Ik heb Apple Music. Heb ik iTunes Match nodig?

Inhoudsopgave:

Ik heb Apple Music. Heb ik iTunes Match nodig?
Ik heb Apple Music. Heb ik iTunes Match nodig?
Anonim

Als je een kopie van je muziekbibliotheek in de cloud wilt bewaren zodat er een back-up van is en overal beschikbaar is, is het begrijpelijk dat je misschien niet zeker weet of je iTunes Match, Apple Music of beide nodig hebt. De services lijken in sommige opzichten immers behoorlijk op elkaar. Nou, we kunnen helpen. Lees verder om erachter te komen of je iTunes Match nodig hebt als je al geabonneerd bent op Apple Music.

Image
Image

Het verschil tussen iTunes Match en Apple Music

iTunes Match is een cloudback-upoplossing die de muziek opslaat in je iCloud-account en beschikbaar maakt op elk compatibel apparaat. Al je apparaten hebben toegang tot dezelfde muziek en er wordt veilig een back-up gemaakt van je muziekcollectie.

Voor een diepgaand overzicht van iTunes Match, bekijk Alles wat u moet weten over iTunes Match.

Apple Music is een muziekstreamingservice die voor een vast maandelijks bedrag toegang biedt tot alle muziek in de iTunes Store. Met Apple Music raak je je muziek nooit meer kwijt. Als een nummer van uw apparaat is verwijderd en het nog steeds in de iTunes Store staat, kunt u het opnieuw downloaden.

Bottom Line

Hoewel de twee services samenwerken, hoeft u ze niet samen te gebruiken. Je kunt Apple Music gebruiken zonder iTunes Match-abonnement en vice versa.

U bezit uw muziek met iTunes Match

Het grootste verschil tussen de twee services is dat Apple Music-abonnees niet de muziek bezitten die ze van de service krijgen. Nummers van Apple Music zijn alleen te beluisteren als je een actief abonnement hebt. Wanneer je abonnement afloopt, verdwijnt de muziek die je hebt gekregen. Met iTunes Match behoudt de gebruiker, wanneer een abonnement wordt opgezegd, de muziek die hij had voordat hij zich aanmeldde.

Apple Music gebruikt DRM, iTunes Match niet

Er kunnen op de lange termijn gevolgen zijn voor je muziek als je iTunes Match vervangt door Apple Music. De reden heeft te maken met het beheer van digitale rechten.

Omdat de muziek erin kopieën van je bestanden zijn, gebruikt iTunes Match geen DRM. Apple Music daarentegen gebruikt DRM om toegang tot Apple Music-nummers te voorkomen wanneer een abonnement is afgelopen.

Dus als je een DRM-vrij nummer op je harde schijf of in iTunes Match hebt staan en je abonnement opzegt, kun je nog steeds van het nummer genieten. Als je dat nummer vervangt door een nummer van Apple Music, heeft de nieuwe versie DRM en werkt deze alleen als je een abonnement hebt.

Maak altijd een back-up; iTunes Match kan één zijn

Het spreekt voor zich dat het van cruciaal belang is om een back-up van uw gegevens te maken. Als u bijvoorbeeld een back-up maakt naar Time Machine, bent u gedekt. We raden een tweeledige back-upstrategie aan: lokale back-up en cloudback-up. Dit zorgt ervoor dat zelfs als de ene back-up mislukt, u op de andere kunt vertrouwen. iTunes Match biedt een cloudback-up.

De iTunes Match-service maakt alleen een back-up van muziek, niet een hele computer, dus misschien wilt u een completere back-upservice. Maar als je heel veel muziek hebt, is een extra $ 25 per jaar een kleine prijs om te betalen voor gemoedsrust.

Bottom Line

Als je niet veel tijd of geld hebt besteed aan het bouwen van je muziekbibliotheek en het bezitten van muziek je niet veel uitmaakt, is het misschien niet logisch om elk jaar $ 25 extra te betalen voor iTunes Match. Betaal in dat geval de jaarprijs voor Apple Music.

Dus, welke heb je nodig?

Als je een cloudback-upoplossing voor je muziek wilt en geen muziek wilt streamen of een andere service zoals Spotify wilt gebruiken, heb je alleen iTunes Match nodig. Als je muziek wilt streamen en een vrijwel onbeperkte nummerselectie wilt hebben - en een back-up wilt krijgen die bestaat zolang je je abonneert - dan is Apple Music iets voor jou.

Je hebt ze niet allebei nodig, maar misschien heb je liever de gemoedsrust dat je beide aanbiedingen hebt, vooral omdat het verschil tussen alleen Apple Music en beide slechts $ 25 per jaar is.

Aanbevolen: