Kunt u Firefox op Chromebook installeren?

Inhoudsopgave:

Kunt u Firefox op Chromebook installeren?
Kunt u Firefox op Chromebook installeren?
Anonim

Wat te weten

  • Er is geen officiële Firefox-app voor Chromebooks, maar u kunt de Android-versie installeren vanuit de Play Store.
  • U kunt Firefox ESR (Extended Support Release) installeren op modellen die Linux ondersteunen.
  • Als uw Chromebook geen Linux ondersteunt, kunt u deze installeren met Crouton.

Dit artikel behandelt drie manieren om Firefox op een Chromebook te krijgen, hoewel je een aantal compromissen zult moeten sluiten.

Methode 1: Installeer de Play Store-app

De meeste Chromebooks worden tegenwoordig geleverd met ingebouwde ondersteuning voor Android-apps. Dat betekent dat je Android-apps kunt installeren vanuit de Google Play Store en Firefox heeft een app die waarschijnlijk werkt op je Chromebook.

  1. Open de Google Play Store.
  2. Zoeken naar Firefox.
  3. Tik op Installeren.

    Image
    Image

Dat is het! Maar hier is een compromis. De Firefox die wordt geïnstalleerd, is de mobiele versie die over het algemeen bedoeld is voor Android-telefoons. De belangrijkste verschillen zijn de adresbalk onder aan het scherm en websites met mobiele sites zullen die sites leveren in plaats van de desktopsites.

Je kunt de desktopversie van een website aanvragen door op de hamburger-knop (drie stippen) in de rechterbenedenhoek te tikken en te schakelen tussen Desktopsitein het menu.

Methode 2: Installeer Firefox ESR

Als u liever een desktopversie van Firefox heeft, kunt u mogelijk de ESR-versie (Extended Support Release) installeren. Om dat te doen, moet uw Chromebook Linux-ondersteuning hebben. U kunt dat controleren in Instellingen.

  1. Tik op Tijd in de rechterbenedenhoek van de Chromebook en tik vervolgens op Instellingen.

    Image
    Image
  2. Zoek naar "Linux". Je zou een resultaat moeten vinden met de naam "Linux (beta)." Als u dat niet doet, betekent dit dat Linux niet wordt ondersteund op uw Chromebook. Als dat zo is en u wilt doorgaan met de installatie, klikt u op Turn On.

    Image
    Image
  3. Voer een gebruikersnaam in en kies Schijfgrootte. Klik op Install.

    Image
    Image
  4. Wanneer de installatie is voltooid, zou een terminalvenster moeten openen. Typ sudo apt install firefox-esr en druk vervolgens op Enter.
  5. Typ Y en druk op Enter. Na een tijdje zie je wat tekst op het scherm en keer je terug naar de opdrachtregel.
  6. Typ Exit en druk op Enter om het terminalvenster te sluiten.

Als je problemen ondervindt tijdens de installatie, probeer dan opnieuw op te starten, voer dan de Linux-app opnieuw uit en herhaal de opdracht.

Bottom Line

Firefox ESR is de uitgebreide ondersteuningsversie van Firefox die Mozilla ontwikkelt voor grotere bedrijven en bedrijven. De ontwikkelingscyclus voor Firefox ESR is langzamer dan het consumentenproduct. Dat betekent dat dit een oudere versie van de browser is. Functies die naar de nieuwste versie van Firefox komen, zullen veel langer nodig hebben om naar deze versie te komen, maar het is een volledige browser van desktopklasse.

Methode 3: Installeer Linux op uw Chromebook met Crouton

Als uw Chromebook Linux niet ondersteunt, maar Firefox absoluut op uw Chromebook moet zijn geïnstalleerd, kunt u de app Crouton gebruiken waarmee u Linux op uw Chromebook kunt installeren. Dit is een stuk ingewikkelder. Nadat u Crouton hebt geïnstalleerd, kunt u dezelfde opdracht gebruiken als hierboven vermeld om Firefox ESR te installeren.

Aanbevolen: