naar een genummerde lijst te converteren.

Sla uw wijzigingen op als standaard

Als je de nieuwe lettertypewijzigingen die je hebt aangebracht leuk vindt en je wilt dat Gmail deze opmaak als standaard voor elk bericht gebruikt, bewerk dan de tekststijl op het tabblad Algemeen van je Gmail-instellingen.

  1. Selecteer in de rechterbovenhoek van Gmail het tandwiel Instellingen.

    Image
    Image
  2. Selecteer Bekijk alle instellingen.

    Image
    Image
  3. Ga naar het tabblad Algemeen en scrol vervolgens naar het gedeelte Standaard tekststijl.

    Image
    Image
  4. Breng de wijzigingen in dit gedeelte aan zodat ze overeenkomen met de stijl die je wilt voor alle toekomstige e-mails.
  5. Selecteer Save Changes onderaan de pagina.

Je kunt ook het standaardlettertype in Gmail wijzigen als je wilt dat al je berichten een consistente stijl hebben.

Aanbevolen: