Hoe maak je een grafisch ontwerpprojectoverzicht

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een grafisch ontwerpprojectoverzicht
Hoe maak je een grafisch ontwerpprojectoverzicht
Anonim

Wat te weten

  • Neem het overzicht van uw grafische ontwerpproject op als bijlage bij het contract en zorg ervoor dat het duidelijk, to the point en gemakkelijk te volgen is.
  • Specificeer creatieve elementen zoals paginalay-outs, ontwerpbeperkingen en welke inhoud moet worden gepresenteerd.
  • Stel de projectplanning van begin tot eind in, inclusief mijlpalen en deliverables voor elke fase van het project.

Voordat u aan de ontwerpfase van een opdracht begint, is het handig om een projectoverzicht voor grafisch ontwerp te maken. Het zal zowel de ontwerper als de klant enige structuur bieden gedurende de levensduur van een bepaald project.

Formaat van een grafisch ontwerpprojectoverzicht

Hoe u uw overzicht opmaakt en presenteert, is aan u. Zorg ervoor dat het duidelijk, to the point en gemakkelijk te volgen is. U wilt niet dat er verwarring ontstaat over wat er in het project wordt opgenomen, want dubbelzinnigheid kan later in het proces tot problemen leiden. Te nauwkeurig en wettisch zijn kan het proces echter beperken en leiden tot verwarring als gevolg van onnodige complexiteit.

Het helpt als naar het projectoverzicht wordt verwezen als een overkoepelend document in een contract. De meeste professionele ontwerpers werken bijvoorbeeld onder contract. De specifieke "dingen" die de ontwerper zal doen, staan niet in de meeste contracten. In plaats daarvan wordt naar het projectoverzicht verwezen als een bijlage bij het contract, meestal in de vorm van een werkverklaring.

Image
Image

Er is geen universele sjabloon of inhoudsopgave voor een ontwerpoverzicht. Elk varieert op basis van de omvang van het project en de behoeften van de klant.

Bottom Line

Wat u in het overzicht opneemt, hangt af van het type en de grootte van de taak. Het doel is om schriftelijk vast te leggen wat de ontwerper moet creëren. Over het algemeen bevatten hoofdlijnen een mix van de creatieve elementen en de bedrijfsprocessen rond de generatie en overeenstemming over die creatieve elementen.

Creatieve elementen

Hier zijn slechts een paar voorbeelden van wat u moet opnemen voor verschillende soorten projecten:

  • Website-ontwerp: Neem voor een websiteproject elk gedeelte van de site op met een gedetailleerde beschrijving van de inhoud en pagina's.
  • Boekontwerp: Voeg bij benadering een aantal unieke pagina-ontwerpen en standaard paginalay-outs toe, evenals aanvullende elementen zoals de omslag en het omslag. Als je het in meer detail hebt besproken, voeg dan de hoofdstukken en secties van het boek toe en wat er voor elk nodig is.
  • Ansichtkaarten, visitekaartjes en posters: voor taken van één pagina is het overzicht vrij eenvoudig. Het moet bevatten welke inhoud moet worden gepresenteerd en in welk formaat.
  • Pakketontwerp: Neem voor verpakkingen elk te ontwerpen element op. Voor een cd-pakket zou u bijvoorbeeld de liner notes, de rug, de achteromslag en het cd-label opnemen.
  • Brochures: Geef voor brochures en andere uitvouwbare ontwerpen het aantal panelen op en welke inhoud op elk paneel zal verschijnen.

Bedrijfselementen

Om zowel de ontwerper als de klant te beschermen tegen een verzuurde relatie, bevatten de meeste contracten of projectoverzichten een handvol overeenkomsten met betrekking tot het proces, waaronder:

  • Tijdlijnen: Stel het algemene projectschema van begin tot eind in. Laat tijd over voor klantbeoordeling en revisies.
  • Specifieke deliverables: Vermeld de mijlpalen voor elke fase van het project, inclusief specifieke lijsten van wat zal worden opgeleverd voor beoordeling door de klant.
  • Revisiecycli: Veel ontwerpers bieden een of twee revisierondes aan als onderdeel van het pakket, maar beginnen daarna (soms aanzienlijke) revisiekosten in rekening te brengen om ervoor te zorgen dat de klant blaast de tijdlijn niet op door eindeloos te tweaken.
  • Ontwerpbeperkingen: Soms heeft een klant een specifieke set "dingen" nodig die wel of niet in een ontwerp zijn opgenomen. Een bedrijf met een oranje logo kan bijvoorbeeld eisen dat het ontwerp gebaseerd is op die specifieke tint of oranje, of op een complementaire kleur.

Maak er een gewoonte van om contouren te maken voor uw grafische ontwerpprojecten, of ze nu persoonlijk zijn, voor school of voor klanten. Deze discipline zorgt ervoor dat het ontwerpproces soepel verloopt.

Aanbevolen: