Hoe u uw nieuwe stereosysteem kunt installeren

Inhoudsopgave:

Hoe u uw nieuwe stereosysteem kunt installeren
Hoe u uw nieuwe stereosysteem kunt installeren
Anonim

Wat te weten

  • Plaats de luidsprekers, ontvanger of versterker en alle gerelateerde apparaten. Zorg ervoor dat er geen componenten zijn aangesloten op een stroombron.
  • Sluit elk apparaat aan op de ontvanger of versterker met behulp van de aansluitingen die voor het apparaat worden aanbevolen.
  • Met alle apparaten aangesloten en het volume laag, sluit elk apparaat aan op de stroom om de installatie te testen.

Dit artikel legt uit hoe je een standaard stereosysteem instelt en installeert. De meeste opstellingen bevatten een paar luidsprekers, een versterker of ontvanger en andere media-apparaten zoals muziekspelers. Als u van plan bent een meer geavanceerde 5. Thuisbioscoopsysteem met 1 luidspreker, het proces is ingewikkelder.

Hoe u uw nieuwe stereosysteem installeert

Als je klaar bent om je nieuwe stereosysteem uit te pakken en te installeren, open dan ter referentie de gebruikershandleiding op de pagina's die de installatie en installatie beschrijven. Diagrammen van uw apparaten volledig ingesteld zijn handig als u problemen ondervindt tijdens de montage. Bewaar tijdens het werk het verpakkingsmateriaal en de dozen voor het geval u een defecte luidspreker of onderdeel moet retourneren.

  1. Pak de stereoluidsprekers voor het linker- en rechterkanaal uit en plaats ze volgens deze plaatsingsrichtlijnen.

    Image
    Image
  2. Pak de ontvanger (of versterker) en eventuele andere apparaten in je thuismedia-opstelling uit en stel ze in. Zorg ervoor dat niet alle componenten zijn aangesloten op de muur en zijn uitgeschakeld.
  3. Sluit de linker- en rechterluidsprekerdraden aan op de hoofd- of voorluidsprekeruitgangen op het achterpaneel van de ontvanger of versterker. Dit is meestal gemakkelijk te doen, maar afhankelijk van je instellingen en labels kan het verwarrend worden.

    Image
    Image

    Raadpleeg de handleiding van je luidspreker of ontvanger (of versterker) als je vastloopt.

  4. Sluit de digitale uitgangen van de broncomponenten aan op de receiver of versterker. Apparaten zoals dvd- en cd-spelers hebben vaak een optische digitale uitgang, een coaxiale digitale uitgang of beide. Sluit een of beide uitgangen aan.

    Image
    Image
  5. Sluit de analoge in-/uitgangen van de broncomponenten aan op de receiver of versterker. Veel apparaten, zelfs sommige dvd- en cd-spelers, hebben analoge uitgangen. Deze aansluiting is optioneel, tenzij uw ontvanger of versterker alleen analoge ingangen heeft of als u de spelers aansluit op een tv met alleen analoge ingangen.

    Image
    Image

    Sluit indien nodig de analoge uitgangen van het linker- en rechterkanaal van de spelers aan op de analoge ingangen van de ontvanger, versterker of televisie.

  6. Bevestig de AM- en FM-antennes op de juiste aansluitingen op de ontvanger.

    Image
    Image
  7. Met de aan/uit-knoppen op de componenten in de UIT-stand, sluit u de componenten aan op de muur. Bij meerdere componenten kan het nodig zijn om een stekkerdoos met meerdere stopcontacten te gebruiken.

    Image
    Image

Schakel de ontvanger in op een laag volume en controleer of het geluid uit beide luidsprekers komt. Als u geen geluid uit welke bron dan ook hebt, schakelt u het systeem uit en controleert u alle verbindingen opnieuw, inclusief de luidsprekers. Probeer het systeem opnieuw.

Aanbevolen: