De toekomst van meldingen kan minder vervelend zijn

Inhoudsopgave:

De toekomst van meldingen kan minder vervelend zijn
De toekomst van meldingen kan minder vervelend zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Google werkt aan een nieuw meldingssysteem dat pings en gongs vervangt door methoden zoals bewegende schaduwen, fysieke tikken of zelfs luchtbellen.
  • Met een toenemend aantal apparaten en apps die waarschuwingen verzenden, vinden veel gebruikers het moeilijk om zich te concentreren.
  • BeReal is een nieuwe app voor het delen van foto's die gebruikers eraan herinnert om slechts één keer per dag een momentopname te delen.
Image
Image

Als je het geluid van een ander apparaatmelding niet kunt horen, ben je niet de enige en horen fabrikanten je pijn.

Google werkt aan een nieuw type meldingssysteem voor slimme apparaten voor thuisgebruik, genaamd Little Signals. Het concept vervangt pings en chimes voor methoden zoals bewegende schaduwen, fysieke tikken of zelfs luchtbellen. Veel gebruikers kunnen blijkbaar niet wachten om alle rinkelende geluiden en knipperende waarschuwingen te stoppen.

"Meldingsmoeheid bestaat echt", vertelde Mike Welsh, de chief creative officer van het digitale adviesbureau Mobiquity, aan Lifewire in een e-mailinterview. "Merken op alle platforms moeten begrijpen dat je niet te maken hebt met naamloze, gezichtsloze gebruikers aan de andere kant van een transactie. Je hebt te maken met een heel persoon met een heel leven buiten de interacties die je start. Als het gaat om meldingen, minder is meer."

Stillere waarschuwingen

Een Google-website pronkt met het nieuwe Little Signals-concept als onderdeel van een algehele inspanning om ambient computing te creëren. Het bedrijf wil alle gebruikersmeldingen van verschillende apparaten samenvoegen en omzetten in minder opdringerige signalen.

Google-onderzoekers zeggen dat mensen op veel manieren meldingen ontvangen, variërend van de beweging van de handen op een klok tot het rinkelen van een telefoon. Het Google-team suggereert dat zo'n breed scala aan signalen ons zou kunnen stressen.

Om het probleem aan te pakken, stellen de onderzoekers zes apparaten voor die zijn ontworpen om op verschillende en zachte manieren meldingssignalen af te geven. "De zes objecten in deze ontwerpstudie maken gebruik van verschillende zintuiglijke signalen om subtiel om aandacht te vragen", schrijft Google op zijn uitlegpagina. "Ze houden ons op de hoogte, maar zachtjes, en bewegen van de achtergrond naar de voorgrond als dat nodig is."

One Little Signals-apparaat genaamd Air stuurt meldingen via luchtwolken, vergelijkbaar, zegt Google, met de lichte beweging van bladeren aan een plant terwijl ze ritselen als reactie op een zacht briesje. Een ander apparaat met de naam Button groeit naarmate het zich vult met informatie, zoals berichten die zich opstapelen in een e-mailmap. Als je het op de ene manier draait, krijg je meer details te zien, terwijl je aan de andere kant minder details onthult. Een apparaat met de naam Beweging heeft zeven pinnen die op en neer gaan om timer- of kalendermeldingen te suggereren.

Er is ook Shadow, een apparaat dat via schaduwen communiceert door de lange bovenkant uit te rekken. Google zegt dat deze waarschuwing bedoeld is om te reageren op de aanwezigheid van een gebruiker. Google stelt ook Tap voor, een apparaat dat geluiden maakt door fysiek op voorwerpen en oppervlakken in de buurt te tikken. De intensiteit van een tik is bedoeld om overeen te komen met het urgentieniveau van de melding.

Rust vinden

Met een toenemend aantal apparaten en apps die waarschuwingen verzenden, vinden veel gebruikers het moeilijk om zich te concentreren. Gloria Mark, een professor in informatica aan de Universiteit van Californië, Irvine, heeft onderzoek gedaan waaruit blijkt dat de gemiddelde kantoormedewerker zich slechts drie minuten op één taak concentreert.

Om wat van deze verloren tijd terug te winnen, houden softwareontwikkelaars de zaken ook steeds meer op een laag pitje. BeReal is bijvoorbeeld een nieuwe app voor het delen van foto's waarmee gebruikers een dagelijkse momentopname van hun dag kunnen delen. Een keer per dag - op een willekeurig tijdstip - ontvangen gebruikers een melding van de app dat het tijd is om hun BeReal van de dag te posten.

Image
Image

Gebruikers hebben twee minuten de tijd om een foto te maken van wat ze ook doen, en net zoals de camera aan de achterkant van hun telefoon hun activiteit vastlegt, maakt de camera aan de voorkant een foto van de gebruiker. Het idee achter de app lijkt te zijn om te voorkomen dat mensen te vaak foto's online plaatsen.

"We hebben gemerkt dat bedrijven steeds meer geneigd zijn systemen te bouwen die niet veel meldingen gebruiken", vertelde David Galownia, de CEO van het softwareontwerpbedrijf Slingshot, via e-mail aan Lifewire. "Denk aan een recensie van een dag of een week in plaats van het sturen van een bling elke keer dat er iets aan de hand is. Je kunt klanten ook laten kiezen hoe vaak en hoe ze een melding krijgen."

Aanbevolen: