Hoe VR de toekomst van reizen kan zijn

Inhoudsopgave:

Hoe VR de toekomst van reizen kan zijn
Hoe VR de toekomst van reizen kan zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Facebook plant naar verluidt een verscheidenheid aan virtual reality (VR)-innovaties, waaronder 'teleportatie'.
  • Tegen 2030 zullen gebruikers een slimme bril kunnen dragen om te 'teleporteren' naar locaties zoals kantoren en andermans huizen, zei Zuckerberg.
  • Recente technologische ontwikkelingen brengen het idee van teleportatie dichter bij de (virtuele) realiteit.
Image
Image

De toekomst van reizen en communicatie ligt misschien in virtual reality, zeggen experts.

Facebook-CEO Mark Zuckerberg zei onlangs dat het bedrijf werkt aan een golf van virtual reality (VR)-innovaties, waaronder 'teleportatie'. Het bedrijf hoopt dat de upgrades naar VR tegen het einde van het decennium zullen aankomen.

"De mogelijkheid hebben om naar een virtueel kantoor te teleporteren en comfortabel te werken [en te communiceren] met collega's zal de productiviteit absoluut verhogen", zei Colin Rose, CEO van Objective Reality Studios, een virtual reality-softwarebedrijf, in een e-mailinterview. “Alle benodigde componenten zijn aanwezig om dit te realiseren. We hoeven alleen maar de software in te halen.”

Facebooks rol in de VR-toekomst

Volgens een rapport in The Information gelooft Zuckerberg dat gebruikers tegen 2030 een slimme bril kunnen gebruiken om te 'teleporteren' naar locaties zoals kantoren en andermans huizen. teleporters alsof ze fysiek aanwezig zijn, waardoor persoonlijke vergaderingen kunnen worden vervangen door virtual reality.

Een resultaat van deze visie op de toekomst zou een vermindering van reizen voor zaken of plezier kunnen zijn, wat volgens Zuckerberg zou kunnen helpen de effecten van klimaatverandering te verlichten. Facebook is natuurlijk eigenaar van Oculus, wat een reeks populaire virtual reality-headsets maakt.

In een recente blogpost heeft Facebook zijn 10-jarige visie voor de toekomst van virtual reality en augmented reality (AR) uiteengezet. Het bedrijf zei dat binnenkort een bril je computer of smartphone zou kunnen vervangen.

“Je zou het vermogen hebben om fysiek aanwezig te zijn bij vrienden en familie – waar ter wereld ze zich ook bevinden – en [je zou] contextueel bewuste AI hebben om je te helpen navigeren door de wereld om je heen, evenals rijke 3D virtuele informatie binnen handbereik”, schreef het bedrijf. "Het beste van alles is dat ze je omhoog laten kijken en aanwezig blijven in de wereld om je heen in plaats van je aandacht weg te leiden naar de periferie in de palm van je hand."

Image
Image

De toekomst is nu

Recente technologische ontwikkelingen brengen het idee van teleportatie dichter bij de realiteit. Oculus test momenteel handtracking, wat zal helpen teleportatie te creëren, zei Rose. Hij voegde eraan toe dat betere 5G-connectiviteit en alomtegenwoordig supersnel internet het streamen van high-definition 360-video's voor re altime VR-omgevingen mogelijk maken.

“Om een ervaring te hebben waarbij het voelt alsof je echt aanwezig bent met anderen in een virtuele ruimte, hebben we verbeteringen nodig in het renderen van full-body beelden,” zei Rose. "Momenteel hebben we de gebruiker nodig om tegen een groen scherm te staan en de afbeelding door bewerkingssoftware te laten lopen, om ze op de afbeelding te plaatsen."

"Iedereen die VR heeft gebruikt, weet dat het je kan onderdompelen op een manier die geen enkele andere techneut kan."

Rose zei dat hij gelooft dat de technologie voor teleportatie binnen vijf jaar klaar kan zijn voor consumenten. "Er zullen enkele uitdagingen zijn die moeten worden overwonnen door iemands volledige gezicht weer te geven terwijl ze een VR-bril dragen en slechts enkele esthetische dingen die zullen bijdragen aan het realisme, zei hij. "Het is onvermijdelijk dat de prijs zal dalen van technologieën zoals HoloLens, haptische feedbackvesten en omnidirectionele loopbanden die je onderdompelen op een manier die de gemiddelde consument zich vandaag de dag niet kan veroorloven."

Zijn bedrijf bouwt bijvoorbeeld een VR-klastoepassing om leerlingen terug naar de klas te 'teleporteren'.

"Iedereen die VR heeft gebruikt, weet dat het de mogelijkheid heeft om je onder te dompelen op een manier die geen enkele andere technologie kan," zei hij.

Een ander gebruik van teleportatie kan zijn om senioren te helpen een huis te vinden dat aan hun behoeften voldoet zonder te hoeven reizen. First In Promotions produceert bijvoorbeeld VR-tours voor makelaars en potentiële klanten.

"De kijker toert op ooghoogte door de kamer met een 360-graden ervaring", zei Dave Kohl, de marketingdirecteur van het bedrijf, in een e-mailinterview. “Ouderen kunnen lopen of hun rolstoel gebruiken. Terwijl ze de veiligheidsbril dragen, kunnen ze bepalen of ze planken of tafels kunnen bereiken, hoeken kunnen omzeilen en van kamer naar kamer kunnen draaien."

Aanbevolen: