Windows 11: Nieuws, releasedatum en specificaties

Inhoudsopgave:

Windows 11: Nieuws, releasedatum en specificaties
Windows 11: Nieuws, releasedatum en specificaties
Anonim

Windows 11 is het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, voorafgegaan door Windows 10. Nu Windows 10 in 2025 wordt stopgezet, is het duidelijk dat er iets voor in de plaats moest komen. Deze versie van Windows, beschikbaar sinds oktober 2021, biedt een nieuw Start-menu, voegt een widget-taakbalk toe en verandert de algemene gebruikersinterface.

Image
Image

Wanneer werd Windows 11 uitgebracht?

Windows 11 werd officieel aangekondigd op 24 juni 2021. De bètaversie arriveerde kort daarna in juli en de volledige openbare release kwam beschikbaar op 5 oktober 2021.

Windows 11 kan worden gebruikt op oudere apparaten via een software-update en op nieuwere apparaten die worden geleverd met het besturingssysteem vooraf geïnstalleerd. Als uw apparaat niet in aanmerking komt voor de upgrade, kunt u het het snelst verkrijgen door een nieuw apparaat te kopen. Sommige apparaten die als eerste Windows 11 draaiden, zijn Microsoft Surface Pro 8 en Surface Go 3.

Windows 10 is grotendeels beschouwd als de laatste grote versie van Windows, waar het meer wordt behandeld als een service die voortdurend wordt bijgewerkt. Maar nu Windows 10 officieel de ondersteuning verliest in 2025, is Windows 11 beschikbaar als een optionele gratis upgrade. Hier leest u hoe u kunt updaten van Windows 10 naar Windows 11.

Microsoft biedt in aanmerking komende Windows 10-apparaten de Windows 11-upgrade aan sinds deze voor het eerst beschikbaar was. Een andere optie is om de Windows 11 ISO-image te downloaden of de installatieassistent van Microsoft te gebruiken om de update te forceren.

Je kunt het ook op een USB-station kopen - Windows 11 Home USB en Windows 11 Pro USB zijn beschikbaar op Amazon, of via de website van Microsoft als je een nieuwe licentie nodig hebt: Windows 11 Home download en Windows 11 Pro download.

Image
Image

Windows 11-functies

Grote OS-updates brengen grote veranderingen met zich mee. Dit wil niet zeggen dat Windows 10 in de loop der jaren geen verbeteringen heeft ondergaan, maar een grote update zoals Windows 11 zou niet als een grote update worden beschouwd zonder een aantal belangrijke wijzigingen.

Naast kleine aanpassingen, zoals afgeronde hoeken, de mogelijkheid om vooraf geïnstalleerde apps te verwijderen en nieuwe pictogrammen, zijn deze grotere ideeën:

  • Bijgewerkte taakbalk: Het is duidelijk dat Windows 11 veel verandert als het gaat om beelden, waarbij de taakbalk de primaire focus is. Dit betekent grote veranderingen in de gebruikersinterface, vensters met afgeronde hoeken, een bijgewerkt Start-menu en knoppen in het midden van de taakbalk.
  • Nieuw Startmenu: Het Startmenu is vernieuwd. Het bovenste gedeelte van dit menu toont een zoekbalk en vastgezette apps, met een link voor gemakkelijke toegang tot al uw geïnstalleerde apps, en u kunt binnenkort mappen maken voor een betere organisatie. Het onderste deel bevat aanbevolen bestanden, mappen en apps op basis van uw gebruiksgewoonten. Afmelden, vergrendelen, afsluiten en andere gerelateerde acties zijn hier ook toegankelijk.
  • Batterijstatistieken: Als u het handig vindt om de batterijgebruiksstatistieken op uw telefoon te zien, zult u hiervan genieten op uw Windows 11-computer. U kunt de batterijbesparingsmodus automatisch activeren wanneer uw batterij onder een drempel zakt, en gebruiksstatistieken van de afgelopen zeven dagen en 24 uur bekijken.
  • Moderne menu-interfaces: het bovenste gedeelte van Verkenner is bijgewerkt in Windows 11 om de voorkeur te geven aan knoppen in plaats van de traditionele menu-items Bestand en Start in Windows 10. Er is ook een meer geavanceerd rechtsklikmenu wanneer u op zoek bent naar meer opties voor mappen en bestanden.
  • Flexibele Store-app: Er zijn berichten dat de regels worden versoepeld zodat ontwikkelaars elke app bij de Microsoft Store kunnen indienen. Dit kunnen apps zijn die verbinding maken met een handelsplatform van derden en apps die worden bijgewerkt via hun eigen CDN.
  • Slimme functies voor videovergaderingen: zoals beschreven door Ditching, komt Windows 11 uit met spraakfocus, oogcontact, automatische framing en portretachtergrondvervaging om videogesprekken te verbeteren.
  • Android app-ondersteuning: Windows kan Android-apps al uitvoeren via emulatiesoftware van derden, maar nu native ondersteuning met dit besturingssysteem arriveert, kunt u Android-apps in Windows 11.

Naast nieuwe functies zijn er verschillende wijzigingen die plaatsvinden na het upgraden naar Windows 11. Ze worden allemaal vermeld op de pagina met functiebeëindigingen en verwijderingen van Microsoft, maar hier zijn er een paar:

  • Cortana: wordt niet vastgemaakt aan de taakbalk of opgenomen in de eerste opstartervaring.
  • Internet Explorer: de browser is uitgeschakeld, waarbij Edge zijn plaats inneemt.
  • S Mode: Alleen beschikbaar voor Windows 11 Home-editie.
  • Tabletmodus: deze modus is verwijderd en er is nieuwe functionaliteit en mogelijkheid toegevoegd voor het bevestigen en losmaken van het toetsenbord.
  • Apps: deze apps blijven behouden tijdens een upgrade naar Windows 11, maar worden niet automatisch geïnstalleerd tijdens een schone installatie: 3D Viewer, OneNote, Paint 3D, Skype.

Hieronder staan enkele screenshots van de interface, genomen vanuit Windows 11 Pro. U kunt zien dat er een geheel nieuwe, op het midden gerichte taakbalk is met een nieuw ontworpen Start-menu, widgets-menu, bijgewerkte bestandsverkenner en Configuratiescherm-pictogrammen, Microsoft Store, zoekfunctie, Instellingen en een vernieuwde installatieprocedure.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Windows 11 Systeemvereisten

Hieronder staan de basisvereisten voor het installeren van Windows 11. Zie de functiespecifieke vereisten van Microsoft voor Windows 11 voor nog meer benodigdheden die uw computer moet hebben als u specifieke functies wilt.

Windows 11 basissysteemvereisten
Processor: 1 GHz+; 2 of meer kernen; 64-bits processor of SoC
RAM: 4 GB
Opslag: 64 GB of groter
Systeemfirmware: UEFI, geschikt voor veilig opstarten
TPM: Trusted Platform Module versie 2.0
Grafische kaart: DirectX 12 of hoger met WDDM 2.0-stuurprogramma
Weergave: HD (720p) scherm groter dan 9" diagonaal, 8 bits per kleurkanaal

De PC He alth Check-app kan u vertellen of uw computer in aanmerking komt voor de upgrade. Installeer en voer dat programma uit om een simpel ja of nee antwoord te krijgen.

Aanbevolen: