Waarom je misschien een iPhone van 1 TB nodig hebt

Inhoudsopgave:

Waarom je misschien een iPhone van 1 TB nodig hebt
Waarom je misschien een iPhone van 1 TB nodig hebt
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Geruchten zeggen dat de iPhone 13 wordt geleverd met maximaal 1 TB opslagruimte.
  • Professionele videografen en fotografen zullen deze optie geweldig vinden.
  • De meeste mensen kunnen prima met 128 GB.
Image
Image

De iPhone 13 zal, volgens geruchten, een opslaglaag van 1 TB bieden. Dat is gek: vergelijk dit met Apple's eigen M1 MacBook Pro, die begint bij slechts 256 GB.

De huidige iPhone, de iPhone 12, kan met een maximum van 512 MB. Dat is al veel opslagruimte voor een telefoon. Dus wat heeft Apple in vredesnaam in gedachten? Voor welk soort gebruik zou zo'n bodemloze opslagput nodig kunnen zijn? Twee dingen: foto's en video's.

"De foto's en video's die we maken en delen op onze telefoons hebben een hogere resolutie en grotere bestanden dan ooit tevoren", vertelde Naomi Assaraf, mede-oprichter van cloudHQ, aan Lifewire via e-mail.

"We denken er niet veel over na, maar de meesten van ons hebben een enorm aantal mediabestanden op onze telefoons, ondanks het feit dat de meesten van ons er ook een back-up van maken naar de cloud."

Pro betekent Pro

Apple is bloedserieus over de iPhone-camera's. De huidige topklasse iPhone Pro's kunnen RAW-beelden maken en Dolby Vision HDR-video vastleggen met 60 fps. Zelfs de basis-iPhone 12 en 12 mini kunnen 4K-video opnemen met 60 fps, wat 400 MB vereist voor één minuut aan beeldmateriaal.

Image
Image

Naarmate de iPhone beter wordt, wordt deze vaker gebruikt voor video-opnamen op professioneel niveau, waaronder Hollywood-films. Mensen die de hele dag fotograferen met de iPhone in een speciale filminstallatie, willen niet om de paar scènes ruimte tekort komen. Voor hen zou zelfs een iPhone van 8 TB waarschijnlijk niet te veel zijn.

Het is ook niet alleen video. Sommige muzikanten gebruiken hun iPhone als hun primaire computer om muziek te maken. Terwijl de iPad Pro al enkele jaren 1 TB opslagruimte heeft, heeft de iPhone dat niet. En als je een app zoals GarageBand, Cubasis of een op samples gebaseerd instrument gebruikt, dan vul je een iPhone net zo snel als een iPad.

Er zijn dus veel professionals die de extra opslagruimte van een iPhone van 1 TB zouden waarderen en gebruiken.

Games, films, media

Er zijn ook tal van niet-professionele toepassingen. Misschien heb je net kinderen gehad en kan je niet anders dan eindeloze video's en foto's van je kroost maken. Of misschien ben je een enthousiaste vakantiefotograaf (of zal je dat worden, als de lockdowns minder worden).

Hoe zit het met mensen die niets maken, maar graag films en tv-programma's kijken of videogames spelen? 5G kan het streamen van mobiele films uiteindelijk praktisch maken, maar zelfs dan, tenzij het echt onbeperkte data-abonnementen biedt, download je video thuis en sla je het op je telefoon op. Dat neemt veel ruimte in beslag. Videogames zijn even groot en nemen meerdere gigabytes aan ruimte in beslag.

We denken er niet veel over na, maar de meesten van ons hebben een enorm aantal mediabestanden op onze telefoons, ondanks het feit dat de meesten van ons er ook een back-up van maken naar de cloud.

Meer opslag is ook goed als je een slechte mobiele dekking hebt of een verbinding met lage snelheid. Werken vanuit de cloud is prima in Silicon Valley of Singapore, maar wat als je naar een presentatie gaat, je telefoon aansluit op de projector en geen signaal krijgt?

Langer duren

Meer opslagruimte zorgt er ook voor dat je telefoon langer meegaat. Kies je voor een 64 GB telefoon, dan zit deze snel vol en kun je er niets aan doen. Android-telefoons worden geleverd met microSD-kaartsleuven om meer opslagruimte toe te voegen, maar dat is niet mogelijk met de iPhone.

"Mensen houden hun telefoons langer bij zich", zegt Assaraf van cloudHQ.

"Vroeger was het bijna nodig om elke twee jaar te upgraden, maar nu niet meer zo veel. Met 1 TB zou de gemiddelde gebruiker zijn telefoon jarenlang kunnen houden en zich nooit zorgen hoeven te maken dat de lokale opslagruimte opraakt."

Aanbevolen: