Automatische verlenging uitschakelen op Xbox One

Inhoudsopgave:

Automatische verlenging uitschakelen op Xbox One
Automatische verlenging uitschakelen op Xbox One
Anonim

Xbox One-abonnementsservices zoals Xbox Live Gold en Game Pass kunnen maanden of zelfs jaren van kracht blijven als je automatische verlenging niet uitschakelt. Dat is prima als je deze services actief gebruikt, maar het is heel gemakkelijk om te stoppen met spelen en te vergeten dat je abonnement automatisch wordt verlengd.

Microsoft maakt het vrij eenvoudig om automatische verlenging uit te schakelen op Xbox One-abonnementsservices, maar je moet wel weten waar je moet zoeken.

De automatische verlenging van Xbox One uitschakelen

Als je automatische verlenging voor je Xbox Live Gold-abonnement of andere Xbox One-abonnementen zoals Game Pass wilt uitschakelen, moet je een webbrowser op een computer gebruiken. Je kunt elke moderne browser gebruiken, zoals Chrome, Firefox of Edge, en het maakt niet uit of je een Windows-, macOS- of Linux-computer gebruikt.

Afhankelijk van uw specifieke apparaat, ziet u mogelijk niet de optie om uw abonnement te wijzigen als u deze instructies volgt met een webbrowser op een telefoon of gameconsole. Als je geen toegang hebt tot een computer, moet je mogelijk telefonisch contact opnemen met de klantenservice van Microsoft.

  1. De eerste stap is om naar Microsoft.com te navigeren. Als u nog niet bent aangemeld, klikt u op de link Aanmelden in de rechterbovenhoek van de pagina en voert u uw e-mailadres en wachtwoord in.

  2. Klik op de hoofdaccountpagina op Microsoft-account > Beheren.

    Image
    Image
  3. De pagina met betalingsopties toont al uw actieve Microsoft-abonnementen, inclusief de betalingsmethode die u voor elk abonnement gebruikt.
  4. Klik op de Xbox Live Gold link aan de rechterkant van de pagina om door te gaan.

    Image
    Image
  5. Op de pagina Services en abonnementen kun je automatische verlenging uitschakelen en je Microsoft-abonnementen annuleren, inclusief services zoals Xbox Live Gold die zijn gekoppeld aan je Xbox One.
  6. Zoek naar de sectie Xbox Live Gold en klik op Beheren. Als u zich abonneert op veel Microsoft-services, moet u mogelijk scrollen om het gedeelte Xbox Live Gold te vinden.

    Image
    Image

    Je schakelt de automatische verlenging van andere Xbox One-services uit met exact dezelfde methode. Als u zich bijvoorbeeld abonneert op Xbox Game Pass, vindt u deze op dezelfde pagina Services en abonnementen waar u uw Xbox Live Gold-abonnement hebt gevonden.

  7. Op je Xbox Live Gold-abonnementspagina kun je je huidige abonnementsperiode bekijken, je betaalmethode wijzigen, je abonnement opzeggen of terugkerende facturering uitschakelen.
  8. Als u de automatische verlenging van uw Xbox Live Gold-abonnement wilt annuleren, klikt u op Wijzigen en vervolgens op Schakel terugkerende facturering uit.

    Image
    Image

    Als je automatische verlenging uitschakelt, blijft je abonnement actief voor de rest van je huidige abonnementsperiode. Als u onmiddellijk wilt annuleren en een gedeeltelijke terugbetaling wilt ontvangen, indien beschikbaar, moet u op Annuleren klikken in plaats van Terugkerende facturering uitschakelen

  9. Klik op Annulering bevestigen in het pop-upbevestigingsvenster om het proces af te ronden, en u wordt niet opnieuw gefactureerd aan het einde van uw abonnementsperiode. Je abonnement blijft tot die tijd actief en je behoudt toegang tot alle Xbox Live Gold-voordelen totdat het abonnement afloopt.

    Image
    Image

Je kunt automatische verlenging niet uitschakelen via de console

Er was een tijd dat je automatische verlenging voor Xbox-abonnementsservices zoals Xbox Live Gold alleen kon uitschakelen door te bellen en te praten met de klantenservice van Microsoft. Het is een stuk eenvoudiger om automatische verlenging nu uit te schakelen, of zelfs je abonnement op te zeggen, maar de opties zijn verborgen in verschillende menu's diep op de Microsoft-website, niet op je Xbox One.

Image
Image

Automatische verlenging uitschakelen voor Xbox One-abonnementen zoals Xbox Live Gold is niet moeilijk, maar je kunt het niet echt doen met je console. In tegenstelling tot de PS4, waar je een PlayStation Plus-abonnement rechtstreeks vanuit een menu op de console kunt annuleren, vind je zo'n optie niet op je Xbox One.

Je hebt toegang tot je Microsoft-abonnementen op een Xbox One door de gids te openen en te navigeren naar Instellingen > Account > Abonnementen. Dit opent een menu waar u uw actieve abonnementen kunt bekijken.

Als je een abonnement selecteert, zoals Xbox Live Gold, heb je de mogelijkheid om de factureringsmethode te wijzigen, maar er is geen optie om automatische verlenging te annuleren of uit te schakelen.

Aanbevolen: