Automatische helderheid uitschakelen in iOS

Inhoudsopgave:

Automatische helderheid uitschakelen in iOS
Automatische helderheid uitschakelen in iOS
Anonim

Wat te weten

  • Ga op uw iPhone of iPad naar Instellingen > Toegankelijkheid > Beeld- en tekstgrootte.
  • Tik op de Auto-Brightness tuimelschakelaar om deze functie in of uit te schakelen.
  • Als u de helderheid van uw apparaat snel wilt aanpassen, veegt u omhoog om het Control Center te openen en past u vervolgens de schuifregelaar voor helderheid handmatig aan.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u de functie Automatische helderheid op uw iPhone of iPad uitschakelt. Auto-Brightness balanceert de helderheid van het scherm op basis van het omgevingslicht, waardoor batterijvermogen wordt bespaard en het gemakkelijker te lezen is. De instructies in dit artikel zijn van toepassing op iOS 11 en hoger.

Automatische helderheid uitschakelen op de iPhone of iPad

Auto-Brightness houdt rekening met het helderheidsniveau in Instellingen en past het aan op basis van dat niveau. Het is dus mogelijk om de algehele helderheid te verlagen om de batterij te sparen en de automatische helderheidsfunctie geactiveerd te houden.

Een goede reden om Auto-Brightness uit te schakelen, is wanneer je niet het juiste helderheidsniveau kunt krijgen met je iPhone of iPad. Met de iPad die een groot deel van de tijd binnenshuis wordt gebruikt, kan het gemakkelijker zijn om Auto-Brightness uit te schakelen en de helderheid helemaal niet aan te passen.

  1. Open Instellingen en selecteer Toegankelijkheid.
  2. Ga naar Beeld- en tekstgrootte.
  3. Scroll naar beneden en zet de Auto-Brightness schakelaar in de Uit (grijze) positie.

    Image
    Image
  4. Schakel Witpunt verminderen in als u de intensiteit van kleuren wilt aanpassen. Deze functie is vergelijkbaar met de algemene helderheidsinstelling, maar heeft meer invloed op heldere kleuren dan op donkere kleuren. Er verschijnt een percentagebalk wanneer Witpunt verminderen is ingeschakeld om de intensiteit van het effect aan te geven.

    Image
    Image

Helderheid snel aanpassen op uw iPhone of iPad

Je hoeft niet naar de Instellingen-app te gaan om het helderheidsniveau op je iPhone of iPad aan te passen. De snelste manier om het scherm zachter of helderder te maken, is door het Control Center te gebruiken, dat snelkoppelingen biedt naar veel instellingen op de iPhone en iPad.

  1. Om het Berichtencentrum vanaf elk scherm op uw iPhone of iPad te openen:

    • Veeg op iPhone X-modellen en nieuwer of iPads met de nieuwste versie van iOS 12 en hoger naar beneden vanuit de rechterbovenhoek van het scherm.
    • Veeg op eerdere iPhones en iPads met iOS 11 of ouder omhoog vanaf de onderkant van het scherm waar het scherm de rand raakt.
    Image
    Image
  2. De helderheidsregelaar is een schuifregelaar gemarkeerd met een zonpictogram.

    Image
    Image
  3. Schuif omhoog om het scherm helderder te maken en naar beneden om het zwakker te maken.
  4. Of, houd uw vinger ingedrukt (of druk omlaag) op de regelaar om een knop te onthullen die tussen Night Shift en True Tone schakelt.

    True Tone is beschikbaar op de iPhone 8 en nieuwer, 5e generatie iPad Mini, iPad Air (2019), iPad Pro 9,7-inch en nieuwer, en nieuwere Mac-computers.

Aanbevolen: