Xbox Series S-prijs, releasedatum, specificaties, games en nieuws

Inhoudsopgave:

Xbox Series S-prijs, releasedatum, specificaties, games en nieuws
Xbox Series S-prijs, releasedatum, specificaties, games en nieuws
Anonim

De Xbox Series S van Microsoft is de begeleidende console van de krachtigere Xbox Series X. Gefactureerd als de kleinste Xbox ooit, speelt het alleen gedownloade games en ondersteunt het geen 4K-gaming. Toch heeft het een behoorlijk heerlijke punch.

Bottom Line

De Xbox Series S werd uitgebracht op 10 november 2020.

Xbox Series S-prijs

Microsoft maakt de Series S op twee verschillende manieren beschikbaar: je kunt hem afzonderlijk kopen voor een vast bedrag van $ 299 of je kunt hem bundelen met Xbox All Access.

Als je ervoor kiest om te bundelen, kost het twee jaar lang $ 24,99/maand. Dat geeft je de console plus 24 maanden Xbox Game Pass Ultimate.

Je kunt meer gamingnieuws krijgen van Lifewire over de Xbox Series S, andere systemen, games en een aantal andere gerelateerde onderwerpen. Hier zijn enkele van de nieuwste verhalen over de Xbox Series S.

Xbox Series S-functies

Image
Image

De console wordt alleen in het wit geleverd en bevat een draadloze controller. Het heeft dezelfde CPU als de Xbox Series X met de drie belangrijkste verschillen: een iets langzamere GPU, minder geheugen en het ontbreken van een schijfstation. Dat legt de focus van de Series S op framesnelheid in plaats van resolutie, wat Microsoft zegt dat meer van zijn klanten willen.

Hoewel de GPU niet zo snel is in de Series S als in de Series X, is hij toch vier keer sneller dan de Xbox One. Je kunt games opschalen voor 4k op tv's en er is volledige hardware-ondersteuning voor grafische afbeeldingen, inclusief ray tracing, mesh shaders en arcering met variabele snelheid.

Het belangrijkste verschil tussen Xbox Series X en Xbox Series S is de resolutie.

Xbox Series S-specificaties en hardware

De xBox Series S is een volledig digitale gameconsole aangedreven door een 8-core AMD Zen 2 CPU. Het levert meer dan 40 keer de I/O-bandbreedte van een Xbox One voor snellere laadtijden, stabielere framesnelheden en Quick Resume voor meerdere titels.

Xbox Series X in één oogopslag
Framerate 1440P tot 120fps
Optisch station Geen. Alleen digitaal.
Systeem op een chip Aangepaste 7nm Enhanced SoC
Uitbreidbare opslag 1 TB uitbreidingskaart
Interne opslag 512 GB SSD
Geheugeninterface 10GB GDDR6
Geheugenbandbreedte 8GB @ 224 GB/s of 2 GB 56GB/s
IO-doorvoer (onbewerkt) 4,8 GB/s, (ongecomprimeerd) 2,4 GB/s
CPU 8-core AMD Zen 2 CPU @ 3,6 GHz/3,6 GHz met SMT ingeschakeld
GPU 4 TFLOPS
GPU-architectuur AMD RDNA 2 GPU 20 CU's @ 1.565GHz
Image
Image

Xbox Series S-games en achterwaartse compatibiliteit

Microsoft biedt 'duizenden' digitale Xbox One- en Xbox 360-digitale games voor gebruik op de Series S. Dat betekent dat wanneer je een game in de digitale winkel ziet voor de originele Xbox, de Xbox 360 of de Xbox Ten eerste kun je het spelen op de Xbox Series S.

Sommige verbeteringen in andere consoles zijn mogelijk niet beschikbaar in de Series S. Hoewel je bijvoorbeeld sommige games in 4K op de Xbox One X kunt spelen, kunnen systeemgeheugenbeperkingen van de Series S datzelfde beperken ervaring, ook al kun je hetzelfde spel op beide consoles spelen. De overgrote meerderheid van de Xbox-games is echter compatibel met de Xbox Series X en S.

De meeste Xbox One-gameaccessoires zijn ook compatibel.

De draadloze controller

Image
Image

De Xbox-controller is op verschillende belangrijke manieren opnieuw ontworpen. Nieuwe technologie tussen de console en de HDMI-televisieverbinding stuurt informatie vaker tussen de twee, waardoor tijd wordt bespaard en de gameplay sneller reageert.

Het past nu in een breder scala aan handmaten en omvat afgeronde bumpers, een voelbaar stippenpatroon op triggers en bumpers, zorgvuldig gevormde grepen en een nieuwe D-pad. De D-pad heeft nu een iets diepere schotel voor je duim en de hoeken zijn anders afgestemd zodat je de D-pad met minimale beweging kunt gebruiken.

De controller is ook ontworpen voor cross-compatibiliteit tussen Xbox Series X en Xbox One, plus pc, Android en iOS. Het onthoudt meerdere apparaten, zodat schakelen gemakkelijk is.

Een interessante knipoog naar de moderne tijd is de Share-knop. Hiermee kunnen gamers gemakkelijk screenshots maken of video's opnemen om met anderen te delen.

De koptelefoon

De console wordt niet geleverd met een headset. Meerdere fabrikanten beweren echter al dat hun headsets compatibel zullen zijn met de Xbox Series S.

Aanbevolen: