Nummers crossfaden in Windows Media Player 12

Inhoudsopgave:

Nummers crossfaden in Windows Media Player 12
Nummers crossfaden in Windows Media Player 12
Anonim

Wat te weten

  • Select Switch to Now Playing > Enhancements > Crossfading en automatische volumenivellering > Crossfading inschakelen.
  • Druk op Ctrl+ 1 om terug te gaan naar de bibliotheekweergave.

Dit artikel legt crossfading uit en hoe u dit in Windows Media Player kunt inschakelen

Bottom Line

Gelukkig heeft Windows Media Player 12 precies de functie om dit te realiseren (lees voor Windows Media Player 11 in plaats daarvan onze tutorial over hoe je muziek kunt crossfaden in WMP 11). De audioverbeteringsfaciliteit in kwestie heet Crossfading en kan eenvoudig worden ingesteld om automatisch te gebeuren (als je weet waar je moet kijken, tenminste).

Luister op een nieuwe manier naar je muziekbibliotheek

Eenmaal geconfigureerd, kun je op een nieuwe manier naar je muziekbibliotheek luisteren; deze audiomixtechniek zorgt ervoor dat de manier waarop je muziekcollectie wordt afgespeeld ineens professioneler klinkt en het luisteren interessanter maakt. Als je al je eigen op maat gemaakte afspeellijsten hebt gemaakt, worden deze ook verwerkt wanneer crossfading is ingesteld - het nadeel bij het gebruik van deze faciliteit is echter dat je geen tracks op audio-cd's kunt crossfaden.

Als je zin hebt om dit geweldige audio-effect in te stellen in plaats van te moeten lijden onder (de soms vervelende) stille hiaten tussen nummers, volg dan deze korte crossfading-tutorial voor Windows Media Player 12. Naast het vinden van hoe je deze functie kunt inschakelen aan (die standaard is uitgeschakeld), ontdek je ook hoe je de hoeveelheid tijd dat nummers elkaar overlappen kunt variëren voor die perfecte crossfade.

Bekijk het scherm Crossfade-opties van Windows Media Player 12 en schakel het in

Met het programma Windows Media Player 12 actief:

  1. Open Windows Media Player en speel een nummer af.

    Image
    Image
  2. Selecteer het Switch to Now Playing icoon rechtsonder in het scherm, aangeduid met drie vierkanten en een pijl.

    Image
    Image

    U kunt het toetsenbord ook gebruiken door de [CTRL] toets ingedrukt te houden en op [3] te drukken.

  3. Klik met de rechtermuisknop ergens in het Now Playing-scherm en kies Enhancements > Crossfading and Auto Volume Leveling.

    Image
    Image
  4. Er wordt een nieuw venster geopend met opties voor crossfading. Druk op Zet Crossfading aan om het in te schakelen.

    Image
    Image
  5. Gebruik de schuifregelaar op het venster om de duur van de overlap tussen nummers in te stellen. Als je klaar bent, sluit je het venster en keer je terug naar je muziek.

    Image
    Image

Automatische crossfading testen en aanpassen

  1. Klik op het pictogram in de rechterbovenhoek van het scherm (3 vierkanten en een pijl) om terug te gaan naar de bibliotheekweergave. U kunt ook de [CTRL]-toets ingedrukt houden en op [1]. drukken

    Image
    Image
  2. Een van de eenvoudigste manieren om te controleren of je genoeg crossfading-tijd hebt, is door een bestaande afspeellijst te gebruiken die je al hebt gemaakt en een testrun hebt gedaan. Als u er eerder een aantal hebt gemaakt, vindt u ze in het gedeelte Afspeellijsten in het linkermenuvenster. Voor meer informatie over afspeellijsten in Windows Media Player, wordt onze tutorial over het maken van een afspeellijst in WMP 12 aanbevolen om er snel een te kunnen instellen. Als een alternatieve methode die supersnel is, kun je ook een tijdelijke afspeellijst maken in Windows Media Player door een paar nummers uit je digitale muziekbibliotheek te slepen en neer te zetten in het rechterdeelvenster waar staat: "Drag Items Here."

  3. Om te beginnen met het afspelen van nummers in een van je afspeellijsten, dubbelklik je er gewoon op om te beginnen.
  4. Terwijl een nummer wordt afgespeeld, schakelt u zoals eerder over naar het scherm Nu afspelen. Om een nummer snel vooruit te spoelen in plaats van te moeten wachten tot het einde is bereikt (om de crossfade te horen), schuift u de zoekbalk (dat is de lange blauwe balk onder aan het scherm) tot bijna het einde van de track. Als alternatief kan de knop Nummer overslaan ook worden gebruikt om het nummer snel vooruit te spoelen door de linkermuisknop erop ingedrukt te houden.

    Image
    Image
  5. Als de overlaptijd moet worden aangepast, gebruik dan de crossfade-schuifbalk om het aantal seconden te verhogen of te verlagen -- als u het scherm met crossfade-instellingen niet ziet, sleep dan het hoofdscherm van Windows Media Player over uw bureaublad weinig te zien.
  6. Controleer nogmaals de crossfade tussen de volgende twee nummers in je afspeellijst en herhaal de bovenstaande stap indien nodig.

Aanbevolen: