Nummers crossfaden in iTunes

Inhoudsopgave:

Nummers crossfaden in iTunes
Nummers crossfaden in iTunes
Anonim

Wat te weten

  • Om crossfading in te schakelen, opent u iTunes en selecteert u iTunes in de menubalk, selecteert u Voorkeuren en selecteert u vervolgens Afspelen vanuit het menu.
  • Selecteer het Crossfade Songs selectievakje en verplaats vervolgens de schuifbalk om de duur van de crossfade aan te passen (standaard is zes seconden). Selecteer OK.
  • Met crossfading, als het eerste nummer uitfadet en het volgende infadet, kunnen luisteraars genieten van een soepele, naadloze overgang tussen nummers.

Dit artikel legt uit hoe je een weinig bekende iTunes-functie, crossfading genaamd, kunt gebruiken, wat de perfecte oplossing is voor iedereen die zich ooit ergert aan hiaten tussen nummers.

Crossfading instellen

Volg deze stappen om crossfading in te stellen.

  1. Open iTunes en selecteer iTunes in de menubalk.
  2. Selecteer Voorkeuren.

    Als u een Windows-apparaat gebruikt, vindt u deze optie onder het menu Bewerken.

    Image
    Image
  3. Selecteer het Playback icoon in de bovenste menubalk.
  4. Selecteer het Crossfade Songs selectievakje. Verplaats nu de schuifbalk om de duur van de crossfade tussen nummers aan te passen. De standaardlengte is zes seconden.

    Image
    Image
  5. Als u klaar bent, selecteert u OK om het voorkeurenmenu te verlaten.

Wat is crossfading?

Crossfading verwijst naar het overlappen van het einde van een track met het begin van de volgende. Terwijl de eerste track uitfadet en de volgende infade, genieten luisteraars van een soepele, naadloze overgang tussen nummers. Als je graag naar continue, non-stop muziek luistert, misschien tijdens het sporten of intense concentratie, dan is crossfading een goede manier om je in de zone te houden. Het duurt maar een paar seconden om te configureren.

Aanbevolen: