Hoe u uw grafisch ontwerpbedrijf kunt promoten

Inhoudsopgave:

Hoe u uw grafisch ontwerpbedrijf kunt promoten
Hoe u uw grafisch ontwerpbedrijf kunt promoten
Anonim

Je kunt een grafisch ontwerpbedrijf op veel manieren promoten. Sommige kosten meer tijd dan andere, maar als u uw bedrijf wilt laten groeien, moet u zich ertoe verbinden om ten minste een paar uur per week aan deze marketingtechnieken te besteden, zelfs nadat u zoveel zaken heeft gedaan als u nodig heeft.

Veel van de onderstaande methoden zijn goedkoop of gratis en kunnen leiden tot meer bekendheid voor uw bedrijf en nieuwe klanten.

Bepaal na een proefperiode welke methoden het beste voor u werken en blijf bij de een of twee die u het meeste opleveren.

Image
Image

Bottom Line

Er is geen betere manier om je vaardigheden te promoten dan je werk voor zichzelf te laten spreken. Wanneer uw kredietlimiet verschijnt met het werk dat u doet, kunt u sneller het woord over uw diensten verspreiden. In veel gevallen geven uw klanten uw contactgegevens door in het geval van een vraag, maar u kunt die stap overslaan en garanderen dat mensen contact met u kunnen opnemen wanneer uw kredietlimiet wordt vermeld. Vraag klanten altijd of het mogelijk is om u een kredietlimiet te verlenen en maak deze overeenkomst onderdeel van uw schriftelijke contract.

Ontwerp een visitekaartje

Als ontwerper kunt u uw werk promoten terwijl u uw bedrijf promoot met een prachtig ontworpen visitekaartje. U wilt uw logo, relevante contactgegevens en een paar woorden over uw expertisegebieden opnemen. Zorg ervoor dat de tekst niet verloren gaat in het ontwerp, maar zorg er ook voor dat het ontwerp voldoende opv alt om de aandacht te trekken.

Neem altijd visitekaartjes mee naar netwerkfuncties. En omdat je nooit weet waar je je volgende klant gaat ontmoeten, kun je hem ook overal mee naartoe nemen.

Verwijzingen aanmoedigen

Verwijzingen van vertrouwde contacten zijn een van de meest effectieve manieren om meer klanten te werven. Daarom is het ontzettend belangrijk om goed werk te leveren en een goede indruk te maken. Maar verwacht niet dat klanten automatisch 20 mensen e-mailen om hen te vertellen over hun ervaring met jou. Zoek in plaats daarvan naar manieren om ze aan te moedigen dit te doen. Bijvoorbeeld:

  • Neem in uw e-mailhandtekening een regel op met de tekst: "Ik ben dol op verwijzingen! Kent u iemand die mijn diensten zou kunnen gebruiken?"
  • Maak bekend (via e-mail, uw website, op Facebook, enz.) dat u cadeaubonnen aanbiedt (aan Amazon, Target, Starbucks of een ander populair bedrijf) aan mensen die u doorverwijzingen sturen.

Je hoeft niet veel geld uit te geven aan de cadeaubonnen; zelfs $ 15 laat mensen weten hoeveel je ze waardeert.

Stuur aan het einde van elk project (of een paar keer per jaar als u regelmatig zaken doet met een klant), een briefje naar uw klanten om hen te bedanken voor hun bedrijf, met de vraag of er iets is dat u zou kunnen verbeteren, en vragen of ze iemand kennen die uw diensten zou kunnen gebruiken

Promoot jezelf op sociale media

Sociale media is nog een ander hulpmiddel waarmee u uw diensten kunt promoten. Platforms zoals Instagram, die zeer visueel van aard zijn, kunnen bijzonder nuttig zijn. Elk platform heeft zijn eigen regels, dus doe wat onderzoek voordat je online gaat. Hier zijn een paar tips om u op weg te helpen.

Instagram

Instagram is een op foto's gebaseerde sociale-mediasite, perfect voor grafisch ontwerpers. Maak een zakelijk account apart van uw persoonlijke account. Zorg er dan voor dat je weet wie je doelgroep is. Hoewel je ambacht en het online delen van foto's beide creatieve inspanningen zijn, moet je meer links zijn over je Instagram-strategie. Zorg ervoor dat u weet wat u probeert te bereiken en hoe u succes kunt meten. Zoals met alle sociale media, maak een winnend profiel en post met de juiste frequentie voor je volgers.

Twitter

Twitter is een krachtige en veelgebruikte netwerktool die erg populair is onder ontwerpers en webprofessionals. Uw naam (naam op Twitter), profielontwerp en tweets kunnen u helpen erkend te worden als een topontwerpprofessional en mensen naar uw andere online middelen te leiden, waaronder uw website of portfolio. Toon uw betrokkenheid bij het vak door het werk van andere ontwerpers te promoten en commentaar te geven op uw eigen expertisegebieden. Twitter is ook een geweldige plek om te pronken met je meest recente ontwerpen.

Facebook

Facebook wordt meestal gezien als een sociaal hulpmiddel voor vrienden en familie om foto's, video's en gedachten te delen. Het is echter ook een krachtig zakelijk hulpmiddel. Met zoveel mensen die het platform gebruiken, is promoten en adverteren op Facebook volkomen logisch voor veel soorten bedrijven. De sleutel is om uw berichten net zo vermakelijk te maken als al het andere dat gebruikers zien. Om dit te doen, moet u creatief zijn met wat u plaatst. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bijschriftwedstrijd voor je nieuwste ontwerp? Of een kijkje achter de schermen hoe jij tot je concepten komt? Experimenteer met verschillende strategieën om er een te vinden die goed voor u werken.

LinkedIn

LinkedIn is een zakelijke netwerkwebsite waarmee professionals met elkaar in contact kunnen komen en elkaar kunnen helpen. In tegenstelling tot veel andere netwerktools die oorspronkelijk zijn gebouwd om te socializen, is LinkedIn specifiek bedoeld voor zakelijk netwerken en daarom een voor de hand liggende keuze als hulpmiddel om jezelf als grafisch ontwerper op de markt te brengen. LinkedIn is vooral handig voor het onderzoeken van nieuwe klanten. Zoek naar de soorten bedrijven waarmee u wilt werken en vind geschikte contacten om rechtstreeks te benaderen. Blijf met LinkedIn weg van de human interest-hoek die u op Facebook zou gebruiken en concentreer u meer op de zakelijke waarde die u kunt brengen.

Een grafisch ontwerpblog bijhouden

Er zijn veel voordelen aan het schrijven van je eigen grafische ontwerpblog. Het schrijven van een blog kan een community rond uw website bouwen, uw bedrijf promoten en u tot een expert op dit gebied maken (zie het volgende gedeelte voor meer informatie hierover). Net als bij de andere suggesties in dit artikel, doe je onderzoek voordat je je verdiept in een blog. Degenen die het regelmatig doen, laten het misschien gemakkelijk lijken, maar het kost in feite veel hard werk en toewijding. Hier zijn enkele basistips:

  • Identificeer je publiek. Wie zal je blog lezen? Andere ontwerpers? Potentiële klanten? Zorg ervoor dat je weet voor wie je schrijft.
  • Organiseer. Maak een bericht op hoog niveau voor je blog en zorg ervoor dat elk bericht erin past.
  • Vind het juiste platform. Er zijn veel technologische hulpmiddelen om je te helpen bloggen. Vind er een die bij je past.
  • Maak een planning. Blogs die niet zijn bijgewerkt, worden niet gelezen. Zorg ervoor dat de jouwe up-to-date blijft door een regelmatig publicatieschema aan te houden waarop lezers kunnen vertrouwen.
  • Verwelkom bezoekers. Nodig lezers uit om te reageren en zorg ervoor dat je terugkomt.

Positioneer jezelf als expert

Het hebben van een goed gelezen blog is een manier om jezelf te positioneren als een expert op het gebied van grafisch ontwerp. Geïnterviewd worden door anderen is een andere; online interviews stellen uw bedrijf bloot aan een groter publiek en genereren verkeer naar uw website. Wees niet bang om contact op te nemen met andere bloggers of influencers om te vragen of ze je willen interviewen, vooral als je onlangs een innovatief project hebt voltooid, iemand binnen je bureau hebt gepromoot of een prijs hebt gewonnen. Er zijn veel andere manieren om jezelf als expert te positioneren, zoals het schrijven van een boek en het geven van presentaties.

Het kan veel werk zijn, maar als je eenmaal als expert wordt gezien, word je een go-to-persoon voor advies en zaken.

Aanbevolen: