Hoe downloads op elk platform te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe downloads op elk platform te verwijderen
Hoe downloads op elk platform te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Windows: Open een Verkenner-venster. Selecteer de Downloads map. Markeer de bestanden die u wilt verwijderen. Klik met de rechtermuisknop en kies Delete.
  • macOS: Open Finder en selecteer Downloads (onder Favorieten). Markeer de bestanden die u wilt verwijderen en kies vervolgens File > Move to Trash.
  • Android: Open de Chrome-browser, tik op de menuknop. Selecteer Downloads. Selecteer naast het item dat u wilt verwijderen de menuknop > Delete.

Elke keer dat u een bestand downloadt via een webbrowser, wordt het opgeslagen op de harde schijf van uw apparaat en blijft het daar ook nadat het niet langer nodig is. Na verloop van tijd nemen deze downloads ruimte op de harde schijf in beslag. Hier leest u hoe u die downloads kunt verwijderen van de standaard downloadlocatie op elk besturingssysteem.

Downloads verwijderen in Windows

Door Bestandsverkenner te openen, kunt u gedownloade bestanden verwijderen.

  1. Open een nieuw Verkenner-venster.

    Image
    Image
  2. Selecteer de map Downloads, vaak te vinden in het linkermenuvenster onder Deze pc, Snelle toegang of beide. Als u die optie niet ziet, moet u mogelijk handmatig naar C:\Users\ gebruikersnaam Downloads navigeren.

    Image
    Image

    In dat pad is C: de letter van het station met uw Windows-installatie, en gebruikersnaam is uw gebruikersnaam op uw pc.

  3. Er verschijnt een lijst met gedownloade bestanden en mappen. Selecteer een of meer die u wilt verwijderen en klik met de rechtermuisknop.

    Image
    Image

    Een snelle manier om alle bestanden in de downloadmap te selecteren, is door op één bestand te klikken en vervolgens de sneltoets te gebruiken Ctrl+ A. Dat markeert alle bestanden en mappen in de downloadmap. Vervolgens kunt u alle bestanden in één keer verwijderen.

  4. Klik in het contextmenu dat wordt weergegeven op Delete.

    Andere methoden om deze bestanden en mappen te verwijderen, zijn door op de toets Delete op het toetsenbord te drukken na het selecteren van de bestanden of om de Deleteoptie uit het File menu.

    Image
    Image
  5. Er kan een waarschuwingsvenster verschijnen met de vraag of u zeker weet dat u deze downloads naar de Prullenbak wilt verplaatsen. Klik op Ja om door te gaan.
  6. De downloads worden in de Prullenbak geplaatst, maar staan nog steeds op de harde schijf. Als gevolg hiervan heeft u geen nieuwe opslagruimte vrijgemaakt totdat u de Prullenbak leegt.

Downloads verwijderen in macOS

De Finder-app kan je helpen downloads te vinden die je wilt verwijderen.

  1. Start de Finder-app via het smileypictogram in de linkerbenedenhoek van het scherm, in het macOS Dock.

    Image
    Image
  2. Er verschijnt een nieuw Finder-venster. Klik op Downloads in het linkermenuvenster onder de kop Favorieten.

    Image
    Image
  3. De bestanden die u naar de standaardlocatie hebt gedownload, verschijnen in deze map. Selecteer een of meer bestanden om te verwijderen.
  4. Sleep de bestanden handmatig naar de Prullenbak in de rechterbenedenhoek van het scherm, of selecteer File >Verplaats naar Prullenbak vanuit het Finder menu. Je kunt ook de Command +Delete sneltoets gebruiken om deze downloads naar de Prullenmand te verplaatsen.
  5. De downloads zijn verplaatst naar de Prullenbak, maar zijn nog steeds aanwezig op de harde schijf. Om de bestanden helemaal te verwijderen, selecteert u Finder in het menu bovenaan het scherm en klikt u op Empty Trash wanneer het vervolgkeuzemenu verschijnt. U kunt ook de Command+ Shift+ Delete sneltoets gebruiken om alle bestanden in de Prullenbak te verwijderen bin.

    Als u deze actie uitvoert, worden alle bestanden in de macOS-prullenbak verwijderd, niet alleen recente downloads. Je kunt deze achteraf niet meer herstellen, dus zorg ervoor dat er niets essentieels in de Prullenbak staat voordat je verder gaat.

  6. Er verschijnt een waarschuwingsbericht met de vraag of je zeker weet dat je alle items in de Prullenbak permanent wilt verwijderen. Selecteer Prullenbak legen om door te gaan.

Hoe downloads in Android te verwijderen

Op nieuwere versies van Android kunt u downloads verwijderen uit de Chrome-browser, die standaard is geïnstalleerd in het Google-besturingssysteem.

  1. Open de Chrome-browser.

    Als je een eerdere versie van Android hebt, moet je in plaats daarvan mogelijk de standaardbrowser openen. Deze versies hebben ook een Downloads-pictogram in de primaire groep apps. Als uw telefoon of tablet deze optie heeft, kunt u daar ook gedownloade bestanden vinden en verwijderen.

  2. Tik op de menuknop, die zich in de rechterbovenhoek bevindt en wordt weergegeven door drie verticaal uitgelijnde stippen.
  3. Wanneer het vervolgkeuzemenu verschijnt, selecteert u Downloads.
  4. Een lijst met eerder gedownloade bestanden verschijnt onder de kop Mijn bestanden. Selecteer de menuknop rechts van het bestand dat u wilt verwijderen, weergegeven door drie verticaal uitgelijnde stippen. Wanneer het pop-outmenu verschijnt, tikt u op Verwijderen.

    Image
    Image
  5. Herhaal deze actie voor elke download die je wilt verwijderen.

Hoe downloads in iOS te verwijderen

In tegenstelling tot de andere besturingssystemen in deze tutorial, biedt iOS geen enkele locatie waar gedownloade bestanden kunnen worden geopend en verwijderd. Er zijn echter manieren om wat ruimte op uw iPad, iPhone of iPod touch vrij te maken door foto's, video's, audiobestanden zoals muziek en podcasts, evenals documenten te verwijderen.

Afhankelijk van de instellingen kunnen sommige van deze bestanden alleen in iCloud worden opgeslagen en niet op uw apparaat, dus als u ze verwijdert, wordt er geen opslagruimte vrijgemaakt. Om de beschikbare opslagruimte voor en na het verwijderen van een item of een groep items te controleren, gaat u naar het startscherm en selecteert u Instellingen > Algemeen >iPhone-opslag Boven aan het volgende scherm ziet u een staafdiagram dat aangeeft hoeveel ruimte u gebruikt.

Image
Image

Foto's verwijderen

Foto's kunnen verrassend veel opslagruimte innemen op je iOS-apparaat. Om degenen die u niet langer wilt te verwijderen, opent u eerst de app Photos en tikt u op Select in de rechterbovenhoek. Tik vervolgens op elke foto die u wilt verwijderen, zodat er een blauw en wit vinkje bij de foto's staat. Selecteer ten slotte het prullenbak pictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm en tik op Delete Photo in het pop-upmenu.

Image
Image

Video's verwijderen

Video's kunnen nog meer ruimte in beslag nemen, vooral video's met een aanzienlijke lengte. Volg dezelfde stappen als voor het verwijderen van foto's, maar kies in plaats daarvan Videos uit het Mediatypes menu in het Photoapp.

Muziek en audio verwijderen

Muziek en andere audio kunnen waardevolle opslagruimte in beslag nemen, vooral als je bestanden vasthoudt waar je nooit meer naar gaat luisteren of die je ergens anders hebt opgeslagen. Om deze te verwijderen, opent u eerst de app Apple Music en selecteert u het Library-pictogram in de linkerbenedenhoek van het scherm. Selecteer in het scherm Bibliotheek de juiste categorie (Artiesten, Albums, Nummers of een andere categorie) en zoek het bestand of de groep bestanden die u wilt verwijderen. Tik op het item in kwestie en houd het vast totdat een pop-upmenu verschijnt. Selecteer Verwijderen uit bibliotheek

Image
Image

Verwijder andere bestanden

Je hebt misschien andere bestandstypen gedownload, gemaakt of opgeslagen op je iOS-apparaat die je niet langer nodig hebt. Zo verwijder je ze.

  1. Open de Files app en tik op Browse in de rechter benedenhoek.
  2. Meerdere mappen worden weergegeven, waarbij elk aangeeft hoeveel items er in zitten. Tik op de map die bestanden bevat die u wilt verwijderen.
  3. Selecteer het three-dot menu in de rechterbovenhoek.

    Image
    Image
  4. Kies Selecteren.
  5. Tik op de bestanden die u wilt verwijderen, zodat er een blauw en wit vinkje bij staat.
  6. Tik op het prullenbak pictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm om het proces te voltooien.

    Image
    Image

Aanbevolen: