Loop Hero' is de meest verslavende game die ik ooit heb gespeeld

Inhoudsopgave:

Loop Hero' is de meest verslavende game die ik ooit heb gespeeld
Loop Hero' is de meest verslavende game die ik ooit heb gespeeld
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Loop Hero is gemakkelijk op te pikken, maar wordt kort daarna een obsessie.
  • De moeilijkheidsgraad is in het begin steil, maar je wordt beloond voor zelfs je meest vernederende verliezen.
  • De Engelse vertaling had wat meer tijd in de oven mogen gebruiken.
Image
Image

Ik haalde bijna mijn deadline voor dit artikel over mijn ervaring met Loop Hero, omdat ik het grootste deel van de afgelopen twee dagen het spel heb gespeeld. Ik heb het gevoel dat dat je het meeste vertelt van wat je zou willen weten.

Loop Hero is een pixelart-genre-bender die elementen uit RPG's, roguelikes, auto-battlers, kaartspellen en re altime strategiespellen combineert. Je krijgt de leiding over een enkele avonturier zonder wapens en een doodswens, en wordt uitgedaagd om zowel hem als de kerker tegelijkertijd op te bouwen, zonder de kerker te moeilijk te maken voor hem om te overleven.

Het is ingewikkelder dan het klinkt. Je sterft veel in Loop Hero, maar op de een of andere manier is het zelden frustrerend. Zelfs toen ik een aanvankelijk veelbelovende run-through had verloren in wat neerkwam op pure pech, was het gemakkelijk om mezelf af te stoffen en het gewoon opnieuw te proberen. En opnieuw. En toen was het 3 uur 's nachts.

Ik heb niet kunnen spelen

Vicious Cycle

Je begint elke ronde van Loop Hero op een lege kaart, met een paar vijandige slimes als gezelschap. Je bestuurt je avonturier niet rechtstreeks. In plaats daarvan wordt hij op een willekeurige tegel op de kaart gedropt en begint onmiddellijk naar voren te rennen, vechtend tegen alles wat hem in de weg staat.

Als je vijanden verslaat, verdien je kaarten die je kunt spelen om delen van de kaart om te zetten in nieuwe locaties, zoals bossen, begraafplaatsen, bergen of weiden. Deze kunnen veel nuttige actieve en passieve effecten opleveren, zoals gezondheidsbonussen of extra middelen. Ze maken de kaart ook langzaam gevaarlijker voor je avonturier door er meer monsters op te gooien.

Image
Image

Je wordt gevraagd om veel platen draaiende te houden in Loop Hero, tussen de gevaren van de kaart, het verstrijken van de tijd, de gezondheid van je avonturier, de staat van zijn uitrusting en een geleidelijk geïntroduceerde reeks andere mechanica, zoals ervaringspunten. U kunt echter op elk moment pauzeren voor eenvoudig microbeheer, dus het wordt zelden te veel om te verwerken.

Het klinkt ingewikkeld, en dat is het ook, maar ik ben oprecht onder de indruk van hoe goed Loop Hero erin slaagt een gebruiker te leren spelen. Hoewel de vertaling in het Engels niet perfect is - de ontwikkelaars komen uit Rusland, wat ook het pikzwarte gevoel voor humor van de game verklaart - heeft Loop Hero een van de geweldige tutorials aller tijden. Ik ging van geen idee wat me te wachten stond in ongeveer vijf minuten helemaal op mijn gemak met de systemen van de game. Gezien het feit dat dit ongeveer zes games zijn die rommelig op elkaar zijn geslagen, is dat verbazingwekkend.

Nog maar één beurt

Loop Hero is opgezet om je tijd te respecteren. Je algemene doel op een bepaalde kaart is het verzamelen van middelen, die op je thuisbasis kunnen worden gebruikt om nuttige voorzieningen te bouwen. Zelfs als je sterft, houd je 20% van wat je hebt verzameld; als je je terugtrekt, kun je 60% behouden.

In theorie betekent dit dat het spel is opgesplitst in discrete, licht verteerbare brokken. Je kunt gemakkelijk een kaart binnendringen, deze instellen voor low-impact resource farming en in een mum van tijd goede vooruitgang boeken.

Image
Image

Ik heb deze theorie echter niet met succes getest, omdat ik Loop Hero niet minder dan twee uur achter elkaar heb kunnen spelen. Het is in hetzelfde gezelschap als games als Slay the Spire, waar het me constant verleidt om nog één kaart te spelen, met een ander kaartspel, onder iets andere omstandigheden, enzovoort. Loop Hero is misschien niet expliciet vernoemd naar "compulsion loops", maar het zou me niet verbazen als dat zo was.

Het heeft een paar ruwe randen. Een paar tooltips zijn niet erg logisch (zoals de eigenschap Surveyor). Sommige kaarten hebben verborgen interacties met elkaar. En in de beste roguelike-traditie kan het verschil tussen een succesvolle run en een mislukking neerkomen op pure pech. Het is het oude XCOM-probleem, waar '75% kans om te ontwijken' eigenlijk betekent 'negen keer achter elkaar geraakt worden en doodgaan'. Soms besluit de computer je te haten.

Voor $ 15 is dit echter een van de beste deals tot nu toe dit jaar. Loop Hero is verslavend, uitdagend en uniek, met een bizar uitgangspunt, een lange leercurve en een multi-genre constructie die fans van over de hele hobby kan aantrekken. Het is de moeite van het bekijken waard.

Aanbevolen: