Een autoresponder instellen in Apple Mac OS X Mail

Inhoudsopgave:

Een autoresponder instellen in Apple Mac OS X Mail
Een autoresponder instellen in Apple Mac OS X Mail
Anonim

Wat te weten

  • Mail > Voorkeuren > Regels > Regel toevoegen> toevoegen Beschrijving > voorwaarden instellen > Beantwoorden op bericht > Beantwoorden tekstbericht > toevoegen sms > OK.
  • Om uit te schakelen, Mail > Voorkeuren > Rules > deselecteer de regel inActieve kolom.

Dit artikel legt uit hoe je automatisch berichten kunt beantwoorden in macOS X Mail. Instructies zijn van toepassing op Mail die draait op macOS (t/m Catalina, versie 10.15) en OS X.

  1. Selecteer Mail > Voorkeuren in het menu bovenaan het scherm.

    Image
    Image
  2. Selecteer Regels.

    Image
    Image
  3. Klik op Regel toevoegen.
  4. Geef uw autoresponder een beschrijvende naam onder Description.

    Image
    Image
  5. Vul de voorwaarden in waaronder u uw autoresponderbericht wilt verzenden. Bijvoorbeeld:

    • Om Mail alleen te laten antwoorden op e-mails die u op een specifiek adres hebt ontvangen, stelt u het criterium in op Aan bevat [email protected].
    • Als je alleen automatisch wilt reageren op afzenders in je contacten, op mensen die je eerder hebt gemaild of op VIP's, moet je het criterium op Afzender staat in mijn contacten, zetten Afzender is in mijn vorige ontvangers of Afzender is respectievelijk VIP.
    • Als u het automatische antwoord op alle inkomende e-mails wilt laten verzenden, maakt u het criterium Elk bericht.
    Image
    Image
  6. Selecteer Antwoord op bericht onder Voer de volgende acties uit.

  7. Klik Beantwoord berichttekst.
  8. Typ de tekst die moet worden gebruikt voor de auto-responder.

    Voor een automatisch antwoord op vakantie of afwezigheid, vertel de ontvanger wanneer je verwacht terug te komen. Als je niet van plan bent om je oude e-mail door te nemen wanneer je terugkomt, laat dan de ontvangers weten wanneer ze hun berichten opnieuw moeten verzenden als ze nog steeds relevant zijn.

    Image
    Image
  9. Klik op OK.
  10. Als u wordt gevraagd Wilt u uw regels toepassen op berichten in geselecteerde mailboxen?, klik dan op Niet toepassen.

    Als u op Toepassen klikt, stuurt Mail het automatische antwoord op bestaande berichten, waardoor mogelijk duizenden berichten en meerdere identieke antwoorden naar dezelfde ontvanger worden gegenereerd.

  11. Sluit het Regels dialoogvenster.

    Antwoorden die met deze auto-respondermethode worden gegenereerd, bevatten niet alleen de originele berichttekst, maar ook de originele bestandsbijlagen. U kunt een AppleScript auto-responder gebruiken om dit te voorkomen.

Schakel elke automatische beantwoorder uit

Om een regel voor automatisch reageren die je hebt ingesteld in Mail uit te schakelen en te voorkomen dat automatische antwoorden uitgaan:

  1. Select Mail > Voorkeuren > Regels.
  2. Zorg ervoor dat de regel die overeenkomt met de auto-responder die u wilt uitschakelen, niet is aangevinkt in de Active kolom.
  3. Sluit het Rules voorkeurenvenster.

Aanbevolen: